Bridgeforlaget

Nyt fra Eliteforum

28/4 2011

 

Sportschef Peter Schaltz orienterer:

 

Juniorrække

Juniorerne har netop afsluttet NM. Selvom det ikke blev til guld, er der ingen tvivl om, at der er gjort en meget stor indsats fra spillerne såvel som fra Junior Eliteforums side. Det bliver meget spændende at se, hvordan vi placerer os ved EM til juli. Det tyder på, at talentmassen er lidt tyndere, end den har været længe, men indsatsen, engagementet og træningen er til gengæld på et meget højt niveau.

 

Åben række

Udover Lars Mathiesen og Peter Schaltz er Rico Hemberg nu blevet tilknyttet åben række-holdet. Ricos opgaver bliver det taktiske og strategiske arbejde med de enkelte par. Vi er ved at udvælge en A-trup på ca. 6-8 par. Det er herfra landsholdene til det vigtige år 2012 bliver udtaget. Der bliver gennemført grundige samtaler med samtlige par, hvor målsætninger, ambitioner, udfordringer, forventninger og muligheder bliver afstemt. Det er meget vigtigt, at alle er klar til at investere den tid og de ressourcer i træning og forberedelser, som er nødvendig. Vi sender hold af sted for at træne og få international erfaring og modstand til Åbent EM, Summer Nationals i Toronto, Fall Nationals i Seattle, Transnational i Veldhoven samt flere andre stærke turneringer.

 

Damerække

Vi leder efter en ressource, som kan støtte og sparre med Tom Nørgaard og Peter Schaltz på dette område. Som det ser ud lige nu, har vi 3-4 damepar, som muligvis har styrken til at slå sig igennem internationalt. Vi sender 2 par til NM og 2 par til Åbent EM, og er absolut åbne overfor andre stærke turneringer. Vi arbejder ligeledes på at få stablet yderligere mindst et stærkt par på benene.

 

Seniorrække

Denne varetages af Sejr Andreas Jensen og Flemming Danielsen. Den helt store opgave her er selvfølgelig VM i Veldhoven til efteråret. Der er udtaget 3 par. Der er ligeledes lagt et stort træningsprogram, så vi sikrer, at vore spillere og par er maksimalt forberedte.

 

Mentaltræning

Christian Engell er kommet godt i gang. Fra Eliteforums side er det Sejr Andreas Jensen og Flemming Danielsen, der er koordinatorer. Udover den generelle indledning, hvor den brede trup var inviteret, er der afholdt en træningsseance for de 4 NM-par samt arbejdet med juniorholdene. Juniorholdene vil gennemgå yderligere et par dages træning, hvorefter seniorholdet skal på banen. Senere på året vil vi foretage en samlet evaluering af dette tiltag.

 

Spilledragt

Det er obligatorisk, at danske landshold stiller op i en ensartet spilledragt. I Oostende (EM juni 2010) introducerede vi nogle t-shirts i en fair kvalitet. Vi startede ud med hvide og marineblå, som efter nøje aftale blev udskiftet hver dag. T-shirts’ ene var med dansk flag m.m. Vi har indtil videre besluttet at fortsætte med dem. De hold, der deltager i træningsturneringer støttet af Eliteforum, skal også være iført spilledragten.