Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Reservehold til DM for klubhold

Reservehold til DM for klubhold

emailnotifikationer
 
 

Sidste års DM-vindere fra Nordjyllandsdistriktet har valgt ikke at stille op i år.

Man har i stedet valgt det hold, der tilsyneladende blev nr. sjok i distriktets turnering for klubhold.

Om reserver hedder det i reglementet:

Hvis en plads bliver ledig, indsættes en reserve.
 
    a. Hvis et hold ikke udnytter sin plads, kan klubben erstatte holdet med et andet hold fra samme klub.
 
    b. Hvis en klub ikke udnytter sin plads, erstattes klubben om muligt med en anden klub fra samme distrikt efter placeringerne i distriktsmesterskabet (se også § 342A2b).
 
    c. Når § 342A3a ikke kan anvendes, tildeles den ledige plads til det distrikt, som var bedst placeret i foregående års turnering, og som ikke allerede har to pladser i turneringen.

Nu har jeg læst dette mindst 10 gange og forstår det stadig ikke. Sagt på en anden måde: Er TUK enig i den valgte tolkning af reglerne ? Dvs. at pkt. c først træder i kraft, når det pågældende distrikt ikke har flere hold "at tage af" ?

mvh Peter

Svar

Svar

 
 
 

Man har ikke valgt nogen i stedet for sidste års danmarksmestre. Sidste års vindere har ikke automatisk ret til en plads i DM-finalen – hverken personerne eller klubben. Det er Distrikt Nordjylland der har en særlig ret, nemlig retten til at stille med to klubhold (fra to forskellige klubber).

Den viste paragraf (§ 342A3) styrer hvordan man bestemmer hvem de to nordjyske hold skal bestå af. Det overlader jeg trygt til TUK at fortolke.

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Som Jens skriver, er det § 342A2b, der gælder:

 

Hvis distriktet har to pladser, tildeles den anden plads efter placeringerne i distriktsmesterskabet under den begrænsning, at ingen klub kan have mere end én plads.

 

Med andre ord er det nr. 1 og 2 i distriktsmesterskabet, der har kvalificeret sig til DM, medmindre disse to hold kommer fra samme klub. Hvis distriktet pga. en misforståelse har valgt at udtage et hold fra den klub, der vandt sidste år, må de hellere skynde sig at invitere nr. 2 fra distriktsmesterskabet i stedet ... eller nr. 2 må hellere selv skynde sig at gøre opmærksom på fejlen.

Svar
 

Det forstår jeg. Men i hvilke tilfælde er det så, at pkt. c. træder i kraft ?

Peter

Svar
 

Hvis der er tvivl om en tolkning af reglementet (dvs. den del af 'reglerne', som det nationale forbund udvider de internaitionale bridgelove med), er det DBf's turneringskomite (TUK) der efter anmodning foretager tolkningen samt i givet fald traeffer en afgoerelse.

En saadan TUK-afgoerelse (kendelse, om man vil) kan indbriges for DBf's appelkomite (AK), som traeffer en endelig beslutning.

 

Jeg kan se at formuleringen af 342A3c kan skabe tvivl om fortolkningen.  Men da sagen kan taenkes at blive appellleret vil jeg ikke - som medlem af AK's lovudvalg - gaa dybere ind i mine tanker her og nu. Jeg vil noedigt vaere inhabil, hvis sagen skulle ende paa AK's skrivebord.
 

Svar
 

Nu forstår jeg, hvad du mener. 2012-udgaven af reglerne indeholder kun punkt b og c (som dengang hed a og b). Vi så åbenbart et behov for at indføre punkt a (om at et hold, der trækker sig, først og fremmest skal forsøges erstattet af et hold fra samme klub). I den forbindelse fik vi desværre ikke opdateret krydsreferencen fra det, der nu er punkt c.

 

Jeg har svært ved at forestille mig andet, end at TUK ville fortolke § 342A3 som tre muligheder, der skal afprøves i rækkefølgen a-b-c. Der er i hvert fald ingen paragraffer, der siger, at distriktet kan give de to pladser til to klubber uden først og fremmest at tage udgangspunkt i slutstillingen i distriktsfinalen.

Svar
 

Sorry Jens,

Selvfølgelig er "man" distrikt Nordjylland :)

Peter

Svar
 

Hejsa

 

Distrikt Nordjylland vil gerne redegøre for proceduren bag udpegningen af hold til de 2 pladser ved DM for Klubber som distriktet råder over i år, som er på basis at resultaterne sidste sæson.

 

Ved distriktets turnering – hvor der desværre kun var 3 hold tilmeldt – blev rækkefølgen: BK Nord – Aalborg BK – BK af 1973, Hjørring.

Dermed skulle BK Nord og Aalborg BK deltage ved DM for Klubber.

Der indløb imidlertid afbud fra holdet fra BK Nord.

 

Ifølge ”DBf’s turneringsbestemmelser og proportioner 2017” gælder følgende:

§ 342 – 3 a: Hvis et hold ikke udnytter sin plads, kan klubben erstatte holdet med et andet hold fra samme klub.

BK Nord blev kontaktet og efter et par dage blev det meddelt at klubben ikke kunne finde et andet hold.

 

Ifølge ”DBf’s turneringsbestemmelser og proportioner 2017” gælder nu følgende:

§ 342 – 3 b: Hvis en klub ikke udnytter sin plads, erstattes klubben om muligt med en anden klub fra samme distrikt efter placeringerne i distriktsmesterskabet (se også § 342A2b).

Herefter blev holdkaptajnen for holdet fra BK af 1973, Hjørring kontaktet og svarede at de gerne ville deltage i DM-finalen.

Hermed har Distrikt Nordjylland ifølge gældende regler besat de 2 pladser der er til rådighed for distriktet ved finalen i DM for Klubber 2017.

 

Ovennævnte procedure er fulgt af vor Turneringsansvarlige Keld Jensen, som skulle være helt efter reglerne.

 

Distrikt Nordjylland har også den tilgang til deltagelse, at det er de par/hold, som tilmelder sig en kvalifikation, at de også skal deltage i DM-finalen i den rækkefølge de kvalificerer sig.

 

Jeg ønsker alle holdene en god kamp i weekenden og tak til Hjørring, som kunne træde til med kort varsel.

 

For Distrikt Nordjylland

Kurt Als, formand

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn