Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » Refleksioner over senior-DM

Refleksioner over senior-DM

E-mail notifications
 
 

Mens vi venter på resultatet af det første demokratiske primærvalg i USA (de tæller stadig - de kører et system, der hedder BC3), kan jeg lige nå at referere et par pudsige iagttagelser vedrørende resultaterne i Senior-DM:

1) Et stik eller et IMP mere til Steen Schous hold var, hvad holdet manglede for at genvinde DM (det har de fleste nok set)

2) Hvis finalen var blevet afviklet som et "final-four" -stævne var resultatet blevet som følger:

    1) Jørgen Røhl 39,44 KP

     2) Helge Hesselberg 31,61 KP

     3) Henrik Kruse  26,13 KP

     4) Steen Schou 23,62 KP

3) Såvel par nr. 1 som par nr. 2 i multiholdberegningen spillede på Steen Schous hold.

4) De fem hold placeret som nr. 6-10 i A-finalen formåede ikke i et eneste tilfælde (vi taler om 20 12-spils kampe!) at slå et af

     holdene i "final-four".

5) Preben Taastis hold, der endte som nr. 5, formåede at besejre to af holdene i "final-four". Den tætte slutstilling taget i 

    betragtning, gjorde det ondt på Helge Hesselberg (der tabte knebent) og endnu mere ondt på Jørgen Røhl (der tabte stort - fik

     kun godt 2 KP i den kamp)

6) Hvis man udregner den gennemsnitlige score pr. halvleg i multiholdberegningen for hvert enkelt hold, får man vel et indtryk

    af om man har været "uheldig" (mange gode spil der falder sammen og ikke giver fuld IMP-gevinst og få tilfælde, hvor dårlige

    spil (heldigt) falder sammen og ikke udløser det store tab). Her ville slutstillingen mellem de fire øverste være blevet som

    følger:

    1) Steen Schou        12,35

    2) Henrik Kruuse      11,66

    3) Jørgen Røhl         11,36

    4) Helge Hesselberg 11,34 

Venlig hilsen

Frederik Mørk

 

Reply

Replies

 
 
 

og havde hunden ikke skulle skide, havde den fanget ræven

Reply
 

Hej Frederik!

Vi er sikkert nogle stykker, der godt kan li at lege lidt med tallene . Som amerikanere og englændere især. Mange sportsgrene var ingenting uden disse utallige statistiker .Som på TV udfylder mange pauser .

Hvad du helt nøjagtigt vil med tallene fra seniorfinalen, er lidt vanskeligt at regne ud. Måske antyder du, at turneringsformen kunne være en anden? Tja, det kunne den sikkert, men det var den så altså  ikke, og vi fik en helt retfærdig vinder i Werdelins hold.

Måske antyder du, at held og tilfældigheder spillede for stor en rolle? Ja, sådan er det ofte i bridge, det er en del af spillet. Du skelner mellem resultater opnået mod de bedste hold og resten. Det var så også en del af denne finale. Hvis du mener , at Werdelin var specielt heldig,tror jeg, du tar fejl. De spillede sidste kamp mod Schous hold, en slags finale.De tabte med eet IMP,kunne ikke ha tålt at tabe med 2 !!

Men  i allersidste spil i denne kamp, var de direkte uheldige. Et par på Schous hold meldte en lilleslem med 2 vitale "esser " ude, deraf det ene trumf konge.Hvis den sad i plads, var den dog stort set hjemme.Det gjorde den ikke! Der var imidlertid en tillægschance, hvis modpillet gættede galt i udspillet.Og det gjorde de, og den vandt. Det kostede Werdelin 11IMP ("kun" udgang ved det andet bord), hvor de med et andet udspil havde tjent 11. Denne forskel på 22, havde givet vinderne en sejr på  ca 16-4 istedet for nu ca 10-10! Og altså en slutstilling på hele 12kamppoint foran nr 2.Så en helt fortent sejr til Werdelin, vi sir tillykke herfra!!

mvh,

Erik Brok.

NB :Søren, det var nu haren, den måske kunne ha fanget, som jeg husker det!

Reply
 

Du har ret Erik. Det var ikke en "enligsh foxdog", som jeg tænkte på.

Reply
 

Hej Erik

Nu har jeg jo en særlig tilknytning til holdet, der blev nr. 2, med både vundne  DM-titler og sølvmedaljer samt et  "on and off"- makkerskab med holdkaptajnen i en menneskealder, så selvfølgelig håbede jeg på, at de havde trukket det længste strå. Tilsvarende har jeg jo - gennem årene - et tæt kendskab/venskab med spillerne på dit og Jørgen Røhls hold, hvorfor jeg selvføgelig også håbede det bedste for disse to hold.

Når det er sagt, var mit indlæg sådan set kun ment som  et indlæg, der fra forskellige vinkler kunne belyse, hvor tæt medaljekampen faktisk var.

Jeg er helt enig med dig i, at konceptet var, som det nu engang var, og så afgøres medaljekampen på den baggrund og at kalde DM-vinderne som værende heldige giver jo ikke nogen mening. Havde Schou vundet DM på ruderslemen i det sidste spil, havde det jo også været heldigt,

I næstsidste runde stod Werdelins hold imidlertid model til en - normalt -  håbløs 3 NT-kontrakt på 23 jævne HP, hvor det hele imidlertid sad så godt, så det - selv med åbne kort - er svært at sænke kontrakten. I slutpositionen kunne kun et meget spektakulært tilbagespil sænke kontrakten. Det kom ikke og modspillet fortsatte i SP - aktuelt op i gaflen - men spilfører med D-9 i baghånd vagte at stikke SP 8 med SP D og måtte så senere aflevere beten til SP 10.

VH

Frederik Mørk

PS: Jeg magter ikke at tage stilling til, hvem der skider hvor, og om det aktuelt går ud over en ræv eller en hare. Jeg ved i øvrigt ikke, hvad en "enligsh foxdog" overhovedet er. Det ligner et citat fra tidsskriftet "Ordbildnes jul". 

 

 

 

Reply
 

Hej Frederik,

det citat der er blevet undersat er: 'If the dog hadn't stopped to shit, he would caught the rabbit.'

og så stort tillykke til Kruse's hold - ligesom i alt anden sport er det den der vinder størst og mest, der bliver mester!

På forhåmd undskyld for manglende kommaer og forkert grammatik (så er jeg vel Wergeløs)!

Mvh

Lars 

Reply
 

Tja, som bølgerne dog kan slå højt.

Jeg kommer til at tænke på tiden, da Sorin Lupan fik sin egen gruppe på netbridge, og får en ide.

Var det mon muligt at oprette en sidegruppe for- eller en speciel markering ved- indlæg, hvor Vejlenserne mobber hverandre?

Just a thought.

Reply
 

Hej BIO 

I den løbende tråd, som jeg har startet, foreligger der seriøse svar  fra Erik Brok og Lars Ejskjær. Ingen af de to nævnte - eller jeg for den sags skyld - kan løbe fra et vist tilhørsforhold  til Vejle. Den "høje bølgegang", som du mener at have konstateret, tror jeg alle de i tråden involverede "Vejle-folk" står ganske uforstående overfor

Herudover foreligger der i tråden et par - al respekt - lettere fjollede/halvt morsomme indlæg fra en Søren Nielsen og et tåbeligt indlæg signeret BIO.

Kunne vi nu ikke få lov til - i fred og ro - at lægge (nudansk=ligge) vores indlæg ind på denne hjemmeside uden din indblanding.

Det er vist kun dig, der aner nogen form for mobning i de foreliggende indlæg signeret "Vejle". 

Så hvis du fortsat fastholder dit temmeligt tåbelige udsagn (Sorin Lupan og jeg skal komme efter dig), må du forklare dig nærmere.

Det er desværre for dig et "nogo", men du ejer jo en vidtløftig - og ganske humoristisk - pen, så  måske kan du også sno dig ud af denne misere uden helt at tabe ansigt:-).

De bedste hilsener fra

Frederik Mørk

 

 

 

Reply
 
Reply