Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Kontroversielt forslag

Kontroversielt forslag

emailnotifikationer
 
 

For år tilbage lå der et forslag på bordet om at droppe Danmarks deltagelse i damerækken ved EM, VM m.v. Jeg var en af de debattører, der tog kraftigt afstand fra det forslag. Man kan have mange meninger om at stille op med "damelandshold", men i betragtning af de særdeles kompetente damespillere, som vi har her i landet, ville det da være tåbeligt ikke at stille op - i hvert fald i min optik.

I forbindelse med bridgefestival i Vingsted - nu Svendborg - har man valgt at lægge DM-finalerne i de forskellige discipliner her - en noget tvivlsom disposition ud fra et sportsligt synspunkt (sæsonen er jo de facto forbi, når vi når til medio juli).

I år valgte man - ud fra kommercielle interesser - at devaluere DM-finalerne yderligere ved - HELT UTROLIGT - at tilgodese en holdturnering med fri tilmelding og lægge to DM-finaler (senior og damer) samtidig, hvilket afskar kvalificerede damespillere i at gøre sig gældende begge steder.

Da jeg imidlertid "uglede" resultaterne på nettet, inden jeg selv drog afsted til Åben Par, må jeg imidlertid indrømme, at jeg ændrede mit syn på dispositionen. 

Jeg så en en deltagerliste i damerækken så svag (gennemsnits handicapscore ca. 22,50*) , så jeg kunne konstatere, at styrken højst svarede til en Åbent-Hus turneing i en middelgod provinsklub

Nu så jeg selvfølgelig også, at der i feltet var meget kompetente damespillere - men to hænder var rigeligt nok til at tælle dem. Men hvad var der galt? Jo,de bedste damespillere har da fravalgt turneringen. Hele damelandsholdte var fraværende, og det var Dorthe Schatz, der eltog på seniorlandsholdet oggå. Uden besvær kan jeg nævne yderligere mindst en håndfuld gode damespillere, der burde ha´været der.

Kort og godt har de damer, der kunne - og burde - have spillet med om medaljerne valgt turneringen fra, og vi har i stedet fornøjelsen af at møde dem i Åben Par og Seniorpar eller kan være så heldig at stille op med en af dem som makker i Mixed-Par.

Mit forslag er derfor: Drop Dame-DM! Turneringen har ikke længere nngen sportslig berettigelse. De - relativt få - klassespillere, der p.t. delttager, ville have meget mere fornøjelse af at deltage i de øvrige eksisterende turneringer, og de har næppe nogen særlig stolthed over at opnå en medalje i det, der kaldes en DM-finale, men som styrkemøssigt rangerer på niveau med en drop-in turnering i en  bridgeklub i en middelstor povinsby. 

*) Jeg er ikke nogen stor tilhænger af det tåbelige handicapsystem, der er indført. Spillere, der aldrig har spillet nogen rolle i DM-sammenhæng i par og måske har en enkelt divisionssæson i 3. division bag sig, kan bringe sig op på et handicaptal tæt på 0

De lever af i den lokale klub at "tæve" de spillere, der er lidt ringere end det handicaptal på 10-12 stykker, som de selv - maksimalt - burde kunne opnå. Bare her i distrikt Sydjylland har vi mere end en håndfuld spillere, der drager fordel af det koncept.

Med venlig hilsen

Frederik Mørk

 

 

 

 

 

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Jeg er ikke enig i Frederik Mørks betragtninger. Jeg var tilstede på festivalen og så podiet blive råbt op da Dame Dm var færdigspillet, og i min optik var alle medaljetagerne rigtig glade for deres medaljer. Og jeg er overbevist om, at de er stolte over deres flotte resultater, også selvom nogle gode spillere valgte at bruge tiden på andet end Dame-Dm.

Argumentet om at turneringen har mistet sin sportslige værdi er hverken fair eller korrekt. De der vandt, kan jo ikke gøre for at andre har valgt turneringen fra, og det kan og bør ikke devaluere deres indsats. Skulle man undlade at afholde Dm i landevejsløb i cykling, fordi Jacob Fuglsang meldte fra ? Nej naturligvis ikke.

Uanset hvor mange, og hvor stærke par, der stiller op til et Dm, så spilles der om et mesterskab og om guld, sølv og bronze. 

Jeg synes det er en meget uheldig og uretfærdig udlægning som Frederik kommer med. Lad os i stedet hylde medaljetagerne og appellere til at flere og fler melde sig til de forskellige Dm.

/Lars Øgaard

 

 

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn