Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
11. september 2019

VM optakt - mød landsholdene

 

Så er der ikke længe til at landsholdene drager mod Kina. Fredag d. 14. september starter VM i Wuhan og slutter (forhåbentlig) først d. 28. september.

Til EM sidste år kvalificerede tre hold sig, nemlig damerne, seniorerne og mixed. Du kan som altid følge holdene på BBO, Facebook og her på hjemmesiden.

Men du skal ikke snydes for lidt VM optakt. Nedenfor kan du møde de par som repræsenterer Danmark i Kina. 

 

Damelandsholdet

Helle Rasmussen og Lone Bilde 

Siden startskuddet til vores makkerskab lød tilbage i 2008, har vi fået langt over 10.000 lærerige spil i “benene” og spillet adskillige turneringer i den danske landsholdstrøje som makkerpar. Vi lagde ud med at afprøve først “Relepresisjon” og derefter “Odense standard” som systemer med begrænset succes. I dag har vi fundet vores egen melodi med et aggressivt system, “TransferWalsh”, importeret fra Tyskland, som vi har arbejdet hårdt på at lære og tilpasse. Vores grundprincip ved bridgebordet, “vi spiller bedst, når det er sjovt” har vist sig at kunne udløse medaljer. De vigtigste er guld ved åbent EM for damehold i 2017, og guld ved fire nordiske mesterskaber i træk. Endelig var vi med på det danske hold, der oplevede euforien ved at vinde indledende runde ved VM i 2015, … og skuffelsen ved at tabe Frankrig i kvartfinalen.
Vi kender hinanden så godt efterhånden, at vi ofte møder op til en bridgeturnering i samme farve bluse, uden at have aftalt det på forhånd. Ud over at vi elsker at spille bridge sammen, så er vores makkerskab også blevet til et venskab, som rækker ud over bridgen, og som involverer vores familier, børn, hunde og katte.

   

Christina Lund Madsen og Fie Houlberg 

Vi har spillet sammen siden 2009 og har altså 10-års jubilæum i år. Vi mødte hinanden på en juniorcamp i Polen i 2001. Christina var (i egne øjne) en ret tjekket 22-årig ude af stand til at slå en knibning, og Fie var en sprød 16-årig med togskinner på tænderne og allerede på U21- landsholdet.
Vi spillede DM damepar en enkelt gang i 2003 og endte som nr. 12 og var næppe synderligt imponerede af hinanden. I de følgende år blev Fie juniorverdensmester (i 2008), og Christina vandt et åbent hus. I 2009 var Christina gravid og på udkig efter en hyggemakker. Nu får Fie så lige ordet: ”Og hvad var mere oplagt end at spille med hende den søde, lille Fie, som hun havde spillet med for mange år siden, og som vist heller ikke var junior mere? Så jeg blev spurgt og
takkede (selvfølgelig) ja.
Efter første dameweekend fik jeg så denne kommentar: "Jeg er godt klar over, at du er verdensmester, men jeg vidste ikke, du er blevet SÅ god." (Altså som i næsten lige så god som Christina selv!
NÅ… Og til det svarede jeg: "Og i lige måde da!"
Så med forventningerne rigeligt nedstemt var der dannet grobund for et rigtig godt makkerskab!” Det var kærlighed ved andet blik for os begge. Christina har altid haft en meget aggressiv stil, og Fie opdagede, at hun er (næsten) lige så blodtørstig, og som læge er hun vant til lidt af hvert. Vi var enige om stilen fra første melding, og siden har vi dyrket vores bridgefilosofi om at give vores modstandere svedige hænder og hjertebanken. Desværre kan det være lige så nervepirrende for vores paller og kaptajn at følge os, men heldigvis har vi i Kina nogle seje holdpaller med sans for humor.
Trods vores forskellige personligheder og livsstil elsker vi hinanden. Fie passer sine hospitalspatienter og fire børn (Nicolai på 2, Caroline på 5, Victor på 7 og Sejr på 40), og Christina er redaktør for Dansk Bridge og rejser verden rundt og kommer af og til hjem med medaljer, som hendes to drenge på 9 og 11 bruger som våben, når de leger Avengers.
Vi glæder os helt vildt til at spille i Kina og kan garantere, at kedeligt bliver det ikke!

