Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
19. november 2015

Bridge er sundt for krop og sjæl

Den længe ventede sundhedsundersøgelse er nu offentliggjort. Hele 7000 medlemmer har besvaret spørgeskemaet i foråret - tak til jer alle for hjælpen.


Alle klubber og distrikter har modtaget et udkast til en pressemeddelelse og en vejledning til, hvordan I rundt omkring i landet kan bruge rapporten til at komme på landkortet lokalt. Spørg din klubformand eller henvend dig til sekretariatet, hvis du gerne vil være med til at få jeres klub i de lokale medier.

Her er udpluk fra vores pressemeddelelse:

"Ny rapport viser, at bridgespillere er markant sundere og mindre ensomme end den danske befolkning generelt. Det konkluderer en netop offentliggjort rapport fra Videncenter for sundhedsfremme ved UC SYD (University College Syddanmark).

Sammenholdt med Sundheds- og sygelighedsundersøgelsen 2013 (SUSY 2013), som handler om den generelle befolknings sundhed, vurderer bridgespillere deres helbred markant bedre end ikke-bridgespillere og er væsentligt mindre belastet af langvarig sygdom end borgerne generelt. Flere siger sågar, at bridge har haft en positiv psykisk indvirkning på et sygdomsforløb."

"Andre interessante pointer fra rapporten er, at bridge kan medvirke til at bekæmpe social ulighed, da det tætte fællesskab nedbryder sociale skel. Selv om bridgespillere typisk har en mellemlang videregående uddannelse, så kommer de fra alle dele af landet med helt forskellig baggrund."

Find resultaterne af undersøgelserne her, hvor du både kan vælge en forkortet udgave af rapporten (pixi-udgave) eller hele rapporten.