Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » RE: Gode råd ref. Dansk Bridge

RE: Gode råd ref. Dansk Bridge

E-mail notifications
 
 

Kære alle,

Dette er en opfølgning på tidligere tråd om "Distribution af Dansk Bridge", men når jeg vælger at starte en ny tråd, så er det for at vende blikket. Fra en klage over beslutningen til hvordan kan vi bedst gennemføre denne beslutning, som tydeligvis allerede er truffet. 

Mht App'en, så håber jeg meget, at I vil tænke nogle nye funktionelle tanker. Lad os tage det problem Helle Thrane nævner med at læse kommentarer og se meldinger og kortfordelinger på een gang. En simpel APP vil bestemt give en uacceptabel læsning, men det kan løses ved at man laver en funktionalitet i App'en, hvor man ved et tryk på en knap kan få åbnet et special vindue som indeholder disse tre elementer på samme "side". Måske kan man tænke kreative tanker om annonceringen også?  Vi er alle interesserede i at få minimeret omkostningerne til bladet, og til det hører gode betingelser for annoncører. Hvad hvis I kontaktede nogle af de store annoncører (ex. Christian Reinholdt), og diskuterede hvordan deres behov for at blive set blev bedst opfyldt. Måske med nogle tag-lines ala "Bridgerejser med Reinholdt", og når man "åbnede" den tagline så fik man et seperat vindues-opslag som det der pt. findes på bagsiden. Måske kunne taglines spredes ud på flere sider? Som tag-line fylder de jo ikke så meget som de gør i det fysiske blad. Eller hvad hvis man åbnede taglinien, og ville i kontakt med annoncøren, og dette kunne man gøre ved at trykke på en knap, der åbnede en email.  Eller måske kunne der tænkes endnu mere kreative tanker - det kræver bare at I tager dialogen med annoncørerne FØR I fryser APP'en til den simpel "copy paste" af det man får med en avis på nettet. 

Mht. udsendelse af de fysiske blade, så håber jeg også, at I vil gøre jeres til at udvikle dette koncept bedst muligt. Altså ikke bare lade det være op til klubberne en af gangen at klare opgaven. Igen spørg brugerne og lyt til hvor de ser de største udfordringer. Jeg tænker at man som minimum skal have 10% flere blade tilsendt end der er medlemmer i den enkelte klub. For der er ALTID noget der går galt i sådan en klub-distribution, og så er det vigtigt at have nogle ekstra kopier af bladet så der ikke er nogen der bliver snydt for bladet. Og mht til passive medlemmer, som ikke kommer i nogle klubber løbende, så kan jeg ikke se hvorfor dbf ikke kan tilbyde en udsendelse af bladet til dem, selvfølgelig imod betaling for udsendelsen. Måske var der nogle ikke passive medlemmer der ville ønske at modtage sammen service. Og hvis de betaler for det, og dbf organiserer arbejdet så det ikke skal foregå ad hoc, så synes jeg det må være ok.  

Så lad dette være en opfordring til gode råd og dåd om hvordan vi bedst muligt kan få Dansk Bridge i fremtiden. Måske vil vi ovenikøbet i fremtden få en masse NYE spændende muligheder i en digital version af Dansk Bridge. 

mvh

Helle

 

 

Reply

Replies

 
 
 

Kære Helle,

 

Tak for et dejligt konstruktivt indlæg. Da forslaget blev fremlagt for HB glædede jeg mig især over at det blev nævnt at det nye format understøttede interaktive muligheder. 

Jeg tænkte straks:

- kortdiagrammer hvor man kan spille spillene stik for stik.

- mulighed for kommentarer til arktiklerne. 

- mulighed for straksafstemning i 'Meld med eksperterne'. 

- og der er helt sikkert mange andre ideer som viskal hjælpe hinanden med at få.

 

Hvis dette lykkes så tror jeg at mange vil vælge at bruge app'en i stedet for det trykte blad.

Men lad mig minde om at vores sekretariat jo ikke er verdens største og festival og BC3 har givet prioritet henover sommeren, så det sker ikke i morgen.

 

Bedste bridge hilsner

Ole

Reply
 

Hej Ole

- kortdiagrammer hvor man kan spille spillene stik for stik.

