Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Indtasningsfejl

Indtasningsfejl

emailnotifikationer
 
 

Så skete det igen...

Ved CBI kvalifikationen i Aarhus i går, er der efterfølgende fundet indtastningfejl. En fejl som var let at se, for alle 40 deltagere (notering i forkerte side), når man går spillene igennem. Det er ikke en fejl som tu-lederen, umiddelbart bør se, og den fanges ikke  af frekvenstavlerne (-150). Det skulle være +150 

Udover det, er en 3 nt noteret til at vinde 12 stik, på trods af at modstanderne startede med HJ EK...

Vi må ganske enkelt blive bedre til at tjekke de resultater. Det er ærgeligt og ødelæggende for vores sport, at vi gang på gang uddeler medaljer til de forkerte, for derefter at bede dem afleverer dem tilbage. Eller skal have diskusionen, om der skal laves om på slutresultatet. 

Jeg er personligt, en klov til at taste når jeg er N og gider ikke tjekke når jeg er øst. Jeg lover at gøre det bedre fremover.

Det her er sku for ærgeligt for alle involverede

Lars Peter

Svar

Svar

 
 
 

Hvad angår rettelsesfristen for den slags fejl i en DBf-turnering, er der ikke så meget at diskutere. Reglerne står i § X79B2. Jeg er sikker på at både turneringslederen og -arrangøren kender de regler.

 

Jeg er stærk tilhænger af software der automatisk flager underlige resultater. Sådan noget bruger vi i Bridgeklubben HCØ, og den slags er særlig velegnet til barometerturneringer med dedikerede regnskabsfolk, sådan som vi har dem i bridgefestivalen og visse andre store turneringer.

 

Når det er sagt, så vil fejlen med notering af 12 stik til trods for at modspillet startede med to topstik, aldrig kunne fanges på anden måde end ved at spillerne er omhyggelige med indtastningerne.

Svar
 

Hej Lars Peter

Er det resultat som kan ses på hjemmesiden med resultater det endelige resultat?

 

kim nielsen

Svar
 

Det ved man i princippet ikke før rettelsesfristen er udløbet, Kim.

Svar
 

Hej alle sammen
 

Vi er opmærksomme på fejlindtastningen, og vi har Jacob Duschek på sagen.
 

Hilsen
Charlotte Koch-Palmund
DBf's sekretariat

 

Svar
 

Hej

Det ser ud til at rykke resultatet mellem 2 og 3 samt 4 og 5.

Hvis der udleveres personlige regnskaber efter hver session vil det være nemmere at tjekke undervejs.

bh

Lars

Svar
 

Hej

Er der andet at gøre, end at man skriver alle sine resultater ned og kontrollerer dem hver gang efter hver runde. I næstsidste kamp ved indledende i seniorhold mistede vi 3 kp på et spil - skrevet i den forkerte side - hvilket Ole Veje først opdagede noge dage efter. Nu havde vi nærmest opgivet A-rækken inden sidste kamp, hvilket vi ikke havde, hvis vi havde vidst, at vi kun manglede 12 imp inden kampen.

Jeg har skrevet ned i klubben siden, og der er fejl hver aften.

mvh

Mogens R. 

 

Svar
 

Fejlindstatningerne er nu rettet.
Men der er en udestående appel, så resultatet kan stadig ændres.

Hilsen
Charlotte Koch-Palmund
DBf's sekretariat

Svar
 

Hej Lars

Selvfølgelig er det muligt, at personlige regnskaber ville føre til, at du opdagede, at der var en indtastningsfejl, i spil 17 i første sektion. 

Vi andre tænder mobilen og tjekker resultaterne, så er vi fri for at der flyder med papir i hele lokalet. Alternativt var der en pause fra lørdag kl. 1800 til søndag kl 0945...

Som førende i turneringen på daværende tidspunkt, forstår jeg ikke, at du ikke opdagede at du var blevet "snydt" for 54 point.

Istedet for at efterlyse papirudskrifter, syntes jeg faktisk en undskyldning til de "ramte" ville have været mere på sin plads.

Lars Peter

Svar
 

Helt enig med Lars Peter i, at det er ærgerligt og ødelæggende for vores sport med alle de rettelsessager, vi har haft den seneste tid. Jeg tror ikke, at en generel opsang om at taste lidt bedre er nok. Der bør ses på, om nogle procedurer (software? TL? andet?) kan forbedres, så indtastningsfejlene opdages hurtigt.

Og så bør man se på reglerne. Som det er nu, kan man f.eks. komme rendende og kræve omfordeling af medaljer op til en uge efter baseret på en indtastningsfejl, man selv har lavet, og hvor man selv har brugt protesttiden før præmieoverrækkelsen på at drikke bajere i stedet for at kontrollere sin egen score (§ X79B2). Det synes jeg ikke er rimeligt over for feltet og de udråbte vindere.

Omvendt, hvis det f.eks. er en rettelse til et divisionsresultat i weekend 1-3, hvor turneringen fortsætter med nye kampe mange uger efter, synes der ikke at være samme hensyn til at afskære rettelser.

Og man kan mene, at man bør være mere tilbøjelig til at rette fejl, hvor folk har vundet på en indtastningsfejl, de selv har lavet.

Der er nok at overveje for TUK. WBF kager jo f.eks. totalt rundt i det og uddeler flere sæt guldmedaljer (i OL-par), fordi de ikke kan finde ud af, hvem der har vundet, efter en indtastningsfejl blev opdaget.

Mvh Michael

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn