Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » Tablet til BC3

Tablet til BC3

E-mail notifications
 
 

Jeg har været i naboklubben og spillet en turnering med tablet i stedet som vi gør i min klub at bruge bridgemate2.

Det var virkelig en stor fornøjelse at alle ved bordet kunne følge med i hvad der blev tastet,da skriften var så tilpas stor samt at skærmen er jo noget større ind den på BC3.

Jeg spurgte den turneringsansvarlige hvad sådan en kostede og om det var svært at sætte den op i BC3.

Jeg fik følgende svar: prisen er 400 kroner pr stk som er indkøbt i Elgiganten,opsætningen tog godt nok nogen tid da hjælpen i Danmark var ret begrænset,men med tålmodighed og fingersnille virker det nu rigtig godt i parturneringer, ved ikke om det virker i holdturnering da klubben ikke bruger det

Samtidig er der lavet en brugermanual som er tilgængelig i klubben hvis andre skal tage over.

Det var virkelig en stor fornøjelse at se at det ikke kun er bridgemate2 der kan bruges og dermed kan andre små klubber spare mange penge ved at gå fra bridgematepro til tablet da det jo ligger i kortene at bridgematepro ikke bliver opdateret, men at man kun satser på bridgemate2 fremadrettet.

hilsen 

Ole Randrup  

Reply

Replies

 
 
 

Et godt input :)

Reply
 

Supplerende information om BridgeTab

 

Blandt alternativer til Bridgemate finder man en svensk 'App' til Android-enheder, kaldet BridgeTab, som jeg har erfaringer med brug af gennem 1½ år.  Om mine erfaringer kan overføres direkte til andre 'Apps' kan jeg ikke stå inde for, men i alt væsentligt tror jeg at det er tiffældet.  Mine erfaringer med BridgeTab, beskrevet her, stammer ikke fra en DBf-klub.  Tidligere erfaringer har jeg med brug af både BridgeCentral og Bridgemate.

 

BridgeTab er gratis og kobles ofte sammen med brug af en programpakke kaldet BOS.  Som dele afpakken findes nogle score-programmer til beregning af turneringsresultater.  BridgeCentral er ikke med i pakken, men den indeholder fx  med programmeer til resultatberegninger for par, hold, og enkeltmandsturneringe, som i lettere modificeret udgave nu indgår i den Engelske Bridge Unions modstykke til BridgeCentral.

 

BridgeTab kan bruges på Android apparater, og den pris Ole Randrup nævner er blot et eksempel på et apparat.  I praksis bør man ofre lidt mere, i dag måske 500 kr i en tilbudsperiode.  Jannerstens Forlag tager en licensafgift for brug af BridgeTab på ca. 50 kr/apparat/år.  Det er muligt at dele licenser for en engangsinvestering på ca. 500 kr til en dongle (en slags USB-nøgle hvorpå licensbeviser kan lagres).

 

Bridgemate anvender en database, hvis specifikationer følges af rigtig mange andre programmer til styring af dataopsamling; og naturligvis også af de programmer som bruges til at beregne resultater.  Konsekvensen er, at apparater og programmer til beregning kan blandes stort set frit.  Alt der kræves er, at man ved hvor en database opstår (fx på en plads valgt af BridgeCentral) og hvor data afleveres af programmet som styrer apparaternes opsamling af data, fx Bridgemate Control System (BCS).  I et integreret system enes beregnings- og dataopsamlingsprogrammet om databasens placering.

 

I praksis kan man kombinere BridgeCentral og brug af BridgeTab, hvis man blot manuelt kan flytte databasen fra dens placering i BridgeCentral ved oprettelsen til den placering som styreprogrammet bruger under dataopsamlingen og til sidst tilbage igen, når BC har brug for data for at publicere resultaterne.

 

Altså i kort form:
  1. Opret database i BridgeCentral
  2. Flyt databasen til hvor den skal være under dataopsamlingen
  3. Flyt databasen tilbage til hvor den blev oprettet
  4. Lad BridgeCentral publicere resultatet
Det overordnede mønster gælder uanset hvilken turneringsform man spiller.

 

Jeg kender kun til detaljer i anvendelse af BridgeCentral version 2, hvor placeringen af databasen er velkendt.  Jeg tvivler på, at der skulle være ændret på det med version 3.

 

Hilsen

Jørgen Steensgaard

 

Reply