Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Dansk Bridge og annoncører

Dansk Bridge og annoncører

emailnotifikationer
 
 

Hej Redaktør

Tak for det nye Dansk Bridge, og de ti sider med Reinholdt Rejser. Det er uklart for mig om vi fremover skal vænne os til at få præsenteret vore annoncører på denne meget anmassende måde?

Jeg har nogle gange rejst med Reinholdt, og været tilfreds med det. Men jeg er bestemt ikke tilfreds med at mit medlemsblad retter et så voldsomt fokus mod en af bladets annoncører, i stedet for at beskrive spændene spil og hvad der foregår i de lokale klubber.

Håber at det er en enlig svale.

Med bridge hilsen

Elver

Svar

Svar

 
 
 

Dansk Bridge og forskellige opfattelser.

De første indlæg i denne tråd syntes egentlig var meget sobre, og det kom klart til udtryk, at der er forskellige opfattelser af hvad bladet kan og bør bringe. Christina synes jeg bestemt har været en rigtig god redaktør af bladet og bragt mange forskelligartede artikler. Må dog indrømme jeg ikke altid får dem læst allesammen. Men vi læser jo de artikler vi synes er interessant, og det er bestemt ikke de samme artikler vore mange medlemmer ønsker at få bragt eller at læse.

Jeg har ikke tænkt mig at blande mig i debatten om artiklerne er gode eller dårlige, dog synes jeg bestemt ikke, at artiklerne burde være fravalgt blot fordi Christian er en stor annoncør. Ligeledes vil jeg ikke kommentere på om det ene rejseselskab har bedre eller billigere rejser end det andet. Jeg kan blot konstatere at jeg tidligere, og gerne igen, har rejst med flere forskellige af selskaberne, og ligesom andre vælger rejserne ud fra, hvad der for mig er mest interessant eller indbydende.

Til Christina vil jeg blot bede om at du husker du har flere tusinde læsere, og langt hovedparten af dem er garanteret tilfreds med din indsats. Nogle få vil altid gerne være klogere og bedrevidende, men det må ikke gøre, at du ikke fortsætter dig gode arbejde. Flere af disse få er det nærmest umuligt at tale til fornuft, så lad bare være at bruge din tid på det, hvis du ikke orker.

Ligesom der på min golfbane er ca. 800 medlemmer der er bedre til at vide, hvordan banen skal plejes end greenkeeperne, så er der jo flere tusinde der er bedre til at lave blad end den redaktør vi har ansat til det! Men fuld opbakning til redaktøren herfra.

Svar
 

I sagen om artiklerne med Christian Reinholdt undrer det mig, at man ikke skelner skarpt mellem de to - i øvrigt begge velskrevne - artikler. Den første med portrættet af Reinholdt falder helt i tråd med god journalistik. Problemet er vel snarere den anden om "Bridge på cykel", hvor Reinholdt selv fører pennen. Det siger under disse omstændigheder nærmest sig selv, at det er svært heri at finde selv den mindste kritik; alt tegnes i et rosenrødt skær og er "dejligt" og "lækkert". Disse påstande ville mange af Reinholdts gæster jo muligvis være enige i, men alligevel vil jeg mene, at resultatet uvægerligt må fortolkes som en klokkeklar reklame. Det synes da meget forståeligt, at/hvis nogle af Reinholdts konkurrenter undrer sig? Jeg kender ikke reglerne for journalistisk etik nøjere, men havde det ikke været mere korrekt at lade en gæst på Kroatien-turen anmelde den fremfor at lade arrangøren himself gøre det?

Mvh Søren Asger Petersen.

Svar
 

Hej Christina,

når en lille annonce koster 3000kr, så har Reinholdt fået gratis reklame for ca. 150.000kr. Det er ikke OK. Reinholdt lægger en del annoncekroner og det ville være OK med en lille omtale, men det hele er ren reklame. Ude af proportioner. Alle de sider kunne være brugt til bridge. Der er gode skribenter: Charles, Ib Axelsen, Mads Krøjgaard, Jacob Røn, Morten Duck og mange flere, som du sikkert kunne få til at skrive gode, interessante og læseværdige artikler. Reklamen med Reinholdt har jeg sprunget helt over.

mvh Knud Dejgaard

Svar
 

Hej.

 

På lørdag er der grænsecup i Kruså.  En årligt tilbagevendende turnering der forsøger at bygge bro mellem Danmark og Tyskland bridgemæssigt.  Super spændende og med garanti med masser af indbyggede gode historier.

 

Desværre ligger turneringen i år klemt inde mellem 2 andre store lokale turneringer og har svært ved at tiltrække så mange tilmeldinger og sponsorer som vanligt.  Måske en dejlig stor artikel i bladet kunne være med til at denne vidunderlige turnering kommer til at bestå.

 

God søndag fra Super_G (der self regner sig selv som storfavorit ;))

Svar
 

Hej Sune,

 

Kan du ikke få en til (eller selv) skrive om turneringen, baggrunden for den, samt hvad der er specielt ved den og sende til mig? Gerne med et billede af vinderne og evt. et spil, hvilket dog er mindre vigtigt.

 

Jeg kender ikke til turneringens brobyggeri med Tyskland, men synes det er en interessant vinkel. Hvis du ikke selv har kontakt til en potentiel skribent, kan du så sætte mig i forbindelse med nogen? Skriv til dansk@bridge.dk

 

Med venlig hilsen

Christina Lund Madsen

Svar
 

Hej Sune

Jeg er helt enig med dig og andre.

Grænse Cup er en omtale værd, og jeg skrev faktisk om turneringen - vist nok med overskriften "På grænsen :)) - i Charles spiller op for 5-8 år siden (kan ikke lige finde artiklen), men det udelukker jo ikke, at man kan skrive igen.

Jeg deltager dog ikke i år, da min makker har meldt forfald.

Mvh
Charles

Svar
 

Hej Christina.

 

Jo det specielle er jo blandt andet at spar hedder pik (ej mega plat), men at der ofte deltager en hel del tyske spillere og at det i det hele taget er en meget populær turnering i grænselandet.

 

Jeg har i skrivende stund kontaktet en af medarrangørerne og vi skal nok brygge noget sammen.  Det danske sprog falder mig normalt ikke svært og det tyske ej heller (host host), så vi skal nok komme med et oplæg du kan redigere i, bruge eller lade være.  Finder et ok kamera også.

 

Har netop testet mit hul i højre øre og det er klar til min æres-nål fra DBF, så jeg tager mig godt ud på billedet ;)

Svar
 

Super Sune, det glæder jeg mig til. Særligt, hvis du mener det alvorligt med at proppe en DBf-nål i øret. Det vil jeg da synes er et megasjovt billede. Lav et closeup, just in case...

Svar
 

Ros til Sune for et konkret og interessant forslag, og ros til redaktøren for at tage udfordringen op. Det er jo lige det det handler om?!


Vi skal ikke - som Poul Bo Madsen - altid prøve at lukke debatterne i angst for at rokke ved status quo, eller hvad hans motiv nu er. Så længe debatten er sober og konstruktiv - så er det vel det debatten er til for.

 

Jeg synes udfra min beskedne dømmekraft at vi p.t. har den bedste redaktør på markedet. Men det udelukker jo ikke at alle vi andre bakker op om at få det bedst mulige medlemsblad, som også er henvendt til os. Og Sune viser vejen til hvordan det gøres.


Der er rigtigt mange gode initiativer rundt om i landet som kunne fortjene lidt omtale. Såsom Serie 1, Pokalturneringen (IKKE bare slutspillet, men turneringen som sådan), DM-kvalifikations turneringer, jubilæumsturneringer, bridge-højskoler, bridge på internettet, gode bridge-hjemmesider og Facebook-sider eller snak om hvordan bredde-bridge behandles på Bridgefestivalen. Eller måske historier om specielle bridge-personligheder, også lokalt, ikke kun de kendte og kongelige. Til oplysning og inspiration for andre.  Hvilket jeg tror i den grad mangler.


Der er mange rundt om i landet - også indenfor organisationen - der bruger lang tid på at arrangere begivenheder, der desværre ikke får den nødvendige omtale og derfor ikke får den succes de fortjener. Og mange gode bridge-historier der kunne viderebringes.

 

Det er indlysende at redaktøren ikke kan farte land og rige rundt til enhver lokal turnering i Nord- eller Sønderjylland -eller Køge - men her må alle vi andre så også komme på banen og bidrage med indlæg. Så længe man føler at artiklerne er velkomne, og ikke bare bliver betragtet nedladende som trivialiteter - sådan som redaktørens tidligere formuleringer desværre måske fejlagtigt kunne opfattes. Her kunne et dementi fra redaktøren selv nok sætte tingene på plads.


Jeg tror det ville gøre Dansk Bridge langt mere folkeligt og populært hvis der var flere artikler af denne art - uden at bladet af den grund behøver blive useriøst eller kedeligt. For redaktøren skal naturligvis have lov til at redigere sådanne indlæg og gøre dem skarpe og relevante. Og det skal jo bestemt heller ikke udelukke alle de andre artikler henvendt til eksperter og studerende, som allerede behandles så fortrinligt. Blot supplere.

Men redaktøren gør en vigtig pointe i at sige, at det OGSÅ er op til os selv at få andre historier med.

 

Nu udspringer denne debat jo egentligt af en diskussion om særbehandling af annoncører, som måske er forventelig - men efter min mening også noget opskruet. Jeg vil derfor slutteligt komme med et ekstra forslag, nemlig en omtale af Jens U. Kromann i et af de kommende numre. Såvel af hans bridgerejser, som af den glimrende hjemmeside med korte beskrivelser af konventioner, som han har lavet. Til stor gavn for mig bl.a. Det kunne jo blive et tema i en kommende udgave af Dansk Bridge, og kunne måske endda som bonus inspirere til at søge uddybende indsigt i konventioner via bøger fra Bridge Forlaget. Og hvis der er andre rejse-arrangører (jeg har ikke selv prøvet nogen af dem, hverken Reinholdt eller Kromann - men lader mig gerne inspirere) - så er sådan en omtale da også velkommen. Det handler i sidste ende om bridge.


Jeg synes det er HELT i orden at Dansk Bridge omtaler folk med kommercielle interesser i bridge. For deres engagement udspringer åbentlyst af en dyb interesse for vores sport, mere end en kommerciel. Ellers havde de nok fundet andre græsgange med flere penge i. Vi taler om ild-sjæle og dem bør vi hædre. Men det er nok ikke helt i orden at artikler skal optages ud fra hvem redaktøren personligt finder "spændende". Det er måske en tak for subjektivt til at det klæder redaktørens position.

 

Hvis der nu HAVDE været lidt mere bredde-bridge som fyldstof tilgængeligt i seneste nummer, så kunne man jo også have skubbet en af Reinholdt-artiklerne til en senere udgave, og undgået al denne polemik. Men intet er så skidt at det ikke er godt for noget. Nu får vi da luftet nogle idéer om hvad bladet OGSÅ kan indeholde.

 

Selv vil jeg nu prøve at brygge på et indlæg til Dansk Bridge, om noget jeg håber kunne være interessant, oplysende eller inspirerende for Dansk Bridge's læsere. Håber der er mange andre som vil gøre det samme. Så må vi se hvad der sker.

 

 

Svar
 

Hej Søren

 

Tak for de pæne ord om min hjemmeside, www.bridge.kromann.info. Blot et lille korrektiv: Det er ikke mig der laver bridgerejser, men min bror, Jørgen U Kromann. Det er da også irriterende at vi begge hedder J. U. Kromann. Det er ikke ualmindeligt, at bridgefolket tager fejl af, hvem der laver hvad, og det må vi så leve med.

 

Jeg begyndte på min bridgeside for efterhånden en del år siden, fordi jeg begyndte at spille med mange forskellige på Swan, og så ville jeg bare gerne holde styr på hvad jeg spillede med hvem. Og ikke mindst syntes jeg det var smart at mine makkere også vdste det! Men der var mange andre der fandt frem til min side og glædede mig med at de havde megen fornøjelse af den, og så har det bare grebet om sig...

 

Og så lige et lille hjertesuk: For nogle år siden gjorde jeg DBf opmærksom på at bridge.kromann.info nok burde findes i deres samling af nyttige links, og det var faktisk Christina, der styrede det dengang, og der blev straks indsat et link. Men så fik DBf ny hjemmeside og en hel del links røg ud. Jeg gjorde påny DBf opmærksom på eksistensen af min hjemmeside og at det måske var mere relevant at at henvise til den end til fx det finske bridgeforbunds hjemmeside, så meget mere som dette fortrinsvis er på finsk! DBfs links til nyttige sider kan findes her: http://www2.bridge.dk/Links.aspx?ID=17811. Nu var der kommet ny hjemmesideredaktør, og hun lovede at se på det. Det er som sagt snart et par år siden, så hun må være meget grundig.

 

Mvh

 

Jens U Kromann

 

 

Svar
 

Hej Jens

 

Beklager- den har jeg så også fået galt i halsen. Det gør ikke sagen mindre relevant. Det er en aldeles glimrende hjemmeside du har lavet, som i høj grad fortjener omtale i et blad der henvender sig til alle bridge-interesserede.

 

At man så ville kunne skille to artikler om rejser og konventioner ad - brødre i mellem og uden postyr - kan da kun være en bonus. :) Nu er idéen da givet videre.

Svar
 

Hej Jens

 

Vi har netop lagt et link til din hjemmeside på bridge.dk. Bedre sent end aldrig...

 

MVH

Trine Binderkrantz,

Danmarks Bridgeforbund

Svar
 

Hej Trine

Jamen så siger jeg da mange tak!

Mvh

Jens

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn