Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Systemkort ved TOP 16

RE: Systemkort ved TOP 16

emailnotifikationer
 
 

Om ikke så længe skal de fleste klubber spille TOP 16 og så melder spørgsmålet om, hvilket system der skal spilles efter. Indtil nu har det vel nærmest "Bridgevejen", der kunne lægges ud som standardsystem med 5 farve spar, men efter der er mange der har lært og spille efter NS, der i øvrigt også anbefales af DbF, skal vi så ændre "standard systemkort" til NS. Det vil utvivlsomt give uro blandt de ældre spillere, men hvad så med de ny tilkomne spillere?

Man kunne jo vælge og lade spillerne aftale det inbyrdes, men det er vel heller ikke fair, når det skal ske 15 gange på en aften.

Hvad er den rigtige løsning på denne udfordring?

Svar

Svar

 
 
 

Der er jo ikke nogen "rigtig" løsning på dette. Måske heldigvis? Klubberne skal jo gøre det de synes i bedst i den pågældende klub. Har dette ikke fungeret godt nok kan man selvfølgelig forsøge en ændring.

Jeg synes personligt ikke man skal lave et tvungent system der skal spilles med overalt. Hvem skal kunne kontrollere om dette i så fald overholdes. Jeg foreslår at man laver et meget simpelt systemkort som et forslag, hvis der ikke aftales andet ved rundestart. Om dette systemkort er udformet efter Nodisk Standard eller Bridgevejen er underordnet, idet eneste forskel på et sådant systemkort faktisk vil være 2-åbningerne, idet de er stærke i BV, men svage i NS. Så ved jeg godt at 2 over 1 lover 11+ i NS og kun 10+ i BV, men det kan man jo evt. skrive. Åbningerne er jo firfarve i alle farver uanset om det er NS eller BV.

Så mit forslag er at lægge et simpelt systemkort frem, men lad spillerne spille det de ønsker, f. eks. skal et makkerpar da efter min mening have lov at spille som de plejer.

Svar
 
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn