Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » RE: Balance

RE: Balance

E-mail notifications
 
 

Vi skal spille en 5 bords Howell turnering over 3 gange. A-B-A. Mit spørgsmål er om den er 3-stjernet eller 5-stjernet. Venlig hilsen Hanne Jepsen. Faxe Bridgeklub

Reply

Replies

 
 
 

Ingen af delene - den samlede turnering er 4-stjernet.

De enkelte modeller A og B er 3-stjernede. Hvis man tager A og B i forlængelse af hinanden får man en 5-stjernet turnering. Når man så lægger en ekstra turnering  (A eller B) bliver den samlede turnering 4-stjernet .

 

Torsten

Reply
 

Torsten har ret.  Underforstået samme 10 levende par hver gang.  Hvis I kun er 9 og har mulighed for at vælge par 10 som Oversidder hver gang -- dvs. leve uden fastsidder -- så bliver den samlede A-B-A-turnering faktisk 5-stjernet, perfekt balanceret.  Par 10 er bedste Oversidder både for A alene og for kombinationen A-B, i begge tilfælde desværre kun 3-stjernet.  Par 10 er værste Oversidder for B alene (tæt på 1-stjernet), men sammen med 2 gange A ender det altså 5-stjernet = perfekt, med bord 1 oversidderbord i alle 3 sektioner. Mvh. Ulrik.

Reply
 

Findes der egentlig på nettet en beskrivelse af de forskellige turneringsformer og deres balance?

Reply
 

@Bertel: Man kan finde meget på nettet, ikke altid lige korrekt, relevant, præcist eller fyldestgørende.  Jeg har tidligere postet nogle oversigter i de store debattråde om Mitchell- hhv. Howell-baserede skifteplaner.  Opdaterede versioner af to af dem, plus en ny type, vedlægger jeg her:

 

  • 1 side PDF Anbefalede skifteplaner til parturnering i klubben

  • 3 sider xlsx Vandring mv. i udvalgte skifteplaner

  • 5 sider PDF Kvalitet af skifteplaner

PDF'en med anbefalinger gælder primært klubber med varierende antal deltagere fra gang til gang, dvs. uden mulighed for at spille kombinerede turneringer så som 5-bords Howell model A+B+A over 3 aftener.  Dens bemærkning om at alle DBf's COWI-planer er fejlramte, gælder desværre også BC 3.2.2.  Hvis man selv importerer skifteplanerne fra f.eks. den vedlagte zip-fil, er de helt klar til brug med korrekt grundtype, handicap-flag osv.

 

Samlingens nye skifteplaner siden 3. august er alle kombinerede turneringer i 2 eller 3 sektioner: 18 par 3*6r, 20 par 3*6r, 20 par 2*9r (eller 3*9r jfr. test i 5-siders-PDF'en), 26 par 3*7r.

 

Til de meget matematisk interesserede vedlægger jeg også en 2-siders PDF med de nøjagtige definitioner af alle kvalitetstallene i den 5-siders oversigt.  En skifteplans ”balance” i bred forstand kan nemlig beskrives med meget andet end blot den velkendte ”skævhed” s.  Dokumentets links virker ikke, men de henviser til og uddyber beskrivelserne på Peter Smulders' side om balance.

 

Mvh. Ulrik

COWI_diverse_Howell_Mitchell_3-18_borde_20180915.zip
mail-definitioner_af_kvalitetstal_20180831.pdf
ukd-anbefalede_skifteplaner_i_par_20180909.pdf
ukd-skifteplaners_vandring_mv_20180914.xlsx
ukd-skifteplaner_kvalitetstal_oversigt_20180915.pdf
Reply