Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: et lille problem

RE: et lille problem

emailnotifikationer
 
 
Svar

Svar

 
 
 

jeg vil i al fredsommelighed stille et spørgsmål ang. et lille problem jeg har været ude for et par gang i den korte tid jeg har spillet bridge.

jeg har tre gange spillet mod et par unge, der er døve. det i sig selv er jo ikke noget problem. mit problem er, at de kommer med højlydte protestlyde og bebrejdende blikke, når min makker og jeg lige kommenterer spillet\meldinger osv efter spillet , 

nu er mit spørgsmål, hvordan skal jeg forholde mig til at de to døve spillere markerer, at vi ikke må snakke sammen overhovedet

jeg kan supplere med, at de selv snakker sammen om spillet via et for mig uforståeligt tegnsprog

Svar
 

Hvis det drejer sig om en klubturnering eller et åbent hus organiseret af en klub, løses en konflikt som denne bedst ved at inddrage klubbens bestyrelse, typisk gennem turneringslederen.

I forbundsturneringer (og internationale mesterskaber) findes der regler om brug af andre sprog end turneringens officielle sprog. Det er værd at understrege at den slags regler netop ikke gælder i klubturneringer. For DBf's forbundsturneringer gælder § 307E3, som lyder

Efter at kortene er taget ud af mappen i rundens første spil, og indtil runden er afsluttet, bør spillerne i et makkerpar afholde sig fra at kommunikere indbyrdes på et andet sprog end dansk, medmindre modstanderne accepterer dette.

Hvis der opstår en konflikt i en forbundsturnering, skal man bare kalde på turneringslederen, som derefter løser konflikten.

 

Når alt dette er sagt, er det en selvfølge at når døve spiller mod ikke-døve er det nødvendigt at begge parter tier stille, hver på deres måde, når nogen på deres par har taget kortene ud af mappen. Alt tyder heldigvis på at der ikke er nogen konflikt her.

Svar
 

tak for svaret

 

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn