Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Juniorernes Eliteforum

 

Velkommen til juniorlandsholdeenes eliteforum. Her finder du nyheder om landsholdsudtagelser, træningsforberedelser, kommende turneringer og reportager fra turneringer.

For praktiske og nysgerrige spørgsmål af enhver art, tøv ikke, men kontakt Juniorsportschef Morten Bilde morten.bilde@gmail.com
 

Seneste nyt

4. juli 2017 Kaptajnernes optakt til EM

Junior EM 2017, U26 holdet:

Søren Bune - Victor Todd-Moir: Har i flere år været anker-par på U21 holdet, og skal nu prøve kræfter med de store drenge. Det skal de nok klare, og vi glæder os til at få dem med på U26 holdet.

Andreas Plejdrup - Emil Buus Thomsen: Har spillet rigtig godt i denne sæson, og er bl. a. rykket op i 2. division. Begge er rigtig gode kortspillere med et fint blik for spillet.

Peter Jepsen - Majka Bilde: Vores mest rutinerede U26 par. Peter og Majka har været med siden "gamle Bilde og gamle Jepsen (deres storebrødre Dennis og Emil)" spillede U26, og de ved hvad der skal til for at klare sig i U26 rækken. Vi håber de er varme her i deres sidste junior år, og har tænkt sig at slutte af med et godt resultat.

Coach: Lars Tofte

Kaptajn: Morten Bilde

Kaptajnsteamet har prøvet det meste, og satser på at hjælpe holdet til en optimal præstation.

Der er 26 hold tilmeldt, og U26 rækken er traditionelt kendetegnet ved at deltagerne er blevet "voksne", og generelt spiller rigtig god bridge. Vi kommer til at møde hold med alt fra Åben række landsholdsspillere til  EM debutanter, og vi glæder os til at prøve kræfter med det hele.

Vores håb er at ende i top 10, hvilket vil være realistisk hvis alle vore 3 par kommer godt igang, og lykkes med at holde fokus når de spiller.

Den primære opgave for Kaptajn og Coach bliver at støtte og motivere spillerne, så de er klar til hver kamp, og kan performe optimalt. Det glæder vi os til at arbejde med, og regner med at vi kan sende gode resultater tilbage til jer i Danmark.

 

Junior EM 2017, U26 holdet:

U16 er en meget ny kategori og det er først fra i år, at vi er med i den. Der er fremover her vi kommer til at se de uøvede talenter mod de lidt mere øvede, hvad der indtil for nyligt foregik i U21. Konsekvensen bliver en styrkelse af juniorkategorierne, for de unge mennesker har bare flere år på bagen, når de rammer U21 og U26 end de havde tidligere.

Det er heldigvis den kategori, hvor vi har flest par i spil til pladserne. Vi har valgt at stille med.

Leah Thrane, Kolding og Frederikke Altenburg, Skjern – Jysk pigepar, der har gjort det rigtig fint med sølvmedaljerne til NM som det hidtidige højdepunkt. Går frisk til sagen og bliver bare bedre og bedre.

Aron og Daniel Tylvad, Storvorde – Brødrepar fra Nordjylland, bare 10 og 12 år gamle. Har fået bridgen ind med modermælken og er trods deres unge alder mere rutinerede end man lige kan forvente. Arbejder hårdt og er også i konstant fremdrift.

Christian Lahrmann, Virum og Andreas Rolf-Larsen, Brøndby. Vores mest rutinerede par. Christian har bl.a. erfaring fra sidste års VM i Italien, hvor vores U21 hold nåede til kvartfinalen. De har begge spillet længe og har trænet en hel del for at være klar her til EM. Det er vi sikre på, at de er!

Coach: Søren Caspersen

Kaptajn: Morten Rasmussen Bune

Kaptajnsteamet har været af sted sammen flere gange mens Søren spillede U21. Søren er aktiv med skolebridgen i Århusområdet og vi glæder os til at arbejde sammen og med de unge.

Vi kommer til at fokusere på vores faste døgnrytme, der var en af grundstenene til succesen ved VM. Vi satser på at give de unge spillere trygge rammer og på at vi får alle 3 par godt i gang i turneringen.

Der er 16 hold tilmeldt og det giver os 15 kampe på 4 intense dage. Det bliver mange spil på kort tid og vi får helt sikkert brug for at alle 3 par er klar til kamp.

