Bridgeforlaget

Forbundsturneringsledere

Turneringskomiteen vedligeholder en liste over forbundsturneringsledere (FTL'er), dvs. turneringsledere, der er anerkendte som kvalificerede til at lede turneringer på forbundsniveau, og som er villige til at gøre det indimellem. I danske mesterskaber, som arrangeres af Turneringskomiteen selv, bruges så vidt muligt udelukkende FTL'er.

 

Generel information

Hvad er forbundsturneringsledere?

Liste over forbundsturneringsledere

 

Vejledninger

TL-vejledning til DBf's holdturneringer

 

Danske turneringsledere i top

EBL (European Bridge League) afholder hvert andet år kurser for de bedste turneringsledere blandt de lande, der som DBf er medlemmer af det europæiske bridgeforbund.  Tidligere har man inviteret 90 deltagere, men i år har man skåret det ned til 45 for at hæve niveauet.  Allerede derfor er det flot af Danmark at få inviteret (og stille med) fire turneringsledere, nemlig Jacob Duschek, Jeppe Knappe, Jens Ulrik Fougt (JUF) og Niels ”Bio” Aagaard.

 

Kurset løber fra onsdag til lørdag med en indledende 2 ½ times skriftlig prøve, en lange række simulerede problemer, der skal løses ved bridgebordet og endelig en afsluttende 3-timers eksamen. Midt under plenumdiskussionen af den afsluttende eksamen fik den danske delegation en note ind med besked om, at man havde opnået et helt exceptionelt resultat: Jeppe var blevet topscorer på den afsluttende eksamen, men da Jacob kun havde været ½ point efter (51 ½ mod 51) lykkedes det Jacob at blive overall bedst på kurset en anelse foran Jeppe.  Aldrig før er een nation løbet med de to bedste placeringer.

 

Jeppe var også bedst på bordøvelserne (med JUF på 2. pladsen blandt de danske), men da Jacob havde leveret en suveræn starttest, endte han altså på den samlede 1. plads.  Uheldigvis var Bio blevet syg og måtte trække sig allerede fredag, og på det tidspunkt lå han på en opløftende placering midt i feltet.

 

EBL nedlægger som et forsøg appelkomiteerne i flere af deres mesterskaber startende i 2013.  Det vil i praksis have den effekt at turneringsledernes afgørelser bliver endelige uden mulighed for at appellere til en appelkomite.  Det vil kræve topklasse turneringsledere, og DBf er stolte over at råde over en gruppe af dem.

 

 

Jacob Duschek og Jeppe Knappe - nr. 1 og 2 på EBL's turneringslederkursus