Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » Spille spillene i Dansk Bridge

Spille spillene i Dansk Bridge

E-mail notifications
 
 

Denne facilitet er blevet efterspurgt. Jeg ved ikke, om det bliver muligt i appen, og hvor godt det i givet fald vil fungere. Men det kan lade sig gøre på en pc.

Her er et bud på, hvordan det kan gøres: http://www.edbridge.dk/DanskBridge/DanskBridge.htm

Så kan man sidde med Dansk Bridge (papir eller app) og spille spillene på pc’en.

Test og kommentér.

 

Venlig hilsen

Ib Axelsen

 

Reply

Replies

 
 
 

Man skal så lige være opmærksom på, at man stort set aldrig vil kunne øve sig på udgangs- eller delkontrakter. Moderne bridgeskribenter interesserer sig kun for slemspil med en skovlfuld uforståelige spørgemeldinger etc.inkluderet...

Reply
 

Hej Hans

Jeg skrev udtrykkeligt test før kommentér. Hvis du ikke springer det første over, vil du finde 3 slemmer, 17 udgange og 7 delkontrakter.

 

Reply
 

Hej Ib,

 

Det ser da spændende ud. Personligt har jeg et håb om at man via f.eks. et link direkte fra den digitale version af bladet kan aktivere spillet. Det kunne være sjovt med spillernavne og mulighed for at kalde 'gib'.

Håber at flere kommer med bud på muligheder i den digitale version.

 

Personligt kan jeg ikke at lade være med at tænke på at alle artikler ikke behøver at vente på at bladet bliver trykt. Aktuelle artikler behøver jo ikke at vente f.eks. en måned med offentliggørelse. Således at der drypvist kommer nye artikler, mens at f.eks. tvekampen kommer på en fast dato. Og hvorfor skulle det ikke være sådan at vi har en app som understøtter at man med makker kan melde tvekampen - også gerne de gamle.

 

Det gælder vist om at vi alle prøver at se mulighederne.

 

Bedste bridge hilsner

Ole

 

Reply
 

Hej Ole

 

Vi er vist inde på et område, hvor jeg har stor erfaring: Du opdager noget, som vil være nyttigt og smart for dig at have til rådighed. Du (og måske andre) bruger tid og kræfter på at arbejde med det, men til sidst viser det sig, at det er meget, meget få, der har interesse i det.

Som nævnt ved jeg ikke, hvilke faciliteter der kan indbygges i Dansk Bridge-appen, men som jeg ser det, er der ingen af de nævnte, der vil have interesse for ret mange.

En facilitet med at kunne spille spillene fra Dansk Bridge på en pc har måske en chance for at have tilstrækkelig interesse. Undervisere vil kunne bruge filerne til at demonstrere spilføring og modspil (Skolebridge?). I klubberne har der været brugt kræfter på at udvikle medlemmernes meldekompetencer, men måske er niveauet for spillet af kortene ikke så højt (det er absolut tilfældet i min klub). Her kunne man bruge filerne til at diskutere og demonstrere spilføring og modspil.

En mulighed kunne være at få lavet filer til de kommende 8 trykte numre af Dansk Bridge – med efterfølgende evaluering.

 

 

Reply
 

Hej Ib

 

Du illustrerer muligheden med BridgeBio afspilleren, som Jacob Røn bruger i sine bridge-film og refererer til i Dansk Bridge.  Afspilleren er ret unik, men inklusion af den i en Dansk Bridge App er af mange grunde utænkelig, hvilket du utvivlsomt godt ved, bl.a. fordi den er stærkt bundet til Windows og BBO. Jacobs brug af den giver anledning til et oplagt krav til en App: referencer til andre Apps med returmulighed skal være understøttet. 

 

Er kravet opfyldt kan man henvise til en BBO-App og så sørge for at de interessante spil bliver tilgængelige der.  Dette vil spare meget store udviklingsomkostninger og føre til at muligheden hurtigt kan realisereres -- og tilmed på en måde som sikkert vil kunne bruges til andre formål.

 

Eksemplet illustrerer en meget generel problemstilling.  Ønsker om understøttelse af en bestemt facilitet kombineres ofte med løsningsforslag som kommer til at skygge for valg af langt bedre alternativer, ikke sjældent med store besparelser til følge.

 

Med venlig hilsen, Jørgen Steensgaard

 

Reply