Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Sideturneringerne

Sideturneringerne

emailnotifikationer
 
 

Hej alle.

 

Tak for en god festival.  Vellykket på næsten alle parametre.

 

Dog har jeg talt med en hel del klubspillere, der var kede af måden sideturneringerne i bronze forløb på.  Typisk spillere med handicap mellem 20 og 28.  De føler ikke at have en chance og ville hellere spille i den næste række.  Flere gav ligefrem udtryk for at det gider de ikke igen næste år, men mon ikke festivalen trækker alligevel..

 

Mit forslag må være, at der, såfremt der er spillere til det, oprettes 3 rækker.  Det kunne være 0 til 20.  20 til 32.  32+, eller hvad man finder passende, ud fra de tal der er til rådighed for i år.

 

Optimalt ville det være at spillerne meldte sig til og et program udregnede antal rækker og cut.  Dertil placering i rækkerne, så det hele blev mere jævnbyrdigt.  Spillede selv en sølvturnering, hvor der var markant forskel på de 2 "slanger".  Burde være både teknisk muligt og kunne klares på 10 minutter.

 

Venlig hilsen Super_G

Svar

Svar

 
 
 

Det mest sørgelige ved denne debat er nok den voldsomme overvægt af spillere som argumenterer mod sagligheden. Og mod et harmløst forslag om at lave mindst 3 rækker de dage hvor der er flest spillere i Svendborg. Hvem kan det dog skade? Netop jer, åbenbart.

 

Senest et indlæg fra - endnu en spiller med handicap 14 eller lignende - som synes det var hele ugen værd at få en topplacering i en bronzeturnering mod 15 tilfældige modstandere med lavere handicap. Jamen , tillykke - det under jeg dig, og du har sikkert også spillet godt den dag. Men hvorfor kan du ikke på samme måde unde andre spillere den fornøjelse?

 

Jeg ville ønske at ALLE deltagere i Bridge Festivalen kom hjem med en succes-oplevelse - uanset niveau. Men sådan er det jo desværre ikke altid muligt. Nogen SKAL jo tabe for at andre kan vinde,

 

Spørgsmålet er så hvordan det foregår mest rimeligt og retfærdgt  Og det afhænger - i følge denne debat -  åbenbart meget af øjnene der ser,

Det er tidligere i debatten korrekt blevet sagt, at folk med handicap under 20 kun udgør en beskeden del af deltagerne ved Festivalen. Lad os holde fast i det - og sammenholde det med de folk der her taler i mod flere rækker i bronzeturneringerne. Her udgør de sjovt nok flertallet?

 

Hvis man derimod kikker på hvad der kunne tjene HELE bridgefestivalen og HELE dansk bridge bedst - ikke bare sportsligt, men i høj grad også økonomisk - så skulle man måske huske også at lytte til den helt store gruppe af spillere, der i dag må være kanonføde. Altså dem med handicap 20-28 og dem med handicap 35+ - sådan ca.

Man kunne jo godt i bare NOGLE af ugens turneringer give disse spillere samme fordel, som andre p.t. har HELE ugen, år efter år. Det gælder såvel Åben række som det der i dag hedder 28+ rækken. Hvorfor grænsen i øvrigt går lige netop ved 28 ved jeg ikke? Det gennemsnitlige parhandicap ved festivalen ligger så vidt jeg kan regne ud på omkring 31.

 

Det er korrekt at jo større rækker, jo mere udjævnes der for ekstreme scorer. Men når det samtidigt er sådan at man kun møder 15 helt tilfældige par ud af 100, så medfører det en anden form for skævhed og tilfældighed, som ikke er sportslig.

Det kunne der rettes op på ved at man på ugens mest velbesøgte dage lavede nogle flere rækker - sådan så alle deltagere kunne få chancen for en sportslig god oplevelse i løbet af festivalen. Så må man resten af ugens dage jo bare klø på i den række man nu engang bliver sat i.

 

Og så kunne jeg i øvrigt godt tænke mig at høre holdninger til at indføre 3 bronzeturneringer pr. dag, i stedet for kun 2. Ikke mindst holdningen fra DBF selv.

 

 

Svar
 

Vi der har med planlægningen af festivalens bronzeturneringer at gøre, følger interesseret med i debatten her, og jeg kan forsikre om at vi vil overveje de forslag der er kommet frem og vil komme frem i disse debatter.

 

Vores evalueringsmøde efter årets festival finder sted sidst i september, og det er usandsynligt at vi kommer med nogen egentlig udmelding før vi har haft det møde.

Svar
 

Det er en fornøjelse at se, at festivalen debatteres her på debatforum. Som Jens Brix Christiansen skriver, følger vi i festivalledelsen og blandt de funktionsansvarlige med. Indlæg på Debatten kommer til at indgå i evalueringen på samme måde som de mange evalueringsskemaer, der blev udfyldt og afleveret af deltagerne på årets festival. På den måde har også de, der ikke deltog på festivalen i år, en chance for at give udtryk for deres mening.

 

Der er planlagt et evalueringsmøde i slutningen af september, hvor festivalledelsen og de funktionsansvarlige samler op på årets festival. Mødet resulterer i en rapport, der forholder sig til, hvad der fungerede godt, og hvad der fungerede mindre godt på årets festival, og skitserer, hvilke ændringer, festivalledelsen har til hensigt at foretage til næste års festival. Rapporten forelægges for Hovedbestyrelsen, der således har lejlighed til både at udstikke nogle overordnede rammer, f.eks. i forbindelse med budgetlægningen, og at give festivalledelsen yderligere retningslinjer i det omfang, hovedbestyrelsen finder behov for det.

 

Når jeg har brugt tid på at beskrive processen, er det for at anskueliggøre, hvorfor det er svært at svare på Søren Rungholm Jensens spørgsmål om, hvad DBf's holdning er til 3 i stedet for 2 bronzeturneringer pr. dag. I det omfang, man i det hele taget kan tale om en organisations holdning, er den holdning ved at blive dannet via input fra organisationens medlemmer. Vi er alle sammen DBf!

 

Når det er sagt, så skal jeg da også indrømme, at problemstillingen ikke er ny. Jeg var ikke selv med, da festivalen blev indført i 2005, men jeg ved, hvad nogle af overvejelserne gik på dengang. Det var vurderingen, at vi i de fleste danske klubber er vant til at spille 27-32 spil i en bronzeturnering, og at danskerne derfor ikke vil lade sig spise af med en 24 spils bronzeturnering, som de er vant til i Sverige. Det betød så igen, at det blev vanskeligt at presse tre bronzeturneringer ind på én dag, når der også skulle være tid mellem turneringerne til at rydde op og forberede den næste turnering. Det er et af spørgsmålene på evalueringsskemaet i bronzeturneringerne, så når vi har fået set dem igennem, har vi også fået testet, om vurderingen fra 2005 holder vand her mere end 10 år senere.

 

Mvh

Flemming Bøgh-Sørensen

festivalledelsen

Svar
 

Tak til DBF for svarene - jeg har fuld forståelse for at man må følge beslutningsprocessen, og tiltro til at man nøje vil afveje fordele og ulemper ved forslagene, til det bedste for Bridge Festivalen.

 

Min eneste tillægsspørgsmål er, om man i 2005 ikke kun vurderede at danske spillere ikke ville lade sig nøje med 24 spil pr. turnering - men også overvejede om danske spillere ville finde sig i en 4 timers pause mellem turneringerne - såfremt de gerne ville frem og tilbage samme dag? Håber den vinkel også kommer op.

Og så vil jeg gerne lige anmode om at man husker på alle de bridgespillere som IKKE deltog i Bridge festivalen, og derfor ikke afleverede spørgeskemaer - såfremt spørgeskemaerne skal være afgørende for beslutningen.. I så fald vll jeg principielt tilråde en ur-afstemning blandt samtlige DBF-medlemmer i stedet, eftersom spørgsmålet er så principielt - ikke kun for Bridgefestivalen, men også for DBF's økonomi - og mest af alt for hvad formålet med DBF egentligt er.

 

Med ønsket om et rigtigt godt møde!

Svar
 

Nu hvor jeg - på trods af selvformaninger om at vise tilbageholdenhed - er inde på Debatten alligevel, så vil jeg gerne benytte lejligheden til at rose DBF og de respektive udvalg for at have vedtaget  at man til den kommende Bridge Festival vil lave bronze-turneringer i 3 rækker på de mest besøgte spilledage.

 

Jeg synes det tjener både DBF og Debatten her til ære. Håber det bærer god frugt og udvidet tilfredshed.

 

Vi kan så siden snakke videre om hvorvidt 2 bronzeturneringer pr. dag er nok ;)

 

 

Svar
 

;-)

Kære Søren,

Tak for de pæne ord. Festivalen er den vigtigste og mest populære årlige bridgebegivenhed i Danmark for vores medlemmer. En begivenhed der kun kan gennemføres takket være de mange frivillige der giver en hånd med på festivalen.

Det er derfor også vigtigt for os at fortsætte med at udvikle den. Jeg kan godt lide tanken om at vi har et fælles ansvar for dette. Derfor har alle tilbagemeldinger stor værdi. 

Bedste hilsner

Ole Raulund (medlem af hovedbestyrelsen)

Svar
1 2 3
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn