Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » Prins Henriks Grand Prix - Guld eller ikke guld ?

Prins Henriks Grand Prix - Guld eller ikke guld ?

E-mail notifications
 
 

Af referatet fra HB's decembermøde fremgår det om Prins Henriks Grand Prix, at  "HB lagde vægt på, at turneringen holdes som en sølvpoint-turnering, hvor distrikterne skal inddrages i planlægningen."

Af nyhedsbrevet for december måned fremgår det, at ansøgning til distrikterne om afholdelse af klub-heats skal indeholde angivelse af om "der skal spilles om sølv- eller guldpoint".

Hvad gælder egentlig ? Skulle der måske i referatet have stået "på samme måde som en sølvpointturnering, hvor..." ?

PS. jeg har støvet MP-reglerne igennem mht. regler for tildeling af guldpoint (afhængig af antal deltagere/rækker), men kan ikke finde denne turnering nævnt - eller er der måske et "hidden object" et eller andet sted ?

Reply

Replies

 
 
 

Bliver den turnering overhovedet til noget? Den er så vidt jeg kan se ikke med i turneringsprogrammet.

Reply
 

Planlægning af turneringen er allerede i fuld gang. Der er sendt info ud til såvel distrikter som alle klubber om proportionerne og ansøgningsfrister for de lokale heats, som skal afvikles mellem 15/3 og 29/4. Finalen i Allerhuset finder sted den 6/5. Nærmere info følger i de næste to numre af Dansk Bridge.

Reply
 

Det er jo ganske rigtigt Poul Bo. Men mon ikke dette klubnyt/nyhedsbrev ikke også burde have være lagt på hjemmesiden. - Ligesom tidligere forresten - der er jo ligefrem en "bjælke" hertil. Men den har ikke været opdateret på hjemmesiden siden det ambitiøse nyhedsbrev af juni 2017 ! 

Så havde Jens U. Kromann ikke været i tvivl.

Godt nytår

Peter

Reply
 

Hvis man mener  Prins Henriks Grand Prix seriøst, undrer mig en smule over, at disse kvalifikations turneringer ikke er lagt ud til distrikterne 100% og ikke "tilfældigvis" de klubber der måtte have recourserne til det.

Reply
 

Godt nytår.

Glæder mig til endnu en omgang Prins Henriks Grand Prix.

Såfremt forløbet bliver som sidst - er det bare om at komme igang. Såvel kvalifikationsturneringerne, som det endelige "opgør" i Allerhuset, var super godt tilrettelagt. Dejligt når man finder overskud til at gentage succer.

Hvornår kan vi påregne nogle datoer for kvalifikationsturneringerne?

 

Reply
 

Distrikterne er denne gang inde over turneringen som en slags koordinater for ikke at få alt for mange datosammenfald, men ellers er det op til klubberne at søge om indledende heats, denne gang bare gennem distrikterne, ellers er det hele vist som sidst. Ansøgningsfrist til distrikterne er 21. januar, og mon ikke de enkelte distrikter så kort efter melder datoer og spillesteder ud?

Ellers kommer der omtale af det hele i februarnummeret og spillesteder og datoer i martsnummeret. Indledende runder afvikles som nævnt melllem 15/3 og 29/4.

Reply
 

Nu har jeg været inde og "boge" MP-reglerne igen. Jeg kan altså ikke finde ud af, hvordan man uddeler guldpoint i et klubheat i Prins Henriks Cup. (Det skulle vi jo gerne vide, inden vi i klubben overvejer at arrangere.)

Kan et af alle de kloge hoveder derude ikke fortælle, hvorledes der uddeles GP i en 12-bords række - alle mod alle - med minimum 55 spil (klubarrangeret heat). ?

.

 

Reply
 

Hej Peter

 

Hvis du har en 12-bordsrække som spiller alle mod alle, så må du have 24 par dvs. 23 runder, hvilket ikke passer med 55 spil.

Jeg vil derfor antage at du mener en 6-bordsrække. Så passer det nemlig med 55 spil.

 

Vi starter ved punkt 2.2 i MP-reglerne, hvilket gør at vi skal tage udgangspunktet i en sølvturnering med 12 par. Derfor går vi videre til tabel 3.1.1.1 og ser her at der gives 12, 8 og 6 SP til nr. 1, 2 og 3. Herefter går vi tilbage til punkt 2.2 som fortæller, at tildelinger på mindst 10 SP konverteres til guldpoint (10 SP = 1 GP) idet der rundes op.

 

Derfor bliver tildelingen som følger:

Nr. 1 - 2 GP

Nr. 2 - 8 SP

Nr. 3 - 6 SP

 

Torsten

 

Reply
 

... og hvis Peter nu rent faktisk mente en 12-bordsrække, kunne den fx afvikles med 14 runder af 4 spil (= 56 spil), dvs. der er 9 par man ikke møder. Jeg tvivler nemlig på, at spillerne har lyst til at spille 69 spil!! Det ville tage ca. 8 ½ time + pauser

 

Tildelingen ville i dette tilfælde blive svarende til 19 par (jf. pkt. 3.1.1.0) dvs.

Nr. 1 - 2 GP

Nr. 2 - 2 GP

Nr. 3 - 9 SP

Nr. 4 - 6 SP

Nr. 5 - 4 SP

Reply
 

Hej Torben,

Du er rigtig kvik. Tak for udredningen.

Så er det bare, at jeg ikke forstår, at det af nyhedsbrevet for december måned fremgår, at ansøgning til distrikterne om afholdelse af klub-heats skal indeholde angivelse af om "der skal spilles om sølv- eller guldpoint".

Der er vel tale om et "både og" i dine eksempler ?

Men måske er det bare ment derhen, at oplysningen til distrikterne et spørgsmål om det antal spil, man ønsker at spille i sit klubheat ?

Eller sagt på en anden måde: minimum 44 spil men ikke 55 spil = altid sølvpoint hhv. min 55 spil = altid guldpoint + sølvpoint som i din skala) ?

Men måske bliver den slags håndteret bedre i fremtiden, når den nye klubkonsulent er kommet op på beatet ?

 

 

 

 

 

Reply