Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » DM Åben Par 2020.

DM Åben Par 2020.

E-mail notifications
 
 

Til DBF.

 

Hvordan kvalificerer man sig til DM Åben Par 2020  - nu hvor der ikke synes at blive afholdt kvalifikation via distrikterne?

 

Fri tilmelding?

 

Thomas Berg

Reply

Replies

 
 
 

Hej Thomas

Jeg gætter på at du får chancen for at deltage i år, helt uden at være kvalificeret :)

Vel også noget pjat, at 120 par skal kvalificerer sig, når der sidte år kun var 112 par der gad deltage

MVH

 

Lars Peter Damgaard

Reply
 

Med den dårlige tilslutning til distrikternes lokale kvalifikationsturneringer burde der være fri tilmelding til DM

Reply
 

hej Poul

Du tror måske at at dem som ikke gider/orker/har tid til en lokale kvalifikationsturnering dukker op og vil spille i Svendborg, det tror jeg ikke.

Det er et andet sted skoen trykker. DBf har besluttet at støttet op omkring skolebridge med næsten 300.000kr om året. Det kunne være spændende, at se hvad der kunne gøres hvis DBf gjorde det samme omkring turneringsbridgen.

 

DBf og turneringsbridge/medlemskab.

 

Da jeg igennem de seneste år desværre har set, at antallet af deltagere til turneringsbridge er støt faldende, kan man spørge sig selv om det har noget med turneringsstrukturen at gøre.

 

Jeg mener det største problem er, at holdbridge ikke refererer til klubber, men udelukkende til enkeltpersoner. Jeg har tidligere været involveret i Distrikt Nordjylland og turneringsbridge og kan se, at ikke mange(nok ikke en eneste af distriktets 28 klubber) aktivt gør noget for at udbrede turneringsbridgen. Når jeg spørger indtil hvorfor de ikke gør mere for at få deres medlemmer til at deltage i turneringsbridge er svaret bl.a. at de ikke ønsker at bruge resurser på dette, da spillerne jo ikke repræsenterer deres klub og resurserne kan være spildt hvis/når klubbens medlemmer finder andre uden for klubben at spille med.

 

Jeg mener at det kunne være en overvejelse værd, at se på en ændring af turneringsstrukturen således, at hold ikke refererer til enkeltpersoner, men til klubber. Dette ’ejerskab’ ville efter min mening gøre det langt mere attraktiv for klubberne, at investere tid, energi og penge på turneringsbridge, da holdet tilhører klubben og dermed er de resurser som bruges ikke ’spildt´.

 

Dette tiltag ville også udmønte sig i en større klubfølelse og samtidig være med til at tiltrække nye yngre bridgespillere. Endvidere ville det også blive nemmere at tiltrække evt. sponsorer samt være med til at få bedre/større omtale i de lokale medier hvis klubberne stiller med lokale spillere på lokale hold.

 

Hvis der skal mere gang i turneringsbridgen er det efter min mening helt nødvendig at få aktiveret klubberne i Danmark langt mere end det nu er tilfældet. Dette ville et ejerskab over holdene være en særdeles stor medvirkende faktor til. 

 

DBf har de seneste år oplevet, at der fra flere sider bliver sat spørgsmålstegn til hvad unikt DBf tilbyder og omkring foreningers fortsatte medlemskab af DBf. Udfordringerne for DBf vil i fremtiden ikke blive mindre, da man vil blive presset af IT-udviklingen. Andre vil tilbyde løsninger, dette er allerede i gang, bridge+more, fun bridge m.m.   

I dag er der ca. 500-600 aktive turneringsspillere tilbage, resten af vores 24.000 medlemmer mener ikke at turneringsbridge er et gode som de skal sætte pris på.

Jeg mener at hvis vi øger fokus på turneringsbridge vil det samtidig være med til at medlemmerne oplever det som en af fordelene ved medlemskab af DBf og dermed knytte medlemmerne tættere til forbundet.

 

Jeg mener DBf bør nedsætte et udvalg som skal kikke på hele turneringsstrukturen. Et sådan udvalg skal ikke bestå alene af topspillere.

 

 

Kim Nielsen

Klarup        

 

Reply
 

@kimNielsen

 

Hej Kim.

 

Synspunkterne omkring at man som "hold" skal tilhøre en klub og ikke personer er ikke ny. Jeg tænker du har været ude med den før? Lad os antage at din præmis er rigtig! Hvorfor er DM i Klubhold så ikke en kæmpe succes med flere hundrede hold der deltager i distriktets indledende turneringer?

 

Jeg kan godt gi' dig svaret - det er uinteressant for 90% af DBF's medlemmer at deltage i Distrikts/Forbundsturneringer. Spillerne vil bare ha lov til at spille mod dem de altid spiller mod, uge ind og uge ud. De 10% svarer vel til dem der deltager i Svendborg!

Det er så et godt spørgsmål hvad restmængden af klubberne/spillerne har af incitament til at væres medlem af DBF, det kan jeg faktisk ikke svare dig på!

 

Med hensyn til DM-Parturmeringerne, skal jeg så spille med en i min klub - eller betyder det ikke noget i den situation at man danne par på tværs af klubberne?

 

 

Min personlige mening er at der er en kritisk masse for den elitære del af Dansk Bridge (Som jeg betragter DBF's holdturneringer som værende , inkluderet DM-finalerne i parturnering.)

 

Fri tilmelding er en reaktion på at spillerne ikke gider kvalifikationsturneringerne - ikke en "kur" på at der bliver færre der har tid/gider at spille kvalifikationsturneringer. Hvis man skal ha tiltrække  (Vinoblecup segmentet) med den fri tilmelding og appelere til den store mellemvare af spillere som sandsynligvis aldrig vinder et DM, men gerne vil spille.

 

Det man kan forsøgel er at man i en DM-Mix/Åbent par kan tilmelde sig til at spille i "B-Finalen" Lørdag og Søndag uden at spille kval fredag.Vi skal tilgodese dem som syntes at 175 spil Fredag-Søndag er for mange.

 

Vi beholder kvalen og spiller den fredag for dem med ambitioner om et DM. Vi lukker B-Finalen op for fri tilmelding!

 

Så har vi en turnering der appelere til "Breden" og Eliten. Samtidig med at vi udnytter den infrastruktur vi har skabt på bridgefestivallen i Svendborg.

 

Jesper.

Reply
 

Hej Jesper,

Enig med Kim i mangt og meget - men vi må alle indrømme, at der er sket en "kulturændring", siden vi andre i tidernes morgen troligt mødte op til afklapsning i diverse distriktsturneringer.

At nutidens professionelle bridgecentres samt diverse underviseres "kuvøse-behandling" af nye spillere har haft en meget negativ indflydelse, kan der vist ikke herske tvivl om. - Men den skade er sket og kan ikke genoprettes.

Dertil kommer, at samfundets almindelige perfekthedsånd ikke ligefrem fremmer indstillingen om "det skal sgu da være udfordrende og sjovt". - Jeg husker stadig den fryd, der strømmede igennem mig, da jeg for omkring 40 år siden tog mig sammen til at følge ideen i et "bogspil" og toppede en blank konge ud bag på esset for at undgå, at den farlige hånd kom ind. - Så var turneringsresultaterne i de følgende mange måneder da ganske ligegyldige.

Men tilbage til din idé om en "lukket" B-finale. - Det er da en nytænkning, der vil noget. - Jeg ærger mig over, at jeg ikke selv har fået ideen for længe siden :) - Meen nu må se om "rustbankerne" i forbundets diverse organer kan se fidusen.

Mange hilsener og håb om igen at kunne mødes ved bridgebordet på den anden side af COVI. 

Peter

 

 

Reply
 

Hej med jer

 

Thomas Berg stillede et simpelt og relevant spørgsmål. Så (med fare for at afspore den hyperUinteressante og ekstremt lavaktuelle bridgepolitiske debat - de folk finder nok et andet forum) kan vi få tråden tilbage sporet? Meningstilkendegivelser i relation til emnet kan vel accepteres, men mest interessant er i mine øjne en officiel udmelding. 

 

Hilsen Anders

Reply
 

Netop!

 

Tak Anders.

 

Thomas Berg

Reply
 

Hej Thomas og Anders.

Kvalifikationen til DM åben par og DM Mixpar foregår som det har gjort i adskillige år.

Altså skal distrikterne finde de par der kvalificerer sig via distriktsfinaler som det har været i flere år.

Hvor mange fra hvert distrikt kan I finde på bridge.dk under turneringer og videre til parturneringer og så Pladser til DM.

 

Så intet er ændret her, men måske der senere kommer andre beslutninger som følge af situationen omkring Corona. Men det er der jo ingen der på nuværende tidspunkt ved noget om. Dog kan du jo se at forretningsudvalget har skrevt følgende omkring festivalen:

Dansk Bridgefestival 
Der er endnu ikke truffet nogen beslutning om afholdelsen af Dansk Bridgefestival. 

Reply
 

Tak Poul!

 

Thomas Berg

 

 

Reply