Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » Fantoni og Nunes kan spille igen

Fantoni og Nunes kan spille igen

E-mail notifications
 
 

EBL har udsendt følgende meddelelse efter der er faldet dom hos CAS
www.eurobridge.org/2018/01/10/4798/

Torsten
 

Reply

Replies

 
 
 

Hellere lade 10 uskyldige gå fri end at straffe én uskyldig.

Jeg har siddet bag ved Dennis Bilde ved EM i Kroatien i 2014. I slutspillet mødte Danmark så Monaco. Vi lå meget tæt på at kunne kvalificere os til Bermuda Bowl - men mod Monaco fik vi et lidt for stort nederlag, så drømmen om Bermuda Bowl forsvandt desværre. Jeg havde hørt rygterne om, at der var noget "uldent" ved Fantoni-Nunes inden kampen - og jeg forsøgte virkeligt at holde øjnene og hjernen fokuseret på at kigge efter "unormale ting". Jeg observerede intet. Dét gjorde Dennis og Morten Bilde heller ikke - udover at vi kunne konstatere, at Fantoni-Nunes bare var for gode på dagen.

Efter EM i Kroatien begyndte Boye Brogeland m.fl. at kigge på, hvorfor nogle par f.eks. havde en meget større succes i modspillet end andre, og tusindvis af timers videomateriale fra bridgeturneringer blev gransket.

Nr 1 og nr 2 på den daværende verdensrangliste (Fantoni-Nunes) blev også analyseret og kigget i kortene :) - og noget af dokumentationen kan du se i denne video: https://www.youtube.com/watch?v=TKe7gLTfaF8

Kig på videoen - og sig mig så: Hvad er dét, der ikke er stærkt nok bevis? Jeg synes det er soleklart, at der sker noget "unaturligt" når Fantoni-Nunes spiller ud - og jeg mener klart, at det er dokumenteret, at de bruge "ulovlige signaler". Hvor meget skal der til før det er nok? Kan bridgen holde til, at sådan et par nu kan spille EM og VM igen? Man kan jo "håbe", at udtagelseskomitéen i Monaco ikke udtager dem.

Reply
 

Først og fremmest har jeg svært ved at tro at Monaco ønsker at have dette par på deres hold.

 

Herefter er der ved hvert internationalt mesterskab en såkaldt 'Credential Comittee'. Den skal blandt andet godkende de spillere som landene tilmelder. Så Credential Comittee burde kunne forhindre at det omtalte par deltager. Hvorvidt dette sker kan jeg selvfølgelig ikke vide noget om. Men mit gæt er at de ikke bliver godkendt foreløbigt. 

 

Og skulle dette endeligt kikse så burde øvrige bridgeforbund overveje at udeblive fra mesterskaberne.

 

Jeg tror ikke at CAS skuffende dom er andet end en papirssejr for det pågældende par og tror at der går mange år før vi ser dem ved et EM eller VM.

 

Bedste bridge hilsner

Ole Raulund

Reply
 

Den fulde ordlyd af afgørelsen fra CAS kan læses her (på engelsk): http://neapolitanclub.altervista.org/wp-content/uploads/2018/01/CAS-Decision-Fantoni-Nunes.pdf

Reply
 

Hej Jan,

Beviserne har tilsyneladende ikke været stærke nok i denne sag, men det betyder omvendt heller ikke at de er uskyldige.

Problemet med den aktuelle video er at den er selektiv. Den viser eksempler, der understøtter teorien om snyd, men viser ikke samtlige udspil og modspil gennem x antal kampe. 

Mvh Bo

 

 

 

Reply
 

Hej!

 

Hvad jeg forstår, så er der tale om dårligt forarbejde fra WBFs side. Man havde bl.a. Bas Drijver inde som "ekspertvidne" og da han stilles spørgsmål om FNs Slawinsky udspil må han erkende at han aldrig har spillet dem og at han ikke kan kaldes for ekspert. Han var helt enkelt for dårligt forberedt af egne advokater.

 

Desuden har man forsøgt at bevise FN gjorde brug af ulovlig information. Det kunne man ikke, for det er svært for en ikke bridgespillende dommer/jury at forstå resonnementet for hvorfor man spiller som man gør. Havde man derimod forsøgt at bevise FN sender signaler på ulovlig vis (uanset om de gør brug af informationen eller ej), så havde det været meget lettere at fælde dem, for enhver kan se at et kort som lægges tilfældigt på bordet skal med 50% sandsynlighed lægges vertikalt eller horisontelt. Når det så blir 97% i overensstemmelse med hvilke kort man har på hånden, så er det nok ikke tilfældigt længere (beyond reasonable doubt). Og det havde været nok til at fælde dem. 

 

Men nej. FN kommer aldrig til at spille på eliteniveau igen. De er færdige uanset. Det er min forudsigelse.

 

/Matias

Reply