Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » RE: Pro-am i Herning.

RE: Pro-am i Herning.

E-mail notifications
 
 

Gud ved, om Kasper Konow har accepteret at blive annonceret som professionel i bridge ? Der findes mig bekendt ingen officiel "tour" for professionelle inden for bridge, så enhver kan vel kalde sig - eller risikere at blive kaldt for- "professionel", hvad enten man nu helt eller delvis lever af sin bridge eller ej ? "Elite"- eller "landsholdsspiller" ville vel have været et fuldt tilstrækkeligt ordvalg her ?

Om fremme af professionalisme inden for bridgen overhovedet bør være et formål for DBF, er en anden for mig uafklaret diskussion.

Reply

Replies

 
 
 

Hvilken debat Stig Werdelin ønsker at starte med dette indlæg står mig uklart. 

Men lad mig sige, at ordet professionel i min ordbog ikke kun handler om hvor man får penge til huslejen fra, men også om hvordan man opfører sig.

Så i den forstand virker i hvert fald Kasper Konow da bestemt professionel i mine øjne. 

Reply
 

I annoncen er ordet "pro" tilsyneladende anvendt som synonym for spillerne i de såkaldte landsholdstrupper, selvom det formentlig langt fra er alle af disse, der ønsker at bliver klassificeret som "pro" indenfor bridge. Søren Rungholm har utvivlsomt ret i, at betegnelsen her er anvendt i bredere forstand, og måske også af de fleste opfattes som sigtende til andet end det rent erhvervsmæssige formål, ordet "pro" ellers antyder.

Dette er efter min opfattelse betænkeligt, fordi turneringsbridgen i Danmark, og dermed også DBF's virke og medlemskreds, hidtil har været på ren amatørbasis, hvad angår selve spillerne. Man kan måske her drage en parallel til udviklingen inden for fodbold i Danmark, som fra at være en ren amatørsport har udviklet sig til en stadig højere grad af professionalisme med både spillernes, klubbernes, og offentlighedens billigelse.

En tilsvarende blåstempling af professionalisme inden for turneringsbridge i Danmark mangler, ligesom det som nævnt foreløbig henstår i det uvisse, hvilke kriterier der skal være opfyldt for med rette at betegne en bridgespiller eller lade en bridgespiller selv betegne sig som "pro". Annoncen fremstår for mig som et spædt forsøg på at snige dette ind ad bagvejen som noget ønskværdigt. Vi mangler imidlertid en officiel forudgående debat herom fulgt op af de fornødne vedtagelser af et ordentligt regelsæt herom, hvis det er den vej, man vil betræde.

Reply
 

Hej Stig.

Jeg tror du skal passe på med at overdramatisere brugen af PRO-AM i forbindelse med bridgearrangementet i Herning. Jeg har en ret kraftig fornemmelse af, at begrebet PRO-AM er brugt i dén forbindelse, fordi det nu engang er noget man bare kalder sådan et arrangement. Altså når der er mulighed for, at en god spiller (f.eks. dig) kan blive solgt til at spille med en dårlig spiller (f.eks. mig). Sådan noget kalder man vist PRO-AM, og det uanset og du er sådan rigtig PRO i ordets bogstaveligste forstand.

 

Dennis Bilde vil jeg da klart sige er professionel bridgespiller, og endda en særdeles god en af slagsen. Så vi har da PROere i Danmark. Ikke PROere som DBf har noget som helst økonomisk med at gøre, og HELDIGVIS for dét. Hvis vores forbund skal til at betale løn til landsholdsspillerne, så skal der godt nok helt andre indtægter i kassen. Jeg tror ikke du behøver være bange for, at "Annoncen fremstår for mig som et spædt forsøg på at snige dette ind ad bagvejen som noget ønskværdigt." Jeg tror vi kan sove ganske roligt om natten, og ihvertfald ikke have mareridt på grund af dén annonce.

Reply
 

Iflg. nu dansk ordbog: Pro- professionel:  

1: som er udført med stor faglig dygtighed, eller

2 som driver noget som erhverv.

 

 

Reply
 

Kære Jan,

Jeg sover roligt, selvom jeg meget nødigt vil have betegnelsen "pro" hæftet på mig selv i bridge, som er og forbliver min kæreste hobby.

Reply
 

Åhr Stig!

Du udøver da din kæreste hobby med stor faglig dygtighed.

mvh. Hans Graversen

Reply