Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » Dansk Bridge – må vi gamle også være her??

Dansk Bridge – må vi gamle også være her??

E-mail notifications
 
 

Jeg har netop modtaget Dansk bridge for februar, og havde svært ved at skelne mellem om det var det sidste nummer af bladet for DBf medlemmer, eller om det var genannonceringen af ”VI UNGE”.

Efter at have scannet forside og diverse ungdomsstof, kunne jeg så først genkende medlemsnyheder på side 14, men her blev der selvfølgelig, grundet de mange forudgående ungdomsnyheder, kun plads til ”Divisionen kort”.

Jeg er ikke imod ungdom, faktisk drømmer jeg mig mange gange tilbage til de fordums og forgange år, men nu er det således at DBf for det meste består af medlemmer der har overstået både første og anden ungdom, hvilket egentlig burde berettige disse medlemmer at kunne læse noget for dem relevant stof.

Måske er jeg ikke helt opdateret, men hverken skoleelever eller universitetssøgende er medlemmer af DBf, og modtager vel heller ikke derfor Dansk Bridge, og derfor ikke er en relevant læsergruppe, hvilket rent umiddelbart ikke berettiger at de første 12 sider udelukkende omhandler denne gruppe.

Det er selvfølgelig bemærket at der er en hel del sider der omhandler begyndere og klubspillere samt tvekamp, og uanset at dette læses med interesse af mange, så kan det næppe kaldes journalistisk stof,

Dette efterlader mig, og måske en hel del andre modtagere af Dansk Bridge, med indtrykket af at vores medlemsblad er ved at miste taget i de flere end 24.000 medlemmer der troligt møder op i de mange klubber ud over landet, og som egentlig udgør grundstammen i DBf’s medlemmer.

Er det kun et mangeårigt medlems opfattelse, eller trænger vi til en radikal fornyelse af Dansk Bridge?

Per Egelund (sjælden gæst på forum)

 

Reply

Replies

 
 
 

Hej Per,

På mange måder har du ret. Jeg har dog ikke problemer med, at vi bruger penge på ungdomsbridge. Det er jo ligefrem det, vi har en juniorfond til (hvis den stadig eksisterer). - Men det er et problem, hvis aktiviteterne for bredden til gengæld nedprioriteres drastisk, f.eks. som det just er set omkring de lokaleforhold, der blev tilbudt spillerne i finalen i danmarksmesterskabet for seniorhold.

Jeg har også fra sædvanlig vis velunderrettet kilde erfaret, at Damedivisionen for lidt tid siden ikke spillede ved bridgeborde, men ved ganske uegnede lange borde på spillestedet i Aarhus.

Den omfangsrige omtale af junioraktiviteterne i vort medlemsblad, ser jeg udelukkende som intern reklame rettet mod hele den betalende medlemsskare - "se, hvor vi gungrer". - For, som du skriver, er der næppe mange af de unge til Pizza og Bridge, der holder bladet.

Jeg har dog fuld tiltro til, at vores effektive redaktør kæmper for at holde den journalistiske fane højt ! Vi skulle jo nødig opleve, at også hun mister lysten. - Jeg lå flad af grin, da jeg læste om hendes oplevelser med Helgemo.

Der bliver sandelig noget at snakke om på de kommende distriktsgeneralforsamlinger rundt omkring i landet.

Reply
 

Hej Per,

 

Det kan næppe komme bag på nogen, at perioden fra start december til start januar er ret begivenhedsløs. Højdepunktet var DM i Skolebridge, og i samme periode blev der afholdt et bridgearrangement for universitetsstuderende. 

 

Nu anser du det måske ikke for relevant at læse om unge mennesker, men hvad får dig til at tro, at din holdning repræsenterer de øvrige 24.000 medlemmer? Artiklerne er ikke målrettet de unge selv, men bladets læsere, og man behøver ikke selv være universitetsstuderende for at læse om unge mennesker - ligesom man ikke behøver være damespiller for at læse om damedivisionen eller være landsholdsspiller for at læse om EM eller festivaldeltager for at læse om festivalen.

