Bridgeforlaget
Danmarks Bridgeforbund. Vil du vide mere om verdens sjoveste kortspil?

Nadia Bekkouche

af Dorthe Schaltz

 

  

 

Spillede i sin ungdom på backgammon-landsholdet, da hun blev overtalt til at lære at spille bridge. Siden har hun ikke rørt en terning.

 

Nadia er, på trods af sin unge alder (43), en rutineret landsholdsspiller. Hun debuterede på damelandsholdet i 1996 og har spillet med flere makkere. Gennem de sidste mange år har hun og Trine Binderkrantz (som hun tidligere spillede på backgammon-landsholdet med) været et stærkt ankerpar på damelandsholdet. Blandt andet har de repræsenteret Danmark to gange ved VM.

Nadia er noget af det nærmeste, man kommer en professionel bridgespiller i Danmark. Når hun ikke selv sidder med kortene i hånden, vil man enten se hende undervise eller fungere som køkkenchef i Blaksets Bridgecenter.

I sin fritid laver hun stort set det samme, som når hun er på arbejde: Spiller bridge, hygger sig og har det sjovt med vennerne. Derudover holder hun meget af sin have og ikke mindst af sin 5-årige nevø Sebastian. Af andre interesser kan nævnes shopping og cafeer.

Nadia elsker at synge, og i festligt lag giver hun gerne et nummer, hvis nogen har en mikrofon - faktisk også uden - og da hun et år fejrede nytår hos os, holdt hun karaokemaskinen med selskab, til solen stod op.

Vores damemakkerskab er helt nyt, og vi har hidtil arbejdet intensivt med systemet, så vi sikrer, at vi er enige om de basale sekvenser. Vi har primært trænet på nettet og så mod vores mænd. Det sidste gav en god selvtillid.

Nadia har en dejlig frisk stil, som bestemt også præger hendes spil. Jeg glæder mig til at spille en positiv og offensiv bridge, hvor der er smil og hygge både udenfor og ved bordet. Nok er bridge et koncentrationsspil, men Nadia sørger for, at det samtidig er sjovt; det ligger der mange point i.