Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Klubsølv - hvem er ansvarlig?

Klubsølv - hvem er ansvarlig?

emailnotifikationer
 
 

Sølvpoint-tildelingen i Klubsølv er i år ca det halve af hvad den tidligere har været. Hvorfor?

 

Der står intet om det i propositionerne for Klubsølv, ej heller hvem der har ansvaret for den turnering. Jeg har spurgt flere forskellige i DBf, og også her i debatten, men ingen kan give et ordentligt svar, og nu er det omkring tre uger siden Klubsølv blev afviklet. Hvis det stadig er til diskussion burde man da gøre opmærksom på det på hjemmesiden. Jeg kan næppe være den eneste der undrer mig.

 

I øvrigt vil det være højst upassende at ændre på tildelingen uden at gøre opmærksom på det forud for eller i forbindelse med tilmeldingen.

Svar

Svar

 
 
 

Kære Jens Kromann

Jeg er helt opmærksom på, at DBf skylder et svar, som vi forventer at kunne give senere i denne uge.

 

Med venlig hilsen

Charlotte Fuglsang,

direktør, DBf

Svar
 

Kære Jens

 

Årsagen til den lange svartid har været, at der i sekretariatet har været tvivl omkring tolkning af regelsættet og den hidtidige praksis. Vi har konsulteret en lille håndfuld personer med indsigt og erfaring omkring emnet og der er nu truffet en beslutning:

Tildelingen af sølvpoint i 2018 anses som værende korrekt. Tildelingen i perioden 2015 – 2017 anses ikke som værende korrekt, men vil ikke blive reguleret.

 

Jeg vil efter bedste evne opsummere sagen:

Der er to paragraffer i spil (se hele teksten i ”regler for danske mesterpoint”):

·        2.2.0 : Man kan spille om halvt antal sølvpoint, hvis en turnering er på 27-41 spil.

·        2.2.2: Der tildeles sølvpoint efter tabel 3.1.1.1.

I Klubsølv behøver man ikke at spille mere end 24 spil. Så den ene paragraf udelukker at spille om sølvpoint, hvis der ikke spilles mindst 27 spil og den anden paragraf anviser fuld tildeling.

Der er en overvejende opfattelse af, at intentionen oprindeligt var at spille med halv tildeling (Det var praksis i 2013 og 2014 samt tidligere i ”Spil med på landsholdet”).

Der er tilsyneladende sket en praksisændring i 2015, 2016 0g 2017., hvor der er tildelt fuld værdi af sølvpoint. Det har imidlertid ikke været kommunikeret ud og i det nuværende sekretariat har det ikke været muligt at afdække hvorfor.

At der tilskrives halv værdi i 2018 skyldes overgang til BC3, hvor ”Klubsølv” selvfølgelig kræver særlig beregning. Hvorfor BC3 nu regner efter den oprindelige intention henstår uklart. Men det bliver opdaget nogenlunde samtidigt af dig og vores software-udvikler. Held i uheld …

Det er således beklageligt, at der i tre år er administreret anderledes end intentionen. Men det ser ud til at være tilfældet.

Reglerne for danske mesterpoint forventes opdateret med en tekst, der tydeliggør, at der tildeles halv værdi af sølvpoint i forhold til skema 3.1.1.1

 

Med venlig hilsen

Charlotte Fuglsang,

Direktør, DBf

 

 

Svar
 

Kære Charlotte

 

Tak for forklaringen.

 

Jeg vil så foreslå, at DBf skriver i propositionerne hvad man spiller om, og hvem der er turneringsansvarlig. Det er oplysninger man ellers  altid får når man spiller guld- og sølvturneringer rundt omkring.

 

Med den beslutning der nu er truffet, tror jeg at færre vil spille klubsølv i de kommende år. Jeg vil i hvert fald ikke foreslå klubben at vi også spiller klubsølv næste år. Det er faktisk en større udskrivning: I vores klub med bare 6 borde koster det os over 500 kr: 240 kr. at deltage (24*10 kr), og selve sølvpointregistreringen koster 33 kr pr tildeling uanset antal sølvpoint. Det er 264 kr i vores tilfælde. Er I mon ved at lukke en money machine for DBf?

 

Og så vil jeg tilføje, at klubberne vel i nogen grad har antaget at tildelingen ville følge sædvanen de senere år. Jeg finder det forkert at ændre herpå efter at turneringen er afviklet.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn