Bridgeforlaget
Danmarks Bridgeforbund. Vil du vide mere om verdens sjoveste kortspil?

Niclas Raulund

Af Lars Tofte

Startede som 11-årig på Blaksets juniorhold samtidig med Lars og Matias. Søn af tidligere landsholdsspillere Tina Ege og Ole Raulund.

 

Niclas eller Nik, som vi alle kalder ham, er 22 år gammel og studerer til daglig HA Almen på CBS, hvor han er i gang med 4. semester.

Niclas er et meget positivt og socialt menneske og kommer godt ud af det med alle folk, han møder på sin vej. Af sociale interesser kan det nævnes, at han er introvejleder på CBS.

Niclas har gennem tiderne på det danske skole- og juniorlandshold haft en lang række forskellige makkere, herunder Dennis Bilde, Maria Dam Mortensen, Matias Rohrberg og hans nuværende makker, mig (Lars Tofte). De mange forskellige makkere er dog ikke en konsekvens af, at han har skræmt sine makkere væk med sin hidsige adfærd ved bridgebordet. Nik er nemlig blid som et lam og er en mester i makkerpleje. Ligegyldigt hvor forfærdeligt hans makker har meldt, så siger han altid pænt "Tak, fine kort makker" uden nogen form for sarkastisk tonefald, og samme fantastiske attitude gør sig gældende i alle andre situationer.

Jeg har nu haft fornøjelsen af at spille med Nik i næsten 3 år, og jeg har aldrig oplevet, at han så meget som hæver stemmen og kritiserer mig for noget, og det er altså bestemt ikke, fordi jeg har spillet fejlfrit.

Det er dog ikke kun hans enestående makkerpleje, der gør Nik til en god bridgespiller. Han er også super skarp i selve spillet; især i modspillet har han sin helt store styrke, og jeg kan altid føle mig sikker på, at der kommer det helt rigtige kort retur.

Nik er juniorlandsholdets "feel good" person, han er altid klar med opbakning til både makker og holdet, og han har typisk altid et smil på læberne, ligegyldigt hvordan det er gået.

Nik har igennem sin bridgekarriere allerede opnået ufattelig meget, adskillige danmarksmesterskaber i juniorbridge samt en lang række internationale turneringer med både skolelandsholdet og juniorlandsholdet. Herunder blev det til en bronzemedalje ved sidste års EM juniorhold i Bulgarien.