Bridgeforlaget
Danmarks Bridgeforbund. Vil du vide mere om verdens sjoveste kortspil?

Dennis Bilde

Af Emil Jepsen

Har spillet bridge i 11 år. Repræsenterer sin unge alder til trods både Danmark på juniorlandsholdet og på det åbne landshold med sin "voksenmakker", H.C. Graversen. Deltager i løbet af sommeren 2012 først på det åbne landshold ved EM i Dublin, derefter junior-VM i Kina i juli og slutter af med World Mind Sports Games i Lille, Frankrig i august.

 

Dennis har været min juniormakker gennem snart 10 år. Han er 22 år og født ind i en rigtig bridgefamilie som søn af Morten Bilde og Dorte Cilleborg Bilde. I dagligdagen lever han af forskellige jobs, når han ikke er af sted på en af sine mange bridgerejser, som ofte går til de store turneringer i USA. Han har både vundet to junior VM-guldmedaljer og en bronzemedalje ved EM i sommer.

Tidligere var poker med større pengepræmier end i bridge en af de ting, der trak, men de sidste to år har det for Dennis kun handlet om bridgen.

En af de gode ting ved at spille sammen med Dennis er, at vi kender hinanden rigtig godt og derfor næsten altid er enige om, hvad en melding betyder.

Dennis har to store styrker ved et bridgebord. Den første er, at han altid vil vinde, ligegyldigt hvilken turnering han spiller, samtidig med at han altid er overbevist om, at han vil vinde, men ikke på en overdreven selvsikker måde. Den anden styrke er det psykologiske spil ved et bridgebord. Han er opmærksom på, om der findes en plan med størst chance for at få modstanderne til at lave en fejl. Hvis Dennis selv kan vælge, hvad han skal lave, vil han helt sikkert leve af at spille bridge, og det er nok også sådan, det ender.

Dennis er holdets festabe og har specielt før i tiden drukket lidt for mange øl. Et eksempel på dette var til Junior VM i Kina, hvor han før turneringen fik problemer med det lokale politi. Problemerne blev dog løst, hvorefter vi vandt turneringen. Det lykkedes ham imidlertid ikke at få guldmedaljen med hjem, da han mistede den efter en ikke helt ædru aften. Han er dog blevet ældre, og i sommer lykkedes det ham at få bronzemedaljen med hjem fra EM!