Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » RE: seniorhold - lokaleforhold

RE: seniorhold - lokaleforhold

E-mail notifications
 
 

Jeg deltog i weekenden i DM for seniorhold, der blev afholdt i Slagelse Bridgecenter. Som tidligere formand var det en stor glæde at se den iver, som de mange frivillige bidrog med for at please alle os deltagere. De gjorde et enormt flot arbejde, som vi er mange der var meget glade for. Også turneringsledelsen foregik eksemplarisk. Stort plus til jer alle.

MEN - alligevel er jeg meget ked af oplevelsen. Det skyldes, at vi var alt for mange deltagere i forhold til den plads, som centret kunne rumme. Var man færdig med spillet længe før sine makkere, var der kun 2 ekstra stole i rummet at slås om. Endvidere ingen mulighed for at gøre op andre steder end ved de borde man havde spillet ved.  Dette forhold har desværre været gældende ved de seneste års afholdelse af DM for seniorer. Ansvaret herfor ligger alene hos DBF. Jeg håber inderligt, at DBF fremover vil finde mere passende lokaleforhold. Vi er helt sikkert mange, der gerne vil donere en større del af folkepensionen for at opnå tålelige spilleforhold. I de ca. 50 år, som jeg har været medlem af DBF, har jeg ikke oplevet noget lignende.

Mange bridgehilsner

Knud-Aage Boesgaard 

Reply

Replies

 
 
 

Jeg har haft fornøjelsen af at spille seniorhold i Slagelse Bridgecenter. Centrets frivillige udførte en formidabel indsats. Ingen mangel på varm kaffe. Virkeligt god mad. Tak til jer alle.

Der var dog nogle skønhedspletter på arrangementet. Da vi ankom 20 min før spilletid, var der ikke plads til mere overtøj, hverken på bøjler eller oven på stativerne. På gulvet lå der allerede overtøj. Heldigt at vejret var tørt. Vi var nødt til at gå ud igen for at placere vores varme vinterovertøj i bilen.

Centrets lokaler er godkendt til 150 personer. Men der var skaffet en dispensation, så vi godt måtte være flere.  160 spillere, 3 turneringsledere, 1 regnskabsmand, samt centrets frivillige. I alt 170+ personer. Heldigt for sardiner i dåse, at de allerede er døde. Temperaturen i lokalet var til sommertøj, luften blev hurtigt beklumret, så der blev dekreteret udluftning (gennemtræk) i opgørelsespausen. Godt initiativ, hvis det ikke lige var det faktum, at der skal gøres op i spillelokalet, da der ikke findes ekstra opholdsplads indendørs. Det betød også, at når man var færdig før spilletidens ophør, var der frit valg mellem at tie bomstille i spillelokalet, eller gå ud i frostvejret. Men man havde da en stol at sidde på – troede jeg.

I frokostpausen søndag skulle det ene spillerum bruges til at behandle en appel. Dermed skulle 48 mennesker forlade lokalet og forføje sig udenfor (solskin og frostvejr) eller opholde sig i et rum, hvor der i forvejen opholdt sig mindst 90 personer og der var 112 stole til rådighed.

Heldigvis var alle mod- som medspillere utroligt søde og venlige.

Jeg vil foreslå  forbundet at flytte det ordinære repræsentantskabsmøde fra Hotel Comwell i Køge til Slagelse Bridgecenter. I kan sagtens være i det lille lokale. Der er plads til 48 personer. Jyderne får kortere at køre og forbundet sparer en masse penge. Liste over mulige hoteller kan findes under seniorhold.

Mange hilsner til alle deltagere og frivillige

Gitte Druedahl

Reply
 

Jeg kan helt tilslutte mig de to ovenstående indlæg, og supplere med, at der var alt for få toiletter til 170 mennesker. Jeg forstod på Jeppe Knappe, at finalen også næste år skal stuves sammen i en bridgeklub med begrænset plads. Det må så være et trist farvel til en turnering jeg har holdt meget af at spille. Jeg håber det er muligt at DBF vil genoverveje placeringen af finalen.

hilsen Eva Ricard

Reply
 

Det var en fornøjelse - bortset fra bridgen - at deltage i senior-DM i weekenden, men desværre er ovenstående indlæg (dette ord er flertal...) ALDELES I OVERENSSTEMMELSE MED SANDHEDEN!

Såfremt Jeppe Knappe har udtalt sig som indirekte citeret, så er det vel en forventelig kommentar fra den kant... Må jeg foreslå DBF at meddele i invitationen til denne turnering, hvordan spilleforholdene er!

God mad, flinke "kulier" - TAK til Slagelse.

Men dog lige: Ved min ankomst observerede jeg en kø - vist af hold-kaptajner, som skulle betale et eller andet. Må jeg komplimentere med, at man ikke foretager betaling på forhånd, det er en djævelskab - og man går glip af renter (se fremmedordbog...)

hans w-

Reply
 

Tak for jeres indlæg vedr. afvikling af seniorhold i Slagelse. 

Det er naturligvis beklageligt, hvis lokalerne ikke har levet op til en forventet standard. DBf´s  hovedbestyrelse har lagt vægt på, at vi prøver at lægge vores forbundsturneringer hos vore egne klubber, således at indtægten kan komme vore egne klubber til gode. Vi prøver desuden at tilgodese så mange spillesteder som muligt for at skre en spredning. Til næste år er det indtil videre planlagt at  seniorfinalen skal spilles i Odense bridgecenter og vi er naturligvis i dialog med klubben om pladsforhold m.v.,hvilket hvad Jeppe har oplyst til Eva Ricard.

 

Bedste hilsener

Charlotte Fuglsang

Reply
 

Kære Charlotte Fuglsang,

Tak for dit svar vedr. DBF's argumentation for at afholde senior-finalen flere år i træk under stærkt kritisable forhold. En både ærefuld og seværdig hensyntagen til klubberne, som jeg i mine 17 år i hovedbestyrelsen kan nikke genkendende til. MEN - vi gik i min tid samtidig meget op i, at turneringens dimension til fulde stod mål med de forhold som centrene/klubberne kunne tilbyde!!!

Det er ikke holdbart, at pladsforholdene er så skrabede som tilfældende har været. Både dyrenes beskyttelse og veterinærmyndighederne ville gøre  indsigelse mod at byde en grisebesætning tilsvarende forhold!!!   :-))

Men måske er det blot et spørgsmål om tid - så løser problemet sig selv, jf. Eva Ricards indlæg. Mange vil miste ineressen for at deltage under disse forhold. :-((

Såfremt man vil tage større hensyn til klubbernes/centrenes økonomiske interesser, er det i hvert fald ikke vejen frem at indføre frie tilmeldinger til DM finalerne for par. I de gode gamle dage havde vi både indledende runder i klubberne, distriktsfinaler samt kredsfinaler. Det gav økonomisk grobund for netop klubberne og centrene.

Jeg kender til fulde argumenterne for og imod de seneste års strukturændringer. Mit indlæg er absolut ikke et "brok-indlæg", men det er mig en hjertesag, at DBF lever op til de standarder og forventninger, som vi almindelige medlemmer forventer i forbindelse med deltagelse i forbundsturneringerne. Deltagerantallet i disse har de seneste år kun gået én vej - NED!!!

Jeg håber inderligt, at I vil tage dette indlæg seriøst.

Endnu en gang mange bridgehilsner og alt godt for DBF - også i fremtiden.

Knud-Aage Boesgaard

 

 

Reply
 

Kære Knud-Aage Boesgaard

 

​Tak for dit svar, som jeg opfatter helt seriøst. Jeg ser sådan på det, at der er en række forskellige hensyn at tage, når vi skal finde egnede spillesteder. Det gælder:

  • Geografi
  • Comfort/standard for lokalerne - herunder pladshensyn
  • Forplejning
  • ​Omkostningsniveau.

Jeg har derfor også allerede nu aftalt med Nis Rasmussen, at HB skal have en principiel drøftelse af dette, som sekretariatet kan anvende som rettesnor fremadrettet.

 

Du må gerne kontakte mig direkte, såfemt du har supplerende synspunkter.

 

Mvh

Charlotte Fuglsang

Reply
 

Hej!

Det er fuldstændig rigtigt, når Boesgaard påpeger de ringe forhold for spillerne i Slagelse BridgeCenter .

Men  det er desværre ikke 1. gang , seniorfinalen bliver afviklet i for små lokaler. Hvis jeg ikke tager fejl, er det 5. år i træk!

Hvorfor har ingen så protesteret før nu ,vil nogen måske spørge.

Det har vi sandelig også! Allerede for flere år siden gjorde vi på Georg Aatorps hold sekretariatet opmærksom på problemet, men intet skete. Vi henviste samtidig til finalen i 2013, der blev spillet på Nørgaards Højskole i Bjerringbro .Vi spillede der i en stor gymnastiksal , skolens køkken stod for maden, mange af os overnattede på skolen, og vi var et rigtig stort hold, der råhyggede lørdag aften/ nat i de bløde stole i Pejsestuen.!

Det ville være fint, hvis DBF kunne gentage det, eller finde noget lignende, fremførte vi.    Men nej, og jeg ved da også godt, at Bjerringbro ligger lidt langt væk, især for Østkredsen .  På den anden side, når man kan afvikle pokalkampe i 4-5 runde mellem hold fra Hirtshals og Nordsjælland til kun 40 spil, kunne man måske godt køre lidt for at få det bedste spillested.  Eller vi kunne spille i en idrætshal. Det gør vi en del i på vore kanter i Sydjylland , og med stor succes..

Men nu ser jeg , det er planen, at finalen næste år skal spilles i Odense BridgeCenters lokaler. I så fald håber jeg sandelig , der er bedre plads end sidst, seniorfinalen var der!

mvh,

Erik Brok.

  

 

Reply
 

Hej Charlotte Fuglsang

Du var informeret om at lokalerne var for små. Så snart det var blevet offentligt at spillestedet var Slagelse Bridgecenter skrev jeg en mail til dig personligt.

Jeg er i princippet enig i, at vi så vidt muligt skal benytte forbundets ”egne” lokaler. Forudsat at de er egnede.

Lokalerne i Slagelse er af Beredskabsstyrelsen godkendt til 150 personer. Søndag eftermiddag var der inkl. ugler mindst 185 personer i lokalerne. En overskridelse på 44%. Hvorledes I har opnået en dispensation ved jeg ikke- og heller ikke hvor mange personer dispensationen gav tilladelse til.

4 toiletter til 170 personer er et pr 42. Det holder vist næppe på en folkeskole, børnehave eller et plejehjem.

I 2013 eller 2014 blev finalen ifølge min erindring holdt i Odense Bridgecenter – i alle tilfælde i Odense. Det var nærmest kaos. Og vi er blevet flere tilmeldte hold siden da. Holdregnskaber var der ikke nok af, vi sad som sild i en tønde og madudleveringen var håbløs.

Som Knud Åge skriver, var distrikterne for 20-25 år siden på skift ansvarlige for afholdelse af finaler.

Den gang fik vi fast beløb til lokaler, turneringsledere, kortduplicering, regnskabsfolk (håndrudregning). Desuden var der pladskrav pr bord o. lign.

Da det er forbundets politik, at pengene skal komme klubberne til gode, går jeg ud fra at vi ikke i fremtiden kommer til at spille i kommercielt drevne bridgecentre så som Blakset  og Østsjælland. Personligt ønsker jeg ikke at støtte sådanne centre økonomisk.

Prisen for deltagelse synes jeg ikke er særligt høj. For et 4-mands hold 500,-  pr person for 4 spilledage.

Men det er langt fra prisen. Mad for 4 spilledage omkring 800,- pr person. Hotelværelse 300,- til 800-pr person. Transport og evt. broafgift.

Min anbefaling er, at I hæver prisen for deltagelse til det dobbelte (4000,- for et hold), men til gengæld garanterer os ordentlige spilleforhold.

Jeg melder mig ikke næste år, såfremt vi igen skal stuves sammen. Men så er jeg jo heller ikke længere en del at problemet, men en del af løsningen.

​Gitte Druedahl

Reply
 

Kære Erik Brok,

Nu rykker det åbenbart. Blot sørgeligt, at der skal en af de tunge drenge på banen (Knud Åge) før der sker noget. Vi andres ord og advarsler tæller åbenbart ikke.

Jeg havde tænkt mig at indstille "skydningen", men jeg vil gerne støtte dig i anbefalingen af Nørgaards Højskole. Selvom jeg er et "østmenneske", så har jeg intet problem med at tage til Bjerringbro. - Dog mærkeligt, at en by, der huser en verdensvirksomhed, kun har ét (pizzalignende) spisested. - Men Grundfoss har måske "indbygget" restaurant :).

Reply
 
Reply
 

Kære Erik Brok,

Nu rykker det åbenbart. Blot sørgeligt, at der skal en af de tunge drenge på banen (Knud Åge) før der sker noget. Vi andres ord og advarsler tæller åbenbart ikke.

Jeg havde tænkt mig at indstille "skydningen", men jeg vil gerne støtte dig i anbefalingen af Nørgaards Højskole. Selvom jeg er et "østmenneske", så har jeg intet problem med at tage til Bjerringbro. - Dog mærkeligt, at en by, der huser en verdensvirksomhed, kun har ét (pizzalignende) spisested. - Men Grundfoss har måske "indbygget" restaurant :).

Reply
 

Kære DBf's turneringsansvarlige, Charlotte Fulgsang og Nis Rasmussen

En velbegrundet shit-storm må vel give anledning til radikale ændringer? Jeg har tidligere foreslået, at man bibeholdt den geografiske kvalifikation, spillede en A finale med 12 hold centralt (gerne Odense) i DK og 2 B-finaler geografisk i Øst-Vest.

Nu hvor distrikterne ikke skal arrangere kvalifikation til sommerens DM-finaler for dame- og seniorpar kunne man også overveje, at lave en divisionsturnering for seniorhold a la damernes division, men med en 1. division og to 2.divisioner. 2.divisionerne naturligvis delt i en i øst og en i vest.

Begge forslag ville vel løse de logistiske problemer, nedbringe deltagernes omkostninger og tilgodese de snart arbejdsløse distriktsbestyrelser.

En Gordisk knude KAN ikke løses - den skal HUGGES over.

Eivind Sveinbjørnsson

Reply
 

To særdeles gode forslag!

Ib Axelsen

 

Reply
 

Eivind er skarp for tiden.

Som jeg ser det kan man fortsætte med det nuværende deltager antal og så må man finde et spillested uden for "bridgesamfundet" eller man kan bruge "Eivind" modellerne og reducere deltager antallet som så kan anvende sig af Køge, Odense , Kolding, Slagelse m.fl. - som er super spillesteder blot man kan være i lokalerne.

MVH

Jens Grann

Reply
 

"For tiden" ?

Eivind har til alle tider været en skarp og efterligneligsværdig personage :)

Både ved bridgebordet og på andre måder.

Reply
1 2