Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » Sølvpointturneringer!

Sølvpointturneringer!

E-mail notifications
 
 

Jeg spiller i en Dameklub, som her til september fejrer 75 års fødselsdag. Dagen vil vi gerne markere ved at lave en jubilæumsturnering. Vi havde klart regnet med at vi kunne lave en sølvturnering, da vi laver en åben turnering for alle damer/kvinder/piger. Da vi sidste år i november spillede klubsølv, kan vi ifølge sekretariatet ikke få tilladelse til at spille en sølvturnering. Jeg ved, at der findes regler på området, men bør man ikke være lidt fleksibel fra Forbundets side, så man giver en dispensation i så speciel en anledning. Personligt er jeg meget skuffet over ikke at kunne give vores medlemmer glæden ved noget som er anderledes end de almindelige klubturneringer.  Lad mig høre hvad I andre mener!

Mange hilsener fra et ellers tilfreds medlem! 

 

 

Reply

Replies

 
 
 

Hej Irma,

Så vidt jeg ved, kan man normalt få lov til at arrangere en åben sølv-turnering ved siden af den normale "klubsølv-turnering".

Hvad var sekretariatets egentlige begrundelse ?

Var det fordi den af jer planlagte pige-turnering ikke er åben ?

I så fald må der da vist være noget at tage sig af for vores nye direktør-inde :)

I øvrigt, så husk at gå igennem distriktet med den slags ansøgninger.

mvh Peter

Reply
Votes for this answer: 1
 

Hej Irma,

Så vidt jeg ved, kan man normalt få lov til at arrangere en åben sølv-turnering ved siden af den normale "klubsølv-turnering".

Hvad var sekretariatets egentlige begrundelse ?

Var det fordi den af jer planlagte pige-turnering ikke er åben ?

I så fald må der da vist være noget at tage sig af for vores nye direktør-inde :)

I øvrigt, så husk at gå igennem distriktet med den slags ansøgninger.

mvh Peter

Reply
 

Vi er gået igennem Distriktet, Peter. Så det er ikke der,det halter. Men jeg håber da på flere tilbagemeldinger i dette forum!

Reply
 

Hej Irma.

Du er ikke ene med problemet.

Da Culbertsonklubben havde 75 års jubilæum i 2010, spurgte jeg i DBf, om vi måtte holde en sølvturnering for klubbens medlemmer.

Gæt selv hvad svaret var. Begrundelsen var ikke så klar, at jeg husker den.

Med venlig hilsen

Poul Glar

 

Reply
 

Hej Irma

Selvfølgelig kan i da afholde en sølvturnering ,det er jo inde i en ny sæson ( 1sep til 30 april ) det står klart i §371 d stk 1.Det i så bare skal huske på er at i ikke kan deltage i klubsølv i den nye sæson.

Hilsen og god fornøjelse 

Ole.R

Reply
 

Regler er svære at læse og lige så tit svære at forstå meningen med.
Dette gælder både for menige medlemmer af samfundet/forbundet OG for dem, der forvalter reglerne.

Jeg skal prøve at udlægge de relevante regler for de nævnte 'sager' (da jeg er medlem af lovudvalget kunne man jo håbe, at min tolkning har en vis værdi ...).
De udførlige kan (lige netop ...) læses på http://www2.bridge.dk/Admin/Public/DWSDownload.aspx?File=%2fFiles%2fFiler%2fmesterpoint%2fMP+regler+samlet+-+2014-10-01.pdf

1) Kommandovejen. Alle henvendelser om både sølv- og guldturneringer afviklet af klubberne SKAL gå via de respektive distrikter.
2) Antal sølvturneringer pr. år. Den er let; én åben og en halv lukket (klubsølv) pr. år.
Et stridspunkt kan være definitionen på "et år". Der er tre åbenlyse fortolkninger: et kalenderår, et 'bridgeår' (fx sep-aug) og 'et år siden sidst'.
Jeg tror (som i: TROR) kutymen er at regne med et bridgeår (men regelteksten udelukker ikke de andre fortolkninger, så ???).

3) Tidsfrist. Turneringen skal godkendes mindst 2 mdr. før afviklingen, og der er regler for hvordan den skal annonceres.

4) Deltagere. Turneringen skal være åben. Og her tror jeg en ren dameturnering strander. Der er desuden krav om deltagere fra mindst 5 klubber (med nogle undtagelser), og her strander en heldags klubturnering så nok (jf. Poul Glars 'klage')

5) Dispensationer. Man skal ikke regne med at få en dispensation, fordi "vi gerne vil markere dagen". Der er regler for, hvornår man kan få tilladelse til jubilæumsturneringer (typisk hvert femte år - ofte sågar Guld-). Og der gives - mig bekendt - kun dispensationer derudover til SÆRLIGE lejligheder.

Jeg håber dette kan afklare nogle usikre punkter. Baggrunden for disse - i nogle tilfælde lidt stive - regler er, at der er nogle bridgespillere, der interesserer sig ENORMT for mesterpoints. Og så ønsker man fra forbundets side at gøre reglerne retfærdige på den måde, at klubberne ikke bare må uddele points i flæng.

mange hilsner / niels aagaard

Reply
 

Hej Niels

Jeg ved at Irma som har siddet i distriksbestyrelsen i mange år, er klar over hvad der skal overholdes i en sølvturnering,det der står hen i det uvisse er som du skriver, er om en ren dameturnering strander,

Lad os høre begrundelsen fra DBF snarest ,de læser jo også her i debatten,så bliver vi alle meget klogere og skal ikke bruge kræfter på hvis og hvis .

hilsen og husk at se damefodbold i morgen .-))))

Ole.R.

Reply
 

Tak til Niels og alle andre som har svaret på mit indlæg.

Jeg har naturligvis læst de regler som ligger på Forbundets  hjemmeside (hvilket du giver et link til).

Men det der undrer mig, er at vi ikke kan få lov at konvertere vores klubsølv turnering i denne sæson til jubilæumsturneringen.

Vi kunne naturligvis have været  i bedre tid, men da vi har været igennem et par formandsskift, har det været svært, at komme igang med planlægningen.

Det er absolut ikke fordi, jeg ikke vil anerkende reglerne, og dine ord har naturligvis vægt, kære Niels. Men alle muligheder skal prøves og da jeg er en vedholdende person, hvilket organisationen mange gange har draget fordel af, prøver jeg naturligvis de muligheder der byder sig på min klubs vegne.

Jeg håber ikke jeg eller min klub bliver opfattet som  "pointryttere" vi vil bare gerne markere dette jubilæum, som noget særligt.

Tak  fordi I lyttede!

Sommerhilsen fra Irma 

 

Reply
 

Hej Irma.

Mig bekendt har man ikke afskaffet "Alternativ klubsølv".

Den kan vel spilles i september?

Hvis jeg tager fejl, går jeg ud fra, at der findes eksperter, som kan retlede mig.

Med venlig hilsen

Poul Glar

Reply
 

Hej Irma

Det kunne være rart at få oplyst hvorfor tommelfingeren vendte nedad fra DBf. Hvis det alene er begrundet i at i afholdt en i november sidste år, er jeg ikke sikker på de har hjemmel til dette.

Jeg læser dine sidste to linjer(i dit start indlæg) som jeres event nok mest er for egne medlemmer og så er reglerne desværre ikke overholdt da det skal være en åben turnering.

Jeg vil foreslå jer at droppe klubsølv i denne sæson og så kan i efter reglerne afholde en ´alternativ´ sølvturnering når det passer jer. 

