Bridgeforlaget

Lær bridge 6: Olsens melder udgang i 3 ut

 

I er nu kommet så langt, at I kan fjerne jer fra snakke-meldinger og følge den logiske tankegang bag et "rigtigt" meldeforløb. Vi skal se hr. og fru Olsen åbne i sans og melde udgang i sans.

 

Hvorfor melder Olsens mon netop som vist neden for?

 

  6 5 4
  9 8
  K D B 10
  E B 5 4

 

   D 10 7 2
   B 5 4
   E 9 8
   K 9 7
         B 8 3
         10 7 6 3 2
         7 2
         D 10 8
 

 

 E K 9
 E K D
 6 5 4 3
 6 3 2

____________________________________________________________

 

Vest Nord Øst Syd
Hr. Olsen Fru Olsen
pas pas 1 ut
pas 3 ut pas pas
pas

Udspil vestfra: 2.
 

Fru Olsen i syd, der ligger inden for 15-17 intervallet og har en særdeles jævnt fordelt hånd, åbner med 1 ut. Hr. Olsen nordpå kan med sine 11 HP regne sig frem til, at N-S tilsammen har mindst 26 HP, og går derfor direkte i udgang.

 

Fra tidligere lektioner husker du nok, at tallet 26 er et nøgletal. For at kunne klare en udgang skal de to makkere helst råde over mindst 26 point tilsammen.

 

Fru Olsen, der meldte sans først, bliver spilfører.

Vest inviterer i sin bedste (længste) farve med 2, og Øst sætter bonden på (højt i tredje hånd for at hjælpe til med at rejse makkers farve); Syd får stikket på E.

 

Vi gør status: Spilfører råder over seks topstik, nemlig EK, EKD og E. Men det ville være dumt af fru Olsen straks at indkassere stikkene på disse topkort - det ville rejse modpartens kort, altså være at spille fjendens spil.


I stedet spiller fru Olsen ruder for at godspille tre stik i den farve. Vest tager sit es og fortsætter med D. Nu tager Syd sine ni stik (2 i spar, 3 i hjerter, 3 i ruder og 1 i klør) og noterer 300 for meldt og vundet udgang.

 

Øvelse: Giv kort og se, hvem der kan åbne.

Åbning 1 i farve viser: 12-21 HP   Åbn i længste farve (med flest kort).
Åbning 1 ut viser: 15-17 HP Du skal have jævn fordeling.

Meld videre med uret, til I har nået en kontrakt. I skal med andre ord fortsætte, til alle har haft chancen for at melde noget - og til tre af jer i træk har meldt pas. Meld blot efter fornemmelsen.