Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » Hvad skal dommen være?

Hvad skal dommen være?

E-mail notifications
 
 

Det er parturnering. Umiddelbart efter rundeskift ender man i rundens første spil som spilfører og ser mtv spille KL 10 ud. Du samler et meldekort op fra bordet og forhører dig om, hvor vidt det er modstandernes systemkort, hvilket de bekræfter.

Under udspil mod farve står følgende: D109xx (KL 9 understreget).

Man har i farven: EKB6

                            873

Man stikker med KL Es. Et øjeblik senere kommer m.t.v ind på ny og spiller KL, som man stikker med kongen...........m.t.h. trumfer og senere afgives stik til KL D.

Som man vil have observeret har spilfører 4 stik i farven. Dog ville man aktuelt - med sikkerhed - kun have fået et stik mere i kontrakten ved knibning med KL B.

Begge modstandere forklarer samstemmende, at systemkortet er udfyldt forkert, idet aftalen er at spille KL 10 ud med kombinationen D109xx

Hvad skal TU-leder dømme?.

Venlig hilsen

Frederik Mørk

 

Reply

Replies

 
 
 

Jeg gør lige Syd til spilfører.

 

Det lyder unægtelig, som om TL skal give justeret score på basis af, hvad der ville være sket, hvis Ø-V havde skrevet på systemkortet, at de spiller tieren fra D109xx.

 

Bemærk, at det ikke nødvendigvis er entydigt, hvad Syd ville have gjort, hvis Ø-V også spiller spiller tieren fra 109x(x). Hvis det forventede resultat i tilfælde af korrekt forklaring ikke er entydigt, skal TL give en vægtet score.

 

Tilføjelse: Hvis Ø-V spiller tieren ud fra 10x, bliver det også mindre sikkert, at Syd havde gjort rigtigt med et korrekt udfyldt systemkort.

Reply
 

Nu kan det godt være, at jeg spørger dumt, men er man forpligtet til altid at følge sine udspilsaftaler?
Må man ikke fravige hvis man "føler for det"?

Mvh. Eddie

Reply
 

Det er jo ikke det der skete her, Eddie. Det er en objektiv kendsgerning at parret har en anden udspilsaftale end den der står på kortet. Man er forpligtet til at gøre rede for sine udspilsaftaler.

Reply
 

Åh ja, sorry - jeg havde ikke fået nærlæst det.

Mvh. Eddie

Reply
 

Jeg deltog i den pågældende turnering men var ikke selv impliceret i hændelsesforløbet ved det pågældende bord.

TU-leder lod scoren stå ved magt. Det vil sige, at spilfører endte med at få - i hvert fald - et stik mindre, end han ville have fået via en klørknibning.

Venlig hilsen

Frederik Mørk

Reply