Jeg er på Niels Aagaards hold  omkring diverse dispensationer det er ´no go´

kim nielsen

Reply
 

Hej Irma og andre interesserede

 

Lige et par facts:
- Klubsølv og alternativ klubsølv er kun for klubbens medlemmer
- 'Et år' er i denne sammenhæng en bridgesæson dvs. fra 1. september til og med 31. august

 

I kan altså ikke fravælge klubsølv i sæsonen 2017-2018 og afholde turneringen som alternativ klubsølv,
da I har planlagt at invitere spillere fra andre klubber.

 

Niels har ridset reglerne for sølvturneringer op tidligere i denne tråd. Og det essentielle i denne situation er ganske rigtigt,
at det skal være en åben turnering. Når turneringen kun er for damer, er det ikke en åben turnering.

 

Sekretariatet kan i særlige tilfælde give dispensation. Det kræver at, turneringsindskuddet går til et velgørende formål
(minus udgifter til annoncering og kort). Dvs klubben betaler selv for turneringsleder, eventuel mad, præmier mm.

Hilsen
Charlotte Koch-Palmund
DBf's sekretariat

 

 

 


 

 

 

 

Reply
Votes for this answer: 1
 

Tak til jer alle for at bruge tid på min uvidenhed.

Der manglede et par få detaljer i det svar vi fik fra forbundet. F.eks. var jeg ikke klar over at  alternativ klubsølv kun gjalt klubbens medlemmer, men selvfølgelig detsiger navnet. I miniver på at gøre noget godt for  min klub, fik jeg sat en masse mennesker i sving, hvilket jeg naturligvis beklager. Husk at det var ikke for at genere nogen! 

Venlig hilsen

Irma

 

 

fingerhjerte.jpg
 
Reply
 

Hallo i stuen

ja vi alle er bleven klogere,men lige et par spørgsmål til Charlotte

1.Da Odense dameklub i sin tid søgte om optagelse i DBF,blev de da gjort opmærksom på at de aldrig kunne afholde en sølv/guld turnering ??? hvis ikke, er der så ikke en kattelem i vedtægterne som giver dem lov nu når de søger.Hvis guld og sølv ikke var opfundet da de blev optaget i DBF,skulle der vel været taget højde for det da det blev indført. 

2.Der afholdes DM for damer og der kan man godt give både guld og sølv, selv om det er en lukket turnering både i heat og i finalen.

Det er da ikke hverdagskost at en klub holder jubilæum og gerne vil fejre det med promt og pragt

hilsen 

Ole.R

 

Reply
 

Hej Ole

 

Nej det bliver ingen klubber gjort opmærksom på ved indmeldelse, for det må man jo godt.
Den skal blot være åben.

Rigtig mange klubber fejrer skam deres jubilæum med pompt og pragt, og de tildeler både guld og sølvpoint.

 

Hilsen Charlotte

Reply
 

Hej til alle der læser debatten

Jeg er virkelig skuffet over at man er så fattig i DBF at man ikke kan give lov ttl at afholde en sølvturnering som er åben kun for damer

Vi skal lige skrue tiden 75 år tilbage ( det er alså under 2.verdenskrig ) at der var nogen modige damer som fik oprettet en dameklub i Bridge, tænk lige hvilken debatter det har givet i mange hjem ,at fruen i huset ikke var hjemme og lave aftenkaffe og passe børn.

Hvis man følger med i Matador var det Bankdirektøren der gik på Postgården og spillede bridge, og fruen ventede pænt hjemme.

Nogle af de damer der spiller i Odense dameklub er måske børn eller børnebørn af dem som startede klubben,og har måske været med i en barnevogn for at blive passet, og nu kan de så læse at det pioner arbejde deres mor eller bedstemor var med til ikke bliver påskønnet her 75 år efter, ved ikke at give den nuværende bestyrelse lov til at afholde en sølvturnering i den ånd klubben blev startet på.( Det er her jeg mener er der ikke en kattelem, til at dameklubben kan afholde en sølvturnering)

hilsen 

Ole.R

 

 

Reply
1 2