Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Gode råd ref. Dansk Bridge

RE: Gode råd ref. Dansk Bridge

emailnotifikationer
 
 

Kære alle,

Dette er en opfølgning på tidligere tråd om "Distribution af Dansk Bridge", men når jeg vælger at starte en ny tråd, så er det for at vende blikket. Fra en klage over beslutningen til hvordan kan vi bedst gennemføre denne beslutning, som tydeligvis allerede er truffet. 

Mht App'en, så håber jeg meget, at I vil tænke nogle nye funktionelle tanker. Lad os tage det problem Helle Thrane nævner med at læse kommentarer og se meldinger og kortfordelinger på een gang. En simpel APP vil bestemt give en uacceptabel læsning, men det kan løses ved at man laver en funktionalitet i App'en, hvor man ved et tryk på en knap kan få åbnet et special vindue som indeholder disse tre elementer på samme "side". Måske kan man tænke kreative tanker om annonceringen også?  Vi er alle interesserede i at få minimeret omkostningerne til bladet, og til det hører gode betingelser for annoncører. Hvad hvis I kontaktede nogle af de store annoncører (ex. Christian Reinholdt), og diskuterede hvordan deres behov for at blive set blev bedst opfyldt. Måske med nogle tag-lines ala "Bridgerejser med Reinholdt", og når man "åbnede" den tagline så fik man et seperat vindues-opslag som det der pt. findes på bagsiden. Måske kunne taglines spredes ud på flere sider? Som tag-line fylder de jo ikke så meget som de gør i det fysiske blad. Eller hvad hvis man åbnede taglinien, og ville i kontakt med annoncøren, og dette kunne man gøre ved at trykke på en knap, der åbnede en email.  Eller måske kunne der tænkes endnu mere kreative tanker - det kræver bare at I tager dialogen med annoncørerne FØR I fryser APP'en til den simpel "copy paste" af det man får med en avis på nettet. 

Mht. udsendelse af de fysiske blade, så håber jeg også, at I vil gøre jeres til at udvikle dette koncept bedst muligt. Altså ikke bare lade det være op til klubberne en af gangen at klare opgaven. Igen spørg brugerne og lyt til hvor de ser de største udfordringer. Jeg tænker at man som minimum skal have 10% flere blade tilsendt end der er medlemmer i den enkelte klub. For der er ALTID noget der går galt i sådan en klub-distribution, og så er det vigtigt at have nogle ekstra kopier af bladet så der ikke er nogen der bliver snydt for bladet. Og mht til passive medlemmer, som ikke kommer i nogle klubber løbende, så kan jeg ikke se hvorfor dbf ikke kan tilbyde en udsendelse af bladet til dem, selvfølgelig imod betaling for udsendelsen. Måske var der nogle ikke passive medlemmer der ville ønske at modtage sammen service. Og hvis de betaler for det, og dbf organiserer arbejdet så det ikke skal foregå ad hoc, så synes jeg det må være ok.  

Så lad dette være en opfordring til gode råd og dåd om hvordan vi bedst muligt kan få Dansk Bridge i fremtiden. Måske vil vi ovenikøbet i fremtden få en masse NYE spændende muligheder i en digital version af Dansk Bridge. 

mvh

Helle

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Jens, tak for støtten. Du foreslår også, at der laves en læserundersøgelse, og i den forbindelse mener jeg, at det vil være relevant, at man også spørger til, hvordan medlemmerne bruger Dansk Bridge. Læses det og så smides væk, eller bruges numrene mange gange f.eks. i forbindelse med indarbejdning af nye konventioner. For mig er undervisningssiderne gode, både til genopfriskning af konventioner og som oplæg til diskussionen - skal vi prøve en ny konvention?? 

Andre har helt andre forventninger til digitaliserede udgaver. Således som det fremgår af indlæg vedr. brug af App.

Forudsætningen for digitalisering er, at medlemmerne har PC eller lign., der muliggør læsning.

Jeg vil se frem til en læserundersøgelse

 

Svar
 

Hej

 

Selv er jeg erfaren bruger af diverse platforme. Har også downloadet DBF app. Og alligevel har jeg ikke set de 2 seneste numre af dansk bridge og kommer heller ikke til det. Den fysiske udgave af bladet læser jeg som regel udvalgte artikler i. Så for min skyld kan vi lige så godt bare spare de 2 numre væk. Det vil rent faktisk være en fordel, hvis "man" er i gang med en fortsættende artikel.

 

God søndag. Super_G

 

P.S. Kan desværre ikke få linje afstand fra min telefon og retter derfor mit indlæg senere.

Svar
 

Jeg synes Sune Groes har fat i noget her. Hvorfor ikke spare sommer-udgaverne af Dansk Bridge, og nøjes med at lave "breaking news" på hjemmesiden? Hjemmeside-delen kunne til gengæld godt udbygges lidt mere, men det må være ulige nemmere og billigere at producere end et helt digitalt nummer af bladet.

Så må vi gemme "søndagsavis-artiklerne" og de faste rubrikker til de mørke vinteraftener.

 

Svar
 

Net-udgaverne af Dansk Bridge - skønne spildte kræfter

 

Jeg har foretaget en enkel og ganske uvidenskabelig undersøgelse blandt medlemmerne i mine to klubber. De har fået spørgsmålet

 

”Har du læst de to sommernumre i nogenlunde samme omfang som du hidtil har læst papirudgaven?

 

Der var en lille forklaring med: ”Måske har du bemærket, at der ikke som i tidligere år var et bridgeblad i postkassen i maj og juni. I stedet har du kunnet læse bladet online. Det har der været en del diskussion af på DBf’s debatforum.” 

 

De to klubber har i alt 72 medlemmer, renset for medlemmer af begge klubber er det 68 medlemmer. Jeg har fået svar fra 62.

 

Af disse 62 DBf-medlemmer er det 3 – tre – der har læst - eller læst i - de to netudgaver.

 

Selv om jeg ikke har bedt om andet end ja eller nej til spørgsmålet har flere kommenteret deres svar. Det fremgår at det har været en velbevaret hemmelighed at man overhovedet kunne læse dem på nettet, og der er flere bemærkninger om at det er helt utænkeligt at man vil læse så mange sider på en skærm. Nogle har givet udtryk for at de glæder sig til igen at få bladet i postkassen...!

 

Der er grænser for hvad man kan udlede af så lille en undersøgelse, og måske burde DBf foranstalte en mere solid undersøgelse blandt samtlige medlemmer?

 

Jeg tror dog det allerede er indlysende, at man roligt kan spare de to netudgaver. Det er skønne spildte kræfter af redaktøren og forfatterne. Kan man tænke sig, at besparelsen ved at skære to numre helt bort kan betale for, at man genoptager udsendelse pr. post til vore postkasser?

Svar
 

Muligt jeg ikke er gammel nok til at blande i diskussionen, jeg gør det alligevel!

 

Det er mit postulat at problemet ikke er det elektroniske format, men mere kvaliteten at Dansk Bridge der gør at medlemmerne ikke er så hooked at de bare skal læse bladet - også selv om det kun eksistere elektronisk.

 

Min far er 75, han elsker at læse kvalitets litteratur, men han sytes at DBF blevet er et skrammelblad, jeg er tilbøjelig til at være enig med ham! Det er muligt at det er vanskeligt at lave et blad der skal være to ting: medlemsbad og samtidig ha et indehold der er af høj kvalitet. (Vores opfattelse af hvad der er kvalitet er selvsagt forskelligt)

 

Mit forslag vil være helt at afskaffe Dansk Bridge i bladformat, der skal ikke engang være en eletronisk version!

 

Ansæt en webredaktør og brug brug www.bridge.dk som nyheds platformen. Sørg for at det bliver nemt at finde historiske artikler ved at tagge dem med sværhedsgrad, forfatter, emne osv. Gør du det har du et organisk arbejdende organ for medlemmer af DBF på www.bridge.dk (Det kræver en nyudvikling - det nuværende website er tungt - svært navigerbart - og "ubrugt" af forbundet.)

 

Til sidste men ikke mindst er det vel også en smule værd at DBF tænker en smule "grønt"  ved at undlade at printe ca 150000 dansk bridge på årsbasis, det på trods af at gennemsnitsalderen på medlemmerne i DBF er omkring de 70 år

.

Jesper.

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn