Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Husk de frivillige og dem der gør din bridgeweekend god :-)

Husk de frivillige og dem der gør din bridgeweekend god :-)

emailnotifikationer
 
 

Hej bridge Danmark 😀

Dette opslag skal ikke opfattes som et surt opstød eller som negativitet, men kan måske give en lille tanke til de mange frivillige der gør en indsats.

Jeg har haft fornøjelsen af, mange gange efterhånden, at lave mad til og servicere rigtig mange bridgespillere i divisionen og andre store turneringer i Bridgehuset i Odense. Og tro mig, det er som oftest en sand fornøjelse og en fantastisk oplevelse at gøre en indsats og se de smil og den glæde det skaber.

I denne sæson har vi været så heldige at få en del weekender til Odense og igen i år har jeg fået lov at byde ind med mad og kaffe til de mange besøgende. Desværre er det ikke en hel division der kommer på besøg men lidt har også ret. Og nu til det som hele opslaget handler om, de "frivillige" som bruger en hel weekend for at gøre jeres bridgeweekend så god som muligt. I Odense, og sikkert de fleste andre steder også, er personalet på stedet frivillige som ikke får det vilde for at gøre den indsats. I Odense handler man selv ind og får selv fortjenesten når weekenden er ovre.
Når der så, som denne sæson i Odense, kun kommer 4-6 borde pr. weekend, så er det meget begrænset hvor meget en sådan indsats indbringer, derfor ville det være dejligt hvis folk var lidt bedre til at melde ud mht. mad når der bliver skrevet ud på forhånd, hvis man handler ind til for mange forsvinder hele fortjenesten, handler man for lidt ind så bliver folk skuffede hvilket vil være meget træls.

En anden ting er måden man hjælper hinanden på. Jeg ved godt man er fokuseret på hvordan det er gået, at komme ud at ryge, nå at fange makker og give denne en opsang for et manglende overstik eller bare trænger til frisk luft, men man må gerne rydde op efter sig selv. Der er med garanti ingen der lader halve kopper kaffe, æbleskrog, våde servietter og sammenkrøllet papir ligge på sofabordet derhjemme når man forlader dette, men der er en eller anden opfattelse i bridgemiljøet om at det flytter nok sig selv. Men nej det gør det altså ikke. Enten skal frivillige rende og rydde op efter jer ellers møder næste hold op til en beskidt arena til deres kamp, det er ikke ok.

Så en lille bøn til alle bridgespillere om at huske at rydde op efter sig selv.

Og tænk lige på alle de mange mennesker der bruger en hel weekend for at i/vi kan sidde i en varm stol med kort i hånden og dyrke vores dejlige spil. Giv dem den anerkendelse og det klap på skulderen de fortjener. Det er dem der søger for at der er friskbrygget kaffe, mad og rent ved bordene.

Tak for jeres tid, håber vi ses i Bridgehuset i Odense snart.

Med venlig hilsen
Kristoffer

 

Ps. Til jer der har set opslaget på Facebook vil jeg lige sige at det ikke er for at få ekstra klap på skulderen at jeg smider det op her også, men er blevet opfordret til det fra flere sider da et fåtal af bridgespillerne er på Facebook.

Svar

Svar

 
 
 

Jeg har bedt Kristoffer om at bringe sit FB indlæg her, så flere kan se det.
Og her kommer så også mit FB svar.
 

Hej Kristoffer.

Tak for dit indlæg :-) Der er mange vigtige pointer, så nu får du et langt svar.
 

Først vil jeg nævne, at jeg selv tidligere har prøvet at være spiller i Bridgehuset i Odense. Det er et dejligt spillested, hvor der bliver kræset for spillerne med lækker mad.
 

Jeg forstår også godt, at det er ’bedre’ for et spillested, at have flere borde. Når vi planlægger turneringen, er førsteprioritet dog, at spillerne skal have så kort at køre som muligt. Derfor er det ikke en hel division, som spiller i Odense.
 

Det er ærgerligt, både at spillere ikke vender tilbage med madbestillinger i tide, og at vi er så dårlige til at rydde op efter os. Det er dog ikke noget jeg har en løsning på. Turneringslederne plejer at bede spillerne om at rydde op efter sidste halvleg, men det hjælper ikke altid.
 

Det vigtigste i dit indlæg, er for mig det med frivilligheden. I DBf er vi helt afhængige af frivillige. Vi benytter os af dem på alle niveauer fra repræsentantskab og hovedbestyrelse over udvalg og festival til distrikter, klubber og på spillesteder. Nogle af ’tjanserne’ får man absolut intet for, andre gange får man en symbolsk honorering. Fælles for frivillige er, at de kun er der, fordi de er rigtig glade for bridge.
 

Vores Hovedbestyrelse har stor fokus på frivillighed. Der er netop igangsat en opgave omkring dette med deltagelse af HB-medlemmer og sekretariatsansatte. Her vil vi absolut komme til at spørge vores frivillige, hvad der driver og motiverer dem, hvordan vi kan anerkende dem, uddanne dem osv.
Hovedbestyrelsen har endvidere bevilliget penge til, at jeg kan deltage på en frivillig-koordinator-uddannelse. Den strækker sig over 8 dage i løbet af 2017, og jeg glæder mig til at få teori, inspiration og ideer til, hvordan vi kan blive bedre til at tage hånd om alle vores frivillige.  

 

Hilsen

Charlotte Koch-Palmund
DBf’s sekretariat

 

Svar
 

Hej Charlotte

Tak for dit svar :-)

Jeg skrev ikke mit indlæg for at få mere i "løn" eller for at få 3 divisioner til at spille i Odense, jeg skrev det for at gøre folk opmærksom på at der er rigtig mange mennesker som gør en indsats (lønnet, frivilligt, symbolsk betalt) for at man kan deltage i divisionsturneringen eller hvad det nu er man deltager i. Det er alle disse mennesker der gør det muligt overhovedet at spille turneringerne, uden dem kunne det ikke lade sig gøre. Så når man vinder en kamp, får medaljer eller flyver på en sky af lykke over at have haft et godt spil, ja så er det altså lige så meget ham/hende der vasker op og tørre borde af der har æren som det er den der har haft kortene i hånden. Så husk lige på det næste gang, og husk lige jeres kopper og at benytte skraldespandene frem for at lade sedler, skrald og lunkne kaffesjatter blive stående som havde i folk ansat til at rydde op efter jer.

Som sagt er det ikke for at blive millionær man gør disse ting, så man løser ikke problemet ved at alle går i køkkenet og smider 20kr ekstra i kassen og fortsætter stilen, nej man gør de folk ære som gør en indsats ved at takke dem, give dem et smil, et tak for mad, et tak fordi i taster på BBO, et tak fordi i bruger en weekend som turneringsleder, et tak til kortbytteren, et tak til den der fylder køleskabet op så i kan få kolde øl og vand, et tak til dem der lægger kort, et tak til dem der planlægger turneringen så i får de geografisk bedste betingelser for at spille, et tak til ALLE der gør en forskel.

Tak :-)

 

 

Svar
 

Det  er så rigtigt, som det er sagt, Kristoffer.

Vi må dog erkende, at der er kun én ting, der tæller for folket. Det er mistede points.

Engang i tidernes morgen afholdt vi på disse kanter en åben miniholdturnering i maj måned.

De første gange flød det med uopryddede borde osv.

Da vi næste gang bekendtgjorde, at der ville blive uddelt strafpoint til de formastelige, gik det hele som smurt. Alle ryddede op osv.

Måske lidt svært at administrere i "kantinelokaler". Men bare truslen om strafpoints vil givetvis være tilstrækkelig.

mvh

Peter Møller Nielsen

 

 

Svar
 

Hej Kristoffer

Omkring forkert til/fra meldig til mad skal du selvfølgelig opkræve dem som ikke har frameldt sig spisning, De må betale ved kasse et. Du kan efterfølgende sende en opkrævning, med gebyr, til holdkaptajnen hvis der ikke på stedet afregnes korrekt i henhold til det på forhånd udsendte. Hjælper dette ikke må du kræve DBf betaler da de står som hovedarrangør, i skal i hvert fald holdes skadeløs.

 

Kim NIelsen

Klarup

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn