Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
05. september 2019

Pokalturneringen 2019 - slutspillet

 

Arvefjendeopgør i pokalslutspillet

I foråret sejrede Peter Schaltz i slutspillet i divisionsturneringen. Og i den kommende weekend har de medaljevante Schaltz-tropper chancen for at hjemtage The Double, når slutspillet i pokalturneringen skal afgøres i Blaksets Bridgecenter.

Men de tre andre deltagere i slutspillet har nok en anden mening om, hvor pokalen skal stå i det kommende år. I semifinalen skal Schaltz op mod Kasper Konow. Kaptajn Konow og hans makker, Michael Askgaard, kommer med en frisk førsteplads fra en træningsturnering op til VM og vil sammen med holdets andet par, Mikkel Larsen og Sejr Andreas Jensen, gøre alt for at kaste grus i Schaltz-maskineriet. Foruden maskinmester Peter Schaltz udgøres tandhjulene af Dorthe og Martin med samme efternavn samt Knut Blakset, Mathias Bruun og Søren Christiansen.

Schaltz-Konow er lidt af et arvefjendeopgør i dansk bridge. Holdene har krydset klinger talrige gange i både pokalturneringen og divisionsslutspillet, senest i divisionssemifinalen i år, hvor Schaltz vandt.

”Der skal tages hævn for sidst, og denne gang skal de have stryg,” udtaler en kampberedt Kasper Konow.

I den anden semifinale mødes H.C. Nielsen og Jesper Buus-Thomsen. H.C. Nielsens hold består af en flok rutinerede jyder: Holdkaptajnen, Steen Schou, Jørgen Hansen og Freddi Brøndum suppleret med to københavnere: Knud-Aage Boesgaard og Jacob Røn. Mandskabet rummer to tredjedele af Danmarks seniorlandshold til det kommende VM i Kina: H.C. Nielsen-Knud-Aage Boesgaard og Steen Schou-Jørgen Hansen.

H.C. Nielsens modstander, Jesper Buus-Thomsen, kan ligeledes mønstre et landsholdspar: Bjørg Houmøller-Signe Buus Thomsen. Bjørg og Signe spiller på damelandsholdet og klarede sig også fint i træningsturneringen op til VM, hvor parret scorede en femteplads. Holdets andet par er Rico Hemberg og Jesper Buus-Thomsen, der kommer fra Fyn, men bestemt har tænkt sig at blive i København til finalen søndag.

”Vi har allerede bestilt overnatning i København,” fortæller holdkaptajn Jesper Buus-Thomsen og fortsætter: ”Vi kommer helt sikkert til at drille H.C. Nielsen.”

Semifinalerne i pokalslutspillet begynder lørdag kl. 12, mens finalen skydes i gang søndag kl. 9. Der er BBO-transmission både lørdag og søndag - klik her for at komme til BBO.

Du kan følge resultaterne her.