 

Man kan også stille sig selv spørgsmålet, hvor mange læsere der vil være af Dansk Bridge i fremtiden, hvis vi udelukkende henvender os til gruppen over 60 år, som udgør 80 % af DBf's medlemmer. 

 

Hvis du mener, at der skal være seniorstof til seniorer, så må det have glædet dig, at jeg bragte to forskellige referater fra de indledende runder i DM seniorhold i to på hinanden følgende blade - nogle vil måske mene, at det var overkill med to artikler fra de indledende runder, men jeg bragte dem, fordi den ene omhandlede toppen, hvor den anden var en beretning fra bredden. Anser du dette for relevant journalistisk stof? 

 

Du skriver: "Det er selvfølgelig bemærket at der er en hel del sider der omhandler begyndere og klubspillere samt tvekamp, og uanset at dette læses med interesse af mange, så kan det næppe kaldes journalistisk stof."

 

Hvorfor? Betragter du ikke undervisningsartikler som journalistisk stof? Eller Tvekampen? Mener du, at det blot er en gengivelse af meldeforløb? Og er det vigtigere at kategorisere noget som "journalistisk stof" end at bringe det, som  "læses med interesse af mange"? Hvis du ikke anser disse artikler for journalistisk stof, så vil jeg fraråde dig nogensinde at læse andre bridgeblade end Dansk Bridge. Så vil du i hvert fald have udfordringer med at finde "journalistisk stof."

 

Jeg modtager hver måned reaktioner fra læsere, som har glædet sig over en bestemt artikel/skribent, som de synes var særligt god til at kommunikere, så de som læsere fik mest muligt ud af det. Og det er sjovt nok aldrig den samme skribent - for skribenterne er lige så forskellige som læserne. Desværre er alle lovprisninger altid stilet direkte til mig, hvorimod ca. fire (periodisk) utilfredse læsere her på Debatten på skift tager patent på at repræsentere læsernes holdninger. I kølvandet på hvert indlæg modtager jeg så opbakkende mails fra medlemmer, som ikke har lyst til at "deltage i mudderkastningen", men som "synes, du har meget brede skuldre som redaktør. Bare bliv ved. Bladet har aldrig været bedre." 

 

Du skriver ydermere: "​Dette efterlader mig, og måske en hel del andre modtagere af Dansk Bridge, med indtrykket af at vores medlemsblad er ved at miste taget i de flere end 24.000 medlemmer der troligt møder op i de mange klubber ud over landet, og som egentlig udgør grundstammen i DBf’s medlemmer."

Hvad får dig til at tro, at de øvrige har samme holdning som dig? Hvem tror du har mest kontakt med læserne i det daglige? Der er netop nu en diskussion om den fremtidige distribution af Dansk Bridge. Ved du mon, hvor mange klubber der i den anledning siger, at Dansk Bridge for deres medlemmer er den væsentligste årsag til at være medlem af DBf? 

 

Det er umuligt at gøre alle tilfredse med alt indholdet i hvert blad. Alligevel viste den seneste medlemsundersøgelse (som dog blev foretaget før jeg tiltrådte som redaktør), at tæt på 90 % af medlemmerne var tilfredse eller endog meget tilfredse med Dansk Bridge og fandt artikler, som var relevante for dem. Det tal kan selvfølgelig have ændret sig i min tid som redaktør. Spørgsmålet er i hvilken retning. Måske det er tid til en ny undersøgelse. Så kan vi alle få syn for sagen.

 

Som medlemsblad skal Dansk Bridge indeholde en vis portion organisationsstof. Dog er både jeg og sekretariatet opmærksomme på, at bladet er til for læserne, og administrative meddelelser til klubberne kører via andre kommunikationskanaler, da de som regel kun er relevante for de 320 klubformænd. 

 

Udover dette stof forsøger jeg at komme så vidt omkring som muligt. Da jeg tiltrådte som redaktør, forsøgte jeg i min første leder at gøre op med, at al indholdet i bladet skal være for alle. Det er ganske enkelt umuligt at ramme 24.000 forskellige mennesker. Der er også 5 forskellige større danske dagblade og lige så mange TV-stationer. Mit mål er, at der skal være noget i bladet for alle. Begyndere, topspillere, unge, ældre, spilføringsinteresserede, dem der ikke gider læse det bridgetekniske, men hellere vil have portrætter eller historier fra de varme lande. 

 

Du efterlyser en radikal fornyelse af Dansk Bridge. Jeg foreslår, at du går rejser lidt frem og tilbage gennem de seneste årtier for at se på indholdet dengang og nu. Jeg modtager også meget gerne forslag til den radikale fornyelse. Skal vi kun have undervisningsartikler i fremtiden? Skal vi kun have organisationsstof? Skal vi stoppe med at bringe spil og kun have "journalistisk" stof? Skal vi have en ny og ældre mandlig redaktør igen?

 

Her er et udpluk af de klager, jeg har hørt i min tid som redaktør: "Der er for mange ligegyldige historier ude fra klubberne", "Hvorfor hører vi aldrig noget om, hvad der rører sig ude i klubberne?", "Der er for meget om skolebridge", "Hvorfor var der ikke noget om juniorhold i Sverige?", "Du lefler for annoncørerne ved at skrive om bridgerejser", "Hvorfor er der aldrig noget om bridgerejser?", "Du skriver om de samme om og om igen", "Hvorfor skal vi læse om en eller anden ukendt spiller, der har slået en knibning?", "Der er alt for meget om landsholdene", "Hvorfor var der ikke mere end 5 sider fra EM?", "Du skriver for meget om dig selv", "Hvorfor skriver du aldrig mere om dine egne oplevelser?", "Hvorfor er der ikke flere portrætter?", "Der er for meget om Prins Henrik", "DBf promoverer sig selv for meget", "Der mangler organisationsstof i bladet". Jeg kan fortsætte.

 

Om ikke andet kan jeg da bryste mig af at gøre mit job dårligt i et meget varieret omfang. 

 

Flere her på Debatten efterlyser svar på, hvorfor der er så stort frafald blandt ansatte og frivillige i DBf. Nogle gange skal man måske se sig selv i spejlet, mens man stiller det spørgsmål. 

 

Med venlig hilsen

Christina Lund Madsen

Stolt redaktør af Dansk Bridge - indtil der kommer en radikal fornyelse

 

 

Reply
 

Hej Christina

Jeg vil gerne offentligt tilkendegive at jeg er rigtig godt tilfreds med bladet som det er. Jeg har hele tiden læst bladet ret grundigt. Jeg læser alle artikler, og genlæser nogle af spillene for at blive klogere, og det gør jeg stadigvæk. Jeg synes der er en god variation i artiklerne, og selv om jeg ikke er nybegynder, så læser jeg såmænd også artikler beregnet for dem.

Jeg har før rost dig for en sober tone, og det kan jeg gøre igen.

 

Da jeg første gang så at der kom et debatforum for bridgespillere, glædede jeg mig til endelig at finde et netforum med en god debat og folk der havde nogle fornuftige meninger og en god tone. Jeg havde nemlig i andre netforummer set hvordan folk kastede hæmninger væk i den tro at almindelig moral ikke gælder på nettet. Jeg blev slemt skuffet, og derfor har jeg holdt lav profil.

Reply
 

Jeg har det fuldstændig som Bertel Lund Hansen. Du gør det godt, Christina - og jeg glæder mig hver gang til bladet kommer.

Reply
 

Hej Christina

 

Jeg synes, det er et fantastisk blad. Mine yndlingsartikler er Ducks enormt sjove beretninger og artiklerne, man kan lære noget af. Jeg kan godt lide MME og tvekampen. De bør ikke udgå.

Jeg synes der skal være en god blanding for elite, juniorer, begyndere og alle os, der gerne vil blive bedre til bridge. Det synes jeg I rammer meget godt.

 

Det er en svær balance :) 

 

Dbh. Asger

Reply
 

Godt brølt, Christina...  

Reply
 

Hej Christina

Du har fornyet bladet og jeg læser det med stor fornøjelse. Og jeg kender dig som værende åben for nye ideer så Per skal da bare lave en liste til dig.

MVH

Jens Grann

Reply
 

Jeg synes bladet er meget læseværdigt, også selv om der indimellem skrives meget begejstret om de formentlig forsvindende få medlemmer under 15. Fred med dem. Man kan vel i øvrigt med føje stille sig selv det spørgsmål, om det er et hæderværdigt initiativ at forsøge at få unge mennesker til at dyrke bridge. Dybest set mener jeg at de unge mennesker snarere bør dyrke fodbold og anden kropslig udfoldelse. I mit andet forbund, Dansk Golf Union, er de også helt vilde med at at få unge mennesker ind i folden. Det bruges der så titusinder, hvis ikke hundredtusinder på. Jeg tillader mig at være skeptisk over for hensigtsmæssigheden.

 

Men klø bare på, Christina. Som mange andre glæder jeg mig hver måned til at læse det nye blad. Og lad mig tilføje, Frederiks artikler for begynderne har en særlig plads i mit hjerte, og jeg har dog 25 år som bridgespiller bag mig. Glimrende pen, og altid noget at hente, også for gamle rotter i faget.

Mvh

Jens

Reply
 

Dagens herligste bemærning "Om ikke andet kan jeg da bryste mig af at gøre mit job dårligt i et meget varieret omfang."
Godt, Christina! :-)

Reply
 

Jeg kan på mange måder giver Bertel ret. Hvis debatten skal give mening, må det være med en sober og konstruktiv debat, ikke bare sure opstød.

Jeg er fuldt forstående for at årstiderne og agurketiderne varierer, og at det er redaktørens opgave at fylde bladet ud fra den deadline der eksisterer. Derfor ingen kritik herfra til redaktøren.

 

Men debat bør også kunne rumme holdninger, rimelige og velovervejede eller ej. Og jeg ser ikke rigtigt nogen grund til at en formodet velafbalanceret og velovervejet ansat i DBF nødvendigvis behøver at reagere på den måde som det her er tilfældet, blot på grund af et tilfældigt indlæg i debatten. Man kunne også have afventet om holdningen var en enlig svale, eller om andre erklærede sig enige, før man følte det nødvendigt at forsvare sig,

 

I modsat fald, kan man komme i tvivl om ordet egentligt er frit, og om debatten, i så fald ej, overhovedet har nogen værdi.

 

Igen, med en opfordring til at tænke to gange før man føler det nødvendigt at komme med et indlæg af kritisk karakter. Både som åbner og som svarer.

Reply
 

Glemte vist at sige det der egentligt var pointen:

Redaktøren skal ikke tage alt kritik personligt, snarere tage det som medlemmernes ønske om at gøre dansk bridge endnu bedre, ud fra forskellige synsvinkler. 

Jeg forstår at disse synsvinkler så kan være meget modsatrettede - det oplever vi andre jo også, når vi debatterer. Men hovedformålet for alle må være at udbrede bridge i Danmark og styrke bredden og medlemstallet, og samtidgt at give bedst mulige forhold for eliten, så vi også rent sportsligt kan gøre os internationalt. Sådan ser jeg det hvert fald.

Derfor, til redaktøren: noter alle disse inputs, og vær med til at lytte - men tag dem ikke for personligt, selv om du er påskønnelsesværdigt engageret. Du gør det aldeles udmærket. 

Reply
 

Jeg, som bare er en alm. klubspiller, og også har passeret både første og anden ungdom, på vej ind i den 3. - bliver så glad, når jeg læser om det fantastiske arbejde, der gøres med skolebridge. Så det læser jeg med stor fornøjelse. 
Indslagene om turneringsbridge på højt niveau, keder mig, det må jeg indrømme, så dem skimmer jeg bare. Og så elsker jeg mest af alt, de forskellige undervisende indlæg. 

Men sådan er mennesker jo bare forskellige og foretrækker forskellige ting 

Reply
 
Personligt kan jeg godt lide meld med eksperterne. ABC. Tvekampe. I andre er velkomne til at læse om kvinder og juniorer der spiller end muligt ringere end jeg selv
Reply