Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » 1hj - 2hj, 3hj? Spær eller trialbid?

1hj - 2hj, 3hj? Spær eller trialbid?

emailnotifikationer
 
 

Hvad kan man mest hensigtsmæssigt bruge genmelding på 3-trinnet af trumffarven i major til?

 

Altså meldeforløb som disse:

 

1hj - 2hj
3hj

 

og

 

1kl - 1sp
2sp - 3sp

 

Jeg har for mange år siden lært at bruge denne genmelding af trumffarven som spær, men jeg er kommet lidt i tvivl om nytten af dette. En anden mulighed er jo at bruge det som en slags trialbid, som beder makker passe med dårlige trumfer og melde udgang med honnørstyrke i trumf.

 

Det sker jo at man kommer i udgang med en trumffarve hvor EKD er ude, og det er sjældent nogen succes.

 

Med venlig hilsen

 

Jens U Kromann

 

PS: Jeg kan ikke få indsætning af symbol til at virke. Så jeg kan ikke bruge hjerter- og sparsymboler. Hvad skyldes det mon?

Svar

Svar

 
 
 

HjerterKlørRuderSpar

Nå, det sker gennem fanen Skabeloner. Det er lidt tungt, men altså muligt.

Mvh

Jens

Svar
 

Hej Jens.

 

Det giver jo næsten sig selv.  Såfremt modstanderne ikke har meldt, er det en generel invitation.  Hvorfor ellers gå frivilligt et træk op, underordnet hvilket system man spiller.

 

God weekend.  Super_G

Svar
 

Kære Jens,

For 20 år siden, hvor indmeldinger var langt mindre agressive, kunne der måske være grund til at spærre for modparten inden en genåbning.

I dag er de for længst på banen, hvis de har noget, så jeg anbefaler altid at spille det som inviterende uden håndtypen til 2NT eller et trialbid uden indblanding fra modparten. Har modparten blandet sig viser det en konkurrende hånd at melde 3M, hvis 4. hånd melder efter 1M - (pas/melding(dbl) -  2M (melding anden end pas)

vh

Jacob

Svar
 

Tak til jer begge. Jeg tror at Sunes svar minder meget om hvordan man meldte i Dansk Bridgestandard's dage. Og det er vel stadig brugeligt, selv om der ikke er megen oplysning i meldingen ud over pointstyrken. Mit spørgsmål forudsætter vel også den oplysning, at jeg spiller med langfarvetrialbid, og så bliver 3 i majorfarven overflødigt som invit.

 

I Jacobs svar mangler jeg oplysning om, hvad "håndtypen til 2ut" dækker over. Og hvis 3 major er invit, hvilke andre oplysninger ligger der så i meldingen, ud over styrke?

 

Jeg er ganske enig i, at når der er indmeldinger er 3 major bare konkurrerende.

 

Mvh

 

Jens

Svar
 

Hej Jens,

Enig i at det virker fjollet at melde 1M-2M-3M som spær blandt andet af de fine grunde som Jacob nævner.

Jeg har afsat meldingen til at være NT-invit med en 6322 hånd hvor der kan være 9 stik i NT, men det ligner 4 tabere i major. F.eks. Kx-Kxxxxx-Kx-Kxx hvor et par esser hos makker kan gøre 3NT til en fin kontrakt men hvor der stadig er lang vej til 10 stik i hjerter. Man kan sikkert også konstruere 5332 hænder med mange hp (lavhonnører) og mange tabere hvor det kan give mening at melde således. Pointen er at makker skal tænke på 3NT fremfor 4M.

Mvh...Ole

PS: håber ikke du skælder mig ud denne gang

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn