Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Handicap-regulering ved holdturnering

RE: Handicap-regulering ved holdturnering

emailnotifikationer
 
 

Kan nogen forklare logikken i dette:

I holdturneringen er vores handicap-gns.33,06. Det par vi spiller mod har 25,02. Iflg. multiholdberegningen vinder vi halvlegen 12,18 mod 7,82. Hvilket resulterer i at vores handicap bliver hævet med 0,10. Hvis det er logisk vil jeg gerne høre hvordan?

Mvh Steen Højlund

Svar

Svar

 
 
 
Svar
 

Jeg har nok ikke udtrykt mig præcist nok.

Jeg ser et problem i overhovedet at handicapregulere i forbindelse med vind-eller-forsvind-kampe. Det skyldes at imp-forskellen ikke i særlig høj grad er udtryk for hvordan holdene har klaret sig. Men man kunne naturligvis handicapregulere alene ud fra hvilket hold der vandt kampen.

Jeg ser ikke noget problem i at handicapregulere efter en holdkamp i en serieturnering med samme regulering for hele holdet fremfor at gøre det ud fra en fiktiv sideløbende parturnering med imp-regnskab (eller butlerregnskab). Man er naturligvis nødt til at handicapregulere efter hver halvleg, da holdene jo kan skifte spillere ud mellem halvlegene – gnaske som man gør i den fiktive sideløbende parturnering.

Bare for god ordens skyld: Jeg ser heller ikke noget problem i at handicapregulere efter en holdkamp ud fra en fiktiv sideløbende parturnering, sådan som det gøres i forbundsturnneringerne (og mange andre turneringer). Det er nærmest et politisk valg, som arrangøren træffer.

Svar
 

Hej Jens

Er det korrekt opfattet at der kan vælges mellem to holdturnerings setup i BC og som følge af dette kan/vil der være forskel i handicapregulering efter kampene, afhængig af hvilken opgørelsesmetode som vælges.

Hvis det er sådan er det efter min mening ødelæggende for troen til handicapsystem da mange er af den opfattelse at reguleringerne sker på samme grundlag i alle sammenhæng.

Hvis ovenstående er korrekt opfattet burde der ligge en anvisning fra DBf om hvordan holdturneringe opsættes sådan reguleringerne er ens over alt.

 

kim nielsen

klarup

Svar
 

Hej Jens

 

Jeg tænkte nok at din kommentar var dybere funderet end som så, og jeg kan kun give min beskedne stemme til fordel for din holdning, at "vind-eller-forsvind"-kampe bør spilles på deres helt eget grundlag, og derfor måske bedst udelades fra handicapjustering  eller kunstneriske karakterer i øvrigt.

 

Men dine forbehold om udskiftning af par mellem halvlege o.s.v.- Altså: den diskusission må I tage i Divisionen. Det er næppe vedkommende for klubberne i almindelighed.

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn