Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: seniorhold - lokaleforhold

RE: seniorhold - lokaleforhold

emailnotifikationer
 
 

Jeg deltog i weekenden i DM for seniorhold, der blev afholdt i Slagelse Bridgecenter. Som tidligere formand var det en stor glæde at se den iver, som de mange frivillige bidrog med for at please alle os deltagere. De gjorde et enormt flot arbejde, som vi er mange der var meget glade for. Også turneringsledelsen foregik eksemplarisk. Stort plus til jer alle.

MEN - alligevel er jeg meget ked af oplevelsen. Det skyldes, at vi var alt for mange deltagere i forhold til den plads, som centret kunne rumme. Var man færdig med spillet længe før sine makkere, var der kun 2 ekstra stole i rummet at slås om. Endvidere ingen mulighed for at gøre op andre steder end ved de borde man havde spillet ved.  Dette forhold har desværre været gældende ved de seneste års afholdelse af DM for seniorer. Ansvaret herfor ligger alene hos DBF. Jeg håber inderligt, at DBF fremover vil finde mere passende lokaleforhold. Vi er helt sikkert mange, der gerne vil donere en større del af folkepensionen for at opnå tålelige spilleforhold. I de ca. 50 år, som jeg har været medlem af DBF, har jeg ikke oplevet noget lignende.

Mange bridgehilsner

Knud-Aage Boesgaard 

Svar

Svar

 
 
 

Godt nok er jeg ikke nået til senior endnu. 

Der er vel ingen der siger at man skal spille alle rækker det samme sted. Man kunne jo have en række, de forskellige steder. Man har jo heller ikke alle divisionerne samlet i den sidste weekend. At man her har kvalificeret sig til enten A B eller F, i indledende, behøves jo ikke at der er max et spillested der kan have alle mand på en gang.

Man kunne evt. lade det være et distrikts event, at skulle afvikle senior hold finalen, om de vælger at bruge et to eller flere steder, må de finde ud af. 

mvh.

Søren

Svar
 

Med reference til en del af Knud-Aage Boesgaards fremragende indlæg om kvalifikations-turneringer forud for efterfølgende DM-turneringer, har jeg følgende spørgsmål:

I hvilket forum besluttes det, at der er fri tilmelding til DM-Senior og DM-dame?

Og hvad er begrundelsen?

Har man i Dbf gjort sig tanker om, at man derved fjerner interessen for - og dermed tilmeldingen til - Distrikternes kvalifikations-turneringer til DM i Senior og Dame?

mvh Lone Ulrik Jørgensen

Svar
 

Kære Lone Ulrik Jørgensen

Fra Midtvejsmødet 5. dec 2015 har jeg sakset følgende fra referatet:

 

Fri tilmelding til DM-finaler og distrikternes rolle

 

 

Turneringskomiteen har diskuteret fri tilmelding til DM-finaler og er positive overfor ideen. Komiteen ønsker dog en politisk afklaring af dette, og har derfor bedt Hovedbestyrelsen tage det op.
 
Ole Raulund præsenterede Turneringskomiteens og Hovedbestyrelsens ideer.  
 
Efter en god diskussion var der koncensus om, at en hybrid-løsning kan afprøves for seniorpar 2017. Det vil være op til det enkelte distrikt, om de vil afholde distriktsmesterskab i seniorpar samt hvor mange par de i givet fald vil støtte økonomisk med helt eller delvist indskud til DM finalen. Derudover er der i alle distrikter fri tilmelding med egenbetaling til DM finalen. Turneringskomiteen fik i opdrag at arbejde videre med denne model.


Forsøgene med fri tilmelding til DM finaler vedtages altså i et forum mellem HB og distrikterne.

Næste gang HB og distrikterne mødes er til distriktstemadagen den 11. marts.

 

Med venlig hilsen
Jeppe G Knappe
IT- og turneringschef
Danmarks Bridgeforbund

 

Svar
 

Kære Jeppe G Knappe

Tak for svar, hvor jeg således kan forstå, at der er mange, der har drøftet den frie tilmelding. Det er dejligt at vide! Det medsendte klip vedrører så kun Senior 2017.

Evalueringen må så have været positiv, må jeg forstå, idet den frie tilmelding til Senior  nu også gældeer 2018 - og hvor der yderligere gives fri tilmelding til DM-dame.

Jeg vil gerne være positiv, men jeg synes altså fortsat, at det er en devaluering af nævnte DM-titler, idet det gode princip med at kvalificere sig til dysten om DM-titlerne er pist borte, når tilfældighederne råder i et meget spredt felt med rutinerede og mindre rutinerede bridgespillere.

mvh

Lone Ulrik Jørgensen

 

Svar
 

Lone Jørgensen,

Ja, vi kunne vel alle ønske os tilbage til de gyldne dage, da vi startede i distrikterne med  56 par, der spillede indledende runder over tre torsdage afsluttende med en finale over en weekend for 40 par. De 9-10 bedste par gik videre til en kredsfinale, hvorfra 9-10 stykker gik videre til DM-finalen. - Ja, i distrikt Østsjælland havde vi ligefrem indledende klub-heats, der kvalificerede til distriktsfinalen.

Og så var der alligevel dengang nogle (læs: kjøvenhavnerne), der syntes, at der var par, der "kom" med hele vejen uden de fornødne spillemæssige kvaliteter til at deltage i en DM-finale ! - Så dit synspunkt om styrkemæssig ubalance er ikke noget nyt.

Hvorfor antallet af deltagere i distriktsturneringerne er faldet drastisk gennem årene, er der mange meninger om. Jeg har selv en teori om, at en af hovedårsagerne nok er fremkomsten af de mange professionelt drevne bridgecentre, hvor spillerne tilsyneladende ikke har behov for eller ikke kan bibringes vores daværende lyst til at komme ud og spille uden for vores egen "andedam". - Se blot på hvor få par fra disse centre, der i dag deltager i et typisk breddearrangement som pokalturneringen er.

I den sammenhæng er det værd at bemærke, at det ikke kan være mangel på medlemmer, der ligger bag den manglende opbakning til distriktsturneringerne. Antallet af medlemmer i DBF er nemlig steget ganske betydeligt siden de turneringsmæssigt set gyldne dage i 70/80-erne.

 

 

 

 

 

 

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn