Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Dansk Bridge

RE: Dansk Bridge

emailnotifikationer
 
 

Hej - er der nogen der hurtigt kan fortælle mig, om udsendelse af Dansk Bridge til klubberne også gælder passive medlemmer - altså skal de passive medlemmer også hente bladet i klubben - har forgæves søgt informationen på hjemmesiden?

Vh Torben Jakobsen, Brønderslev Bridgeklub

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Hej Torben

Det hurtige svar er ja. Forbundet sender bladet til klubberne. Begrebet "passivt medlemskab" eksisterer ikke mellem forbundet og klubberne. Men nogen klubber tilbyder også medlemskaber (til en reduceret pris), som ikke omfatter deltagelse i de normale klubturneringer.

De passive medlemskaber bruges bl.a., hvis spillere ønsker at deltage i turneringer, som kræver DBf-medlemskab.

Man kan godt forestille sig, at nogen klubber i fremtiden vil tilbyde et passivt medlemskab, som inkluderer udsendelse af Dansk Bridge, nu hvor det ikke længere er muligt at abonnere på bladet.

Hilsen

Morten Henningsen, DBf

 

 

 

 

Svar
 

Hej Morten

Når nu flere har efterlyst mulighed for at abbonere på bladet, kunne det være interessant om man kunne få en forklaring på hvorfor ikke. Det er klart at det enkelte medlem skal betale porto m.m.

Venlig hilsen

Svar
 

Følgende fremgår af DB's vedtægter:

"Hver klub betaler til DBf et årligt kontingent for hvert medlem. (....)  Abonnement på medlemsbladet Dansk Bridge er inkluderet i kontingentet."

Undertegnede var medlem af repræsentantskabet dengang, vi vedtog, at betaling til Dansk Bridge blev en obligatorisk del af forbundskontingentet (og at vi dermed accepterede den kontingentforhøjelse, som dette medførte for medlemmer, der ikke tidligere havde abonneret på bladet).

Jeg skal ikke trætte læserne med de mange gode argumenter, der lå til grund for vedtagelsen om at levere bladet som en naturlig del af et medlemsskab af DBF.

Det skal indrømmes, at vedtagelsen ikke direkte tilsagde, at bladet i al evighed skulle kunne leveres i medlemmernes postkasse.

Jeg skal blot indskrænke mig til at påpege, at væsentlige ændringer i tingenes tilstand på forhånd burde vendes i det organ, der vedtog ovennævnte regel (læs: repræsentantskabet).

For hvad bliver mon det næste: At vi en dag skal rejse til Herlev for at hente bladet ?! 

 

Svar
 
Hej igen. Hvad vil det koste mig at få bladet sendt hjem ?
Svar
 

Hej Sune, jeg har spurgt om nogenlunde det samme et par gange - senest 17. ds uden noget svar!

Venlig hilsen

Svar
 

Jeg tror det administrativt er lettest, hvis I afleverer x-antal frankerede svarkuverter i jeres lokale klub. Så vil jeres formand i klubben sandsynligvis gerne pakke et eksemplar når det udkommer og lægge det i en postkasse. 

Jeg er selv passivt medlem, og har valgt at læse bladet på nettet. Men ovenstående ville være dét jeg ville gøre for at få tilsendt Dansk Bridge. Dét må være en noget mindre administrativ tung byrde for vores forbund.

Svar
 

Hej Jan,

Det er jo en ret så interessant diskussion. Problemet vil sikkert kalde på en overvejelse hos mange om, at der bør (gen-)indføres en form for reduceret medlemsskab af forbundet (læs: uden levering af DanskBridge). - En diskussion, der ret beset vil have mere for sig end de senere års diskussioner om fritagelser for deltagelse i betaling for MP-ordningen mv.

Det er selvklart en udvikling, som jeg personligt vil se som et eklatant tilbageskridt og indledningen til en glidebane - for hvad er det næste man ikke "behøver" eller ønsker at betale til.

Det bør derfor være en begrænset (og principiel relevant) omkostning, at forbundet tilbyder at sende bladet direkte ud til de få medlemmer, der pt. ikke er aktive medlemmer af en klub (og dermed ikke selv kan bringe bladet med hjem fra den ugentlige klubaften).

Fsv. angår muligheden for at læse bladet på nettet, står jeg helt af. - Jeg er ellers en ganske hyppig netbruger, men jeg har slet ikke orket at gå ind og læse sommernumrene på nettet. - Bladet skal ligge fysisk på natbordet eller andre steder, hvor  man befinder sig i afslappet tilstand og lige hygger sig med at læse en af bladets mange fremragende artikler.

Peter

 

 

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn