Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » Bedste minor

Bedste minor

E-mail notifications
 
 

Skal 1 klør/1 ruder alertes, når man spiller med bedste minor.

Flere par i klubbens A-række spiller med denne konvention, men der er ikke enighed, om der skal alertes. (Vi har naturligvis alle vores systemkort liggende på bordet.)

Reply

Replies

 
 
 

I spiller åbenbart 5-farve major og dermed kan åbning i minor være trefarve.

På forsiden af Bridge.dk går du ind under turneringer, og videre til regler. Her er der et menupunkt der hedder alertregler, som meget udførligt beskriver problematikken.

Lidt inde i kompendiet vil du se at 1 klør ikke skal, når den lover mindst trefarve. 1 ruder skal heller ikke i de fleste kredse, men dog opfordres man til at gøre det, hvis man fornemmer det kan være meget overraskende for modstanderne. Jeg kan nu ikke tro der er mange steder det kan være overraskende og slet ikke i en A-række.

Reply
 

De tre links under Regler -> Vejledninger -> Alertreglerne til pdf-udgaverne af alertreglerne virker ikke.

Aaberaa Bridgecenter har en udgave af 2008-reglerne på deres hjemmeside:

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=2ahUKEwjqgIXfht7fAhUCCiwKHdb-ChMQFjACegQIABAC&url=http%3A%2F%2Fwww.aabenraabridgecenter.dk%2FEtikOgLove%2Falertregler2008.pdf&usg=AOvVaw2LDsEmrJIdCwRtgQCPGcB8

Reply
 

Jeg må hellere rette: Aabenraa havde dokumentet på deres gamle hjemmeside, men vist ikke på den nye. Nu har jeg også lagt en udgave af 2008-alertreglerne på min egen bridgeside. Direkte link her:

https://bridge.kromann.info/show/uq2i#zoom=100

Reply
 

I den slags diskussioner kan man somme tider have glæde af Lovkommissionens Udtalelse nr. 9.

 

Reply
 

I LKU-9 som jeg lige skimmede, står der:

 

    Selve bluffmeldingen er ikke en del af makkeraftalen, og den skal derfor ikke alertes.

 

Det er vel ikke korrekt? Hvis den bluffmelding der afgives, har en aftalt, kunstig betydning i parrets system (som bare ikke svarer til melderens hånd), så skal meldingen alertes. Men den skal ikke alertes alene på grund af at det er en bluffmelding.

 

 

Reply
 

Bertels bemærkning om behandlingen af bluffmeldinger i LKU-9 er lige i øjet. Ved en revision af dokumentet vil det afsnit blive gjort tydeligere. Alerten skal passe til aftalen, og det har ingen indflydelse på alerten at der i den konkrete situation er tale om en bluffmelding.

Reply