   

Bjørg Houmøller og Signe Buus Thomsen

Efter vi begge har måttet lide den tort at spille med vores lillebror i vores juniorkarriere og scoret et par EM-medaljer i sølv og bronze med Jonas og Emil, så kom vi for 4 år siden frem til, at hvis vi ville vinde guld, så måtte vi slippe af med testosteronet.
At vinde NM-guld i 2017 er det foreløbige højdepunkt i vores makkerskab, men spørg os igen om et par uger…
Selv om vi har fødselsdag samme dag, er vi ikke helt samme alder, men stort set lige modne. Bjørg har to børn og et par bestyrelsesposter, og Signe har i flere år været fast tutor på rusturene på lærerseminariet.
Vi er rigtig gode veninder, og det er det bedste ved vores makkerskab. Signe er nok, hvad man kan kalde en hidsig humørbombe. Det ene øjeblik smider hun en joke over bordet, det næste sin serviet. Men det er også den ild, som får hende til at vinde mere end de fleste andre.
Bjørg er knap så meget i sine følelsers vold og mere den eftertænksomme type (de mange, der har samlet taske, pung eller nøgler op efter hende i tidens løb ville måske bruge ordet distræt), som kan skælde ud på sig selv i flere timer efter have foræret 2spar et overstik.
Men fælles for os er, at vi aldrig er strenge ved hinanden, og det gør det federe at være makkere. Vi ærgrer os til gengæld rigeligt selv, når vi laver fejl. Som man skal, hvis man er en rigtig vinder.
Vi tager til Kina for at vinde en medalje til Danmark. Vi tror på, at vi har holdet og viljen, hvis blot vi kan holde fokus.

   

Kaptajn Peter Magnussen og coach (for alle tre hold) Jan Nielsen

Peter Magnussen er 68 år gammel og pensioneret praktiserende læge. Peter har haft en mangeårig karriere i 1. div, men spiller p.t. i 2. div. Spillede på seniorlandsholdet med Peter Schaltz som makker i 2010, og vandt en sølvmedalje. Som kaptajn for seniorlandsholdet ved World Bridge Games (olympiade) i Wroclaw 2016 blev det til en bronzemedalje. Peter har været landstræner i nu 1,5 år. Peter er gift, har 2 børn og 3 børnebørn.

 

 

 

Jan er 52 år og har været kaptajn eller coach ved en del VM og EM for såvel juniorer som åben, dame og senior siden 2012. I de sidste 10 år har Jan haft ansvaret for at koordinere og gennemføre BBO-transmissioner i Danmark. I det daglige bruges tiden på et job som gymnasielærer i Svendborg, hvor han bor sammen med kone og søn. De sidste to år har Jan valgt at holde pause for bridge (”makkere skal ikke straffes ved at spille med mig” er årsagen:)).
Motto: ”Hvis det er værd at gøre, så er det værd at gøre ordentligt”

 


Seniorlandsholdet

Knud Aage Boesgaard og HC Nielsen

Et langt og succesfuldt makkerskab både i den hjemlige 1.division og på landsholdet. HC driver Bridgeborgen i Vejle og er meget af året beskæftiget med undervisning.
Knud-Aage er nyligt pensioneret og bor på Sjælland. Sammen er de en dynamisk duo, der er garanter for aktion ved bordet. Spiller en frisk stil, der ofte sætter modparten underpres - se dette spil.

   

Steen Schou og Jørgen Hansen

Det jyske par, der har et knapt så langvarigt makkerskab, men begge med alenlangt CV med masser af mesterskaber. De bor begge i Jylland og spiller i Århus. Steen er den store systemteoretiker, mens Jørgen er den udprægede naturspiller. De har fundet et godt kompromis, hvor de også på landsholdet har succes. De spiller bridge på højt teknisk niveau krydret med en hel del kreativitet i både modspil og spilføringer.

   

Søren Christiansen og Henrik Norman Hansen

Det ”nye” par på landsholdet. SC, der driver Nordsjællands Bridgecenter, har både nationalt og internationalt et masse resultater. Henrik og Søren er ligesom Steen og Jørgen et par, hvor ”naturbridgen” kombineres med systemteorien. Det er Sørens debut på seniorlandsholdet, mens Henrik tidligere har deltaget . De er altid garanter for godt humør ved bordet og på holdet.

   

Kaptajn Bo Bilde

Bo har været med som coach og kaptajn omkring landsholdene siden 2010.  Han har som kaptajn og coach været med både seniorer, åbent landshold, mixed landsholdet og kvindelandsholdet. Ved dette vender Bo tilbage til Seniorerne og ser frem til en god turnering for seniorerne (og damer & mix sæføli!)


 


Mixed landsholdet

Nadia Bekkouche og Lars Blakset

Nadia har spillet på damelandholdet siden 1996, 3 officielle VM Bronze medalje ved mixedhold åbne EM Osteende.
Har arbejdet i Blaksets Bridgecenter i 19 år. En del DM’er.

Lars, 58 år, har styret Blaksets Bridgecenter i over 20 år sammen med bl.a. Nadia. Har vundet et hav af DM'er og flere internationale medaljer med mange forskellige makkere. Har dog aldrig spillet med Nadia, men vi har samme "bridgeopdragelse", så da chancen bød sig for at spille VM Mixed, slog vi til!

   

Stense Farholt og Henrik Caspersen

Stense Farholt og Henrik Caspersen mødte hinanden første gang ved EM på Tenerife i 2001 og har siden da dannet par både privat og ved bridgebordet. Stense er farmor, mor, børnelæge på Rigshospitalet med fagområde inden for genetiske syndromsygdomme, cykelejer, garnelsker og bridgeentusiast. Henrik er ingeniør, bonusmorfar, far og læser gerne et par gode krimi’er. Henrik arbejder på Aarhus Universitetshospital med logistik.
Stense debuterede på damelandsholdet i 1989 og har siden optrådt der flere gange med forskellige makkere. I 2017 indtrådte mirakelet, idet Stense med Tina Ege som makker og på hold med Lone Bilde og Helle Rasmussen blev europamestre i damerækken ved åbent EM i Italien.
Henrik debuterede på juniorlandsholdet i 1990 og på åben landshold i 2001 og har siden spillet på åben landshold i flere omgange senest ved EM i 2014.
I landsholds-sammenhæng nåede Stense og Henrik kvartfinalen i mixed-hold ved OL i Krakow i 2016, og senest kvartfinalen ved det åbne EM i Istanbul i 2019.

   

Camilla Krefeld og Johan Hammelev

Deler både meldekort og morgenavis. Arbejder begge inden for journalistik og kommunikation. 
Har spillet sammen i næsten 20 år heraf de seneste 6-7 på Mønsteds hold i 1. division. 
Debuterede sammen på landsholdet ved EM, hvor kvalifikationen til VM blev sikret.  
Den fritid der ikke bruges på bridge bliver brugt i svømmehalen (C) eller på golfbanen (J) samt opvartning og afretning af to drenge på 10 og 12.  

   

Kaptajn Povl Sommer

Povl Sommer er 66 år og bor i Roskilde. Har undervist 36 år i matematik, fysik/kemi og idræt. Bruger nu det meste af tiden på bridge ved at spille i 2. Division, skrive en bridgeklumme på 33. år og være med i DBf’s eliteforum. Var kaptajn for damelandsholdet i de to forgangne år, hvor holdet blev nordiske mestre og kvalificerede sig til det forestående VM via en 4. Plads ved EM. Har ved VM fået æren af at hjælpe mixed – landsholdet.