Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » Udlændinge i divisionen

Udlændinge i divisionen

E-mail notifications
 
 

Hej,

jeg forstår ikke hvorfor vi skal have så mange udenlandske landsholdspillere i divisionsturneringen - de optager jo pladser for danske talenter ... der burde efter min mening være en begrænsning på antal af udlændinge per hold (f. Eks. Max 2 spillere)

Det er da træls at se et ikke dansk hold i finalen om DM!! Der er jo ingen af vores unge spillere (talenter) som får chancen med de nuværende konditioner - i stedet hjælper vi Sverige Open og Senior landsholdmæssigt med god træning!

Mvh Lars (som ikke har nogen relation til nogen der ville kunne være i slutspillet)

 

 

 

 

 

 

 

Reply

Replies

 
 
 

Hej Lars.

Jeg synes det er et meget interessant emne du rejser - og jo ikke et emne, der specifikt retter sig mod bridge. Det er jo noget man har diskuteret i mange forskellige sportsgrene (fodbold, håndbold, ishockey osv.) og det er jo ikke kun noget man diskuterer i Danmark med også i nok alle andre lande. 
Jeg synes der er ting for og imod - jeg synes f.eks. at vores elitespillere i Danmark har rigtig godt af at møde stærkest mulige modstand i flest mulige sammenhænge. Der er plads til 36 par i den danske 1.division og 36 par i den danske 2.division. Jeg kan ikke som sådan se, at der er talenter der bliver holdt ude af at blive udfordret bare fordi der er nogle få rigtigt stærke svenskere i Danmark. Personligt synes jeg ikke omfanget er problematisk - og jeg synes spillere som Peter Fredin, Ola Rimstedt, Mikael Rimstedt og Mats Nilsland klart er med til at styrke vores egne spillere med deres tilstedeværelse i den danske divisionsturnering. MEN - om der skal være begræsninger på et hold? Dét kunne da være noget man kunne bede TUK om at se på? Jeg synes personligt ikke det er problematisk som det er lige nu.

 

Reply
 

Min holdning er at forbundsturneringer er for alle medlemmer af bridgeklubber i Danmarks Bridgeforbund. Jeg synes ikke det ville være rigtigt at der skulle være begrænsninger i forhold til indfødsret eller bare bopæl for at spille i en forbundsturnering.

Reply
 

Helt enig Jens.

Lad os endelig komme ud over den der indstilling med "at de stjæler vores pladser" - Men bevares - så længe man end ikke må spille i et andet disitrikt, selvom man kun er medlem af DBF i et andet distrikt - så er der nok nogle opfattelser, der fortsat skal bearbejdes :)

De åbne tilmeldinger til DM'erne er dog et skridt på vejen frem.

PS. Hvis invånere Skånelandene skulle ønske sig støre samkvem med det gamle hovedland, så bør der ikke herfra lægges hindringer i vejen. Vore svenske venner skal være yderst velkomne i Danmark.

Reply
 

Det har været prøvet hos Dansk Skak Union uden stor held. Et af Danmarks stærkeste hold (Køge) er på vej i øverste række med en del udlændinge på holdet på trods af en regl i unionen. Holdets hovedsponsor truede med EU-regler og et kompromis blev indgået. Reglen (paragraf 10 a) er blevet sløjfet.

 

Personligt synes jeg, at det er fint med ekstra konkurrence til de hjemlige spillere i begge unioner.

 

Bestyrelsesmedlem i Brønshøj Skakforening
Bestyrelsesmedlem i Bridgeklubben HCØ 

Reply
 

Nu ved jeg ikke, hvilke unge danske talenter, der menes at være blevet spærret ude af DM-finalen i denne omgang ... men når vi specifikt snakker om de danske talenters muligheder, ser juniorer først og fremmest op til andre unge spillere. Det er langt mere værdifuldt for de unge danske talenter, at de svenske juniorer er til stede i divisionsturneringen som et kæmpe forbillede for dem, end det ville være at kunne rykke en enkelt plads op i midterfeltet af 2. eller 3. division.

Reply
 

Ja, man kunne jo også retorisk spørge hvorfor det ikke er et problem at danske spillere optager pladser i den svenske 1. division? Og så tage diskussionen derfra.

Reply
 

Det er komplet latterligt, at udlændinge overhovedet kan deltage i danske forbundsturneringer, uanset om de er medlem af danske klubber, såkaldt fiktive medlemmer naturligvis. Hvis de derimod er faste medlemmer i en DBF-klub og spiller der, kan racismen måske dæmpes...

Problematikken ligner skamridningen af DM for klubhold, som jo intet har med KLUBhold at gøre.

Som Lars Ejskjær har jeg ikke noget "i klemme" - men jeg kunne i øvrigt godt tænke mig at kende disse udlændinges konditioner på de respektive hold.

Kan jeg "købe" mig til et DM? Jeg har råd - og det er forbandet længe siden, jeg har vundet...

Reply
 

Selvfølgelig skal det være tilladt med udenlandske spillere på holdet - blot de er medlem af en dansk klub.

 

Det er ikke et DM for danskere men et holdmesterskab for Danmark dvs. for personer som er medlem af en dansk klub - og sådan bør det fortsat være.

 

Stærke udlændinge hæver de danske spilleres standard - og hvilke unge talenter er det som bliver "holdt ude"? De kan jo altid starte i 3 div. eller lavere og hurtigt avancere - hvis de er gode nok - til 1.div. og der få god modstand og lære endnu mere.

 

Selvom jeg er senior kan jeg stadig lære mere ( bilder jeg mig ind! ) - derfor har jeg i de seneste 2 sæsoner spillet i de polske divisioner sammen med Geert Jørgensen på hold med et hollandsk par, et engelsk par og et polsk par. Man er ikke bange for udlændinge i den polske bridgeverden! Og antallet af spillere på et hold er ubegrænset!!

 

Vi har vundet 2. liga og derefter 1. liga. Så i næste sæson spiller vi i Ekstraklassa som svarer til vor 1. div. Det har været to meget lærerige og spændende sæsoner.

 

Så - ja tak til udlændinge i dansk bridge!

 

Thomas Berg

Reply
 

Jeg betvivler, at man kan henvise til EU-love og -regler, såfremt der ikke er tale om et ansættelsesforhold, men det er der måske også - der er jo penge i lortet

 

Reply
 

Thomas Bergs henvisning til polske tilstande leder frem til den velkendte regel:

"Det bliver ikke tilladt at parkere ud for de gule striber, blot fordi nogle gør det"

PS: Jeg troede nu godt nok, at polakkerne var bedre...

Reply
 

Hej!

Jeg har helt klart noget i klemme. I er ved at udelukke mig og mine svenske holdkammerater (Stockholm) fra de danske divisioner! Og jeg kan helt ærligt ikke forstå hvorfor det er mere spændende at se DK1 og DK2 spille mod hinanden end når vi har muligheden for at få nogle af verdens bedste spillere til landet. Glimrende underholdning på BBO og det gør træningen for vores landsholdspar endnu bedre. Der er jo trods alt plads til 12x3 par i 1.div og eftersom det ikke er den rene guldgrube at spille division, så tror jeg de famøse markedskræfter sørger for rigeligt med plads til danske talenter. Og jeg kan hilse og sige at man også sagtens kan lære sig en hel masse ved at spille i 2. og 3. div.

Når jeg nu er bosat i Stockholm, skal jeg så også udelukkes fra den danske division? 

Mvh Matias

Reply
 

Bare rolig Matias,

Nok har dansken ry for at være ret så "navlebeskuende", men jeg tvivler på, at det kommer så vidt på dette felt :)

mvh Peter

Reply
 

Jeg er helt enig med Matias i, at den af ham omtalte turnering vil være en fremragende mulighed for danske bridgespillere med ambitioner. Så lav da for helvede DEN turnering - og lad DM være et DM...

 

Reply
 

Kom nu lige.

I fodbold og håndbold og ishockey og basketball og og og er det den naturligste del af verden, at der er udenlandske spillere på holdene. Dansk Superliga bliver bedre af dét. Den danske håndboldliga bliver bedre af dét. Den danske ishockeyliga bliver bedre af dét. De hjemlige danske spillere i de idrætsgrene bliver bedre og bedre. Danske landshold i de pågældende idrætsgrene bliver bedre og bedre - og ja, de dygtigste danskere bliver "fanget af udlandet", men dét er vel også med til at øge niveauet for eliten.

Jeg er med på, at man godt kan være ligeglad med at udvikle eliten, og så kan vi vende tilbage til de gode gamle dage som da Kurt "Nikkelaj" Nielsen var landstræner for fodboldlandsholdet. Dét var tider, men var de nu så gode eller var de bare gamle? 

Reply
 

Hej 

Jeg synes bestemt ikke, at det er et problem....Tværtom.. superdygtige spillere og en perfekt opførsel. Her kunne enkelte brødrepar lære noget :-)

Synes dog ikke, at det var så godt at svensk semi blev foretrukket for dansk finale. 

 

Bedste bridgehilsner Mads

 

 

Reply