Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » Stort og småt

Stort og småt

E-mail notifications
 
 

Bridgefestival.

Følgende tal an være en smule upræcise, bær venligst over med det!

Jeg har læst mig til at antallet af medlemmer i DBF er ca. 26.000,- og at der er ca 2800 unikke deltagere I Dansk Bridgefestival.

2800/26000 = 10.7 % af medlemmerne i DBF der deltager i bridgefestivallen.

Hvis vi snakker kvantitativt, er det et højt eller et lavt tal hvis man sammenligner det med andre lignende bridgefestivaller i udlandet?

Er det ”tilfredstillende”?

Hvor mange prospekts (Spillere der gerne vil spille, men af en eller anden grund ikke gør det) findes der i DBF?

Hvad forhindrer ”prospekts” i at deltage? Økonomi, Geografi, Helbred, Turneringssammensætning, tidspunkt, Andet?

 

Fødekæden for DBF er i stykker

Gennemsnitsalderen for en bridgespiller er 69 år. Fremtiden for den her fremragende sport/underholdning bridge er dyster hvis ikke man knækker den.

Der er forskellige skoler/overbevisninger hvordan man gør det. Nogen argumentere for at man skal ramme gruppen i 50’erne, andre at skolebridgen er den rigtige vej at gå. Jeg tænker at begge dele er en fin måde at forynge gennemsnitsalderen i DBF.

Skolebridgen er sandsynligvis mere langsigtet end de 50-årige som ret hurtigt kan absorberes i miljøet.

Jeg tænker at skolebridgen gøder vandene til at man kan rekvirer de her spillere når de flytter til de stører byer som studerende.

Underviserne skal se det som en opgave at sluse spillerne videre ud i bridgemiljøet, ikke fastholde dem i undervisningens Vakum!

Kommercielle bridgecentre – I en nogens øre et fyord, jeg tænker at DBF og centrene har samme agenda – nemlig at få flere til at spille bridge.

 

Hvordan kan det være at det er et privat projekt at få gang i Skolebridge i Danmark? – Det er fuldstændigt vanvittigt!

 

Distrikterne

Min holdning er at Distrikterne primært skal levere produkter til bredden – samt måske stå for undervisning i BC og efteruddanne turneringsledere!

Nogen begræder distrikternes manglende involvering i de turneringer hvor man har fri tilmelding til finalerne ved bridgefestivalen (Senior og Dame). Indrømmet, jeg er farvet for jeg er tilhænger af at man har fri tilmelding til alt der afvikles ved Bridgefestivalen.

Når man fremføre dette argument er det første modargument at der ikke er andre steder man kan melde sig direkte til en DM-finale. Ole Raulund har andetsteds givet et par eksempler på at det kan lade sig gøre – Jeg kan bare tilføje det Åbne EM-bridge til den liste.

Det er mit postulat at på trods af fri tilmelding er det stadig Tordenskjolds soldater der alligevel spiller om mesterskaberne selv om der er en fordobling af deltagerantallet (DM – senior par). De der taler for ”gamle dage” (Partuneringerne afviklet ved at man spiller efter følgende skema : Distrikt -> Kreds -> Finale) har fuldstændigt misset den samfundsmæssige udvikling de sidste 30 år!

En stor del af Danmarks befolkning har andre ting end bridge i deres liv – Vi træner fitness - Vi har dele børn – Nye børn , alle sammen tidskrævende og derfor må det simpelthen ikke kræve for meget tid at komme til finalerne! – Muligvis gælder det ikke for det gennemsnitlige medlem af DBF (69 år) men det gælder for de fleste af dem man gerne vil ha deltager i DM finalerne. Det er således mit postulat at den fri tilmelding vil øge kvaliteten af de par der deltager.

 

Hvad er det der forhindre distrikterne i at tilbyde vores medlemmer de turneringer de gerne vil spille?  Det korte svar er at de ikke kan transformere sig selv fra at være et forlænget organ for DBF til selv at skulle udvikle noget som deres medlemmer gerne vil spille!

Sidst men ikke mindst – Når nu vi på alle mulige måder går i gang med at lave store som små ændringer i vores sport – så lad os da for pokker får nogen mål på hvornår vi opfatter det som en succes!

 

Mulige målepunkter kunne være:

Hvis man laver DM i BAM (Board a match) hvad er kriteriet for om det er lykkedes eller ej?

Hvornår er flytningen af DM-Mix hold en succes?

Hvad skal tilvæksten være af spillere på årsbasis

Hvad er målet for medlemmernes gennemsnitsalder.

Hvornår er fri tilmelding en succes

Osv.

 

Spil ordentlig derude :)

 

Jesper

Reply

Replies

 
 
 

 

Vil  bare sige, at jeg synes, at Jesper har fat i noget

Claus

 

Ligger der en mulighed for, at man bare kan "like" et indlæg på debatten?

Reply
 

Hej Jesper

 

Du burde gå ind i politik: Du siger så meget, at man ikke kan undgå at være enig med dig om et eller andet ;-)

 

bh

Johan

 

PS Hverken børn eller motion er resultater af de sidste 30 års samfundsudvikling

Reply
 

Jeg har nu hørt mange politikere sige så mange ting UDEN, at jeg af den grund fandt noget jeg var enige med dem i :)

Når dét så er sagt, så er jeg med på LIKE-vognen her. Jeg synes det er typer af indlæg som dét her, der er med til at gøre dette diskussionsforum eksistensberettiget. Det er en super super indlæg, og jeg håber rigtigt meget, at HB og andre læser med. Der er så mange synspunkter i det her, der burde tages op i de forskellige udvalg i DBf regi. 

GODT GÅET Jesper !!!

Reply