Tænker du på alle 52 kort synlige, eller skal det være noget med modspil med lukkede kort?

Mvh. Ib Axelsen

 

Reply
 

Spurte for nogen tid siden, om man kunne abonnere på bladet og få det tilsendt mod betaling af porto, men fik at vide, at den service agtede man at afskaffe,

Venlig hilsen

Jørgen Kromann

Reply
 

Hej Ib,

 

Jeg kender ikke nærmere til de interaktive muligheder. Men i oplægget til HB blev nævnt at der var interaktive muligheder. Så jeg venter spændt på at der bliver tid til at undersøge og udfordre disse muligheder.

Jeg tror at succesen af den digitaliserede version af Dansk Bridge har en klar sammenhæng med at få brugt disse muligheder. Det ville jo være fantastisk om f.eks. spil på de blå sider kunne afspilles kort for kort af læserne.

Men netop nu synes jeg det gælder om at få ideerne på bordet og så håbe at redaktricen og vores it ansvarlige kan komme op med nogle løsninger. Men som nævnt så skal vi nok væbne os med lidt tålmodighed.

 

Bedste bridge hilsner

Ole

Reply
 

Kære Helle

 

Tak fordi du skaber en ny tråd.  Et er DBfs beslutninger om distribution af Dansk Bridge, noget andet er indhold i en Dansk Bridge App.  Noget tyder på, at man indledningsvis har blandet de to ting sammen og bruger kræfter på at skabe en App version 0.0 som blot skal vise det aktuelle indhold af Dansk Bridge.  Sammenblandingen er problematisk og misbrug af ressourcer.

 

Man kan sagtens uden at være på nettet læse Dansk Bridge på iPad og formentlig også på andre 'tablets'.  Det er kun et spørgsmål om at hente bladet (i PDF-version) fra DBfs hjemmeside og få det vist i en passende App på det apparat man har til rådighed -- fx. Adobe Acrobat, der er gratis. Et alternativ er at sende PDF-versionen til en Kindle (fysisk eller simuleret) via Amazon som skal 'massere' PDF-filen først.  Naturligvis må man forvente at DBf vil vejlede brugere om mulighederne.

 

Samtidig dukker vanskelighederne op.  Læsbarheden af Dansk Bridge på en fysisk Kindle af tidlig herkomst er utilfredsstillende, men fin på en simuleret version på en iPad ( også version Mini) eller en (Android) 'tablet'. Væsentlige forskelle er skærmstørrelse og skærmopløsning.  Dog spiller det også en rolle om skærmen er aktiv som en computerskærm eller om hele skærmen gendannes for hver lille ændring (som tidlige versioner af Kindle baseret på e-ink skærme gør).

 

De fysiske forskelle mellem apparater til gengivelse af 'bøger' spiller også en rolle for hvilke faciliteter man kan realisere i en App.  Fx vil det næppe give en god oplevelse at læse en normal artikel fra Dansk Bridge på en smartphone, medmindre den har en skærm på størrelse med en 'tablet'.  Og brug af en fysisk Kindle (der ikke er simuleret på en 'tablet') vil næppe kunne udnyttes til dynamisk gengivelse af et spil bridge.

 

Det forekommer mig halsløs gerning at udvikle en Dansk Bridge App version 0.0 uden først at have haft en grundig diskussion af, hvad App-en skal kunne på lang sigt.  Den tråd du her har skabt synes velegnet til netop denne diskussion.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Steensgaard

 

Reply
 

Tak for en klar redegørelse for centrale problemer. Jeg er også bange for, at der spildes penge.

 

Reply
 

Jeg synes man skal passe på med for mange interaktive ting man bare bliver forvirret af.

Nå men min væsentligst indvending er, at jeg synes man bør gå væk fra at skrive i spalter i onlineversionen. Jeg oplever at jeg hele tiden kommer for langt ned. Det bliver meget besværligt at læse.

Og som jeg frygtede læser jeg meget mindre i bladet i online versionen. Før læste jeg det fra ende til anden nærmest den dag det kom ind af døren. Nu er der gået 14 dage og jeg har kun læst to-tre artikler. Bl. andet fordi jeg som ovenfør anført synes at det er ret besværligt at læse.

 

 

Reply