Vores håb er en placering i bedste halvdel og at få gjort så meget reklame for os selv, at vi skal spille U16 VM næste år. Vi ved endnu ikke om det bliver pr. invitation eller efter placering, men uanset hvad, så gør vi vores bedste for at være med. Det kan godt være lidt vanskeligt at vurdere præcis hvor vi står. De umiddelbare favoritter er nok Frankrig, Polen og Norge. 

 

Juni 2017 - EM i Bratislava

Udtagelser til junior EM i Samorin, Bratislava juli 2017

 

U26

Emil Buus Thomsen – Andreas Plejdrup
Søren Christian Bune – Victor Todd-Moir
Majka Cilleborg Bilde – Peter Synnevedt Jepsen

Kaptajn Morten Bilde

Coach Lars Tofte

 

U16

Christian Lahrmann – Andreas Rolf-Larsen

Daniel Tylvad – Aron Tylvad

Leah Thrane – Frederikke Altenburg

Kaptajn Morten Rasmussen Bune

Coach Søren Caspersen

 

Forberedelser

U26 er udfordret med eksamener. Der forsøges at få arrangeret nogle træningskampe på BBO og en weekend hos Morten i Ballebo. Desuden tager holdet umiddelbart inden EM til bridgefestivallen i Biarritz.

U16 spiller en del på BBO og samles i Tylvads sommerhus første weekend i sommerferien.

Der er afgang fra København fredag, den 7. juli.

Januar 2017

Her kan du læse om udtagelserne til NM 2017

November 2015

Vi har netop modtaget besked om, at vi har fået en plads ved VM for U21 i Salsomaggiore i august 2016. U21-holdet endte som nr. 8 ved EM i Tromsø sommeren 2015, og det var heldigvis nok til en VM-plads. Herunder kan du se hvilke tanker U26-komiteen gør sig om processen med træning og udtagelse af det hold, der skal repræsentere Danmark ved VM.
Det er Morten Rasmussen Bune og Morten Bilde, der i samarbejde med landstræner Jacob Røn varetager træningsproces og udtagelse af holdet.

Fra nu af og til vi rejser:    

Parrene træner selv, gerne tirsdagsturnering på BBO med efterfølgende gennemgang af spil og også helst en ugentlig meldetræning. Der er hele tiden mulighed for at få assistance. Der sendes månedlig log over træningsindsatsen hver den første i måneden til Morten Bune Rasmussen.

Påske 2016
Vi intensiverer for alvor forberedelsen med:

- Hollandsk juniorpar i Utrecht

- White House Amsterdam

- Junior NM i Sverige

April
Træningssamling (hos den ene Morten)

Maj
Træningssamling (hos den anden Morten)

Juni
Vi fortsætter træningen som det nu kan lade sig gøre, men har ikke andre aktiviteter af hensyn til dem, der har eksamen.

Juli
Slutspurten:

- Bridgefestivallen i Svendborg

- Juniorpar EM i Liepaja, Letland

- Chairmans Cup Örebro, Sverige

August
VM i Salsomaggiore, ItalienBruttotrup og udtagelse:

Der har indtil videre meldt sig 3 par til bruttotruppen:

Malene Holm Christensen og Sophie Laura Bune

Søren Caspersen og Christian Lahrmann

Victor Todd-Moir og Søren Christian Bune
 

Hvis du/I mener at have forudsætninger og er interesseret i at komme i betragtning, så skal du kontakte U26-komiteen snarest ved at skrive en mail til trine@bridge.dk. Man skal være født 1. januar 1996 eller senere. Sidste frist for tilmelding til bruttotruppen er 15. december. Kort herefter meldes processen omkring udtagelse ud.

Forventningen er at vi, uanset hvem der ender med at skulle spille, står med 3 kampklare og velforberedte par og at vi må have en realistisk mulighed for at spille os videre til kvartfinalerne.

 

August 2015

EM i Tromsø er nu slut, og årets opgaver for de danske juniorlandshold er dermed overstået. Vi ser frem til næste sæson, og opdaterer her, efterhånden som planlægningen skrider frem.

Du kan se alle resultater mm fra EM i Tromsø her

 

Maj 2015

LANDSHOLDENE TIL EM ER UDTAGET:

Som tidligere annonceret sender vi i år landshold i to rækker til Junior EM i Tromsø 18.-25. juli. Danmark bliver repræsenteret af:

U25:

Majka Bilde - Peter Jepsen

Rasmus Rask Jepsen - Johanne Bilde

Signe Buus Thomsen - Emil Buus Thomsen.

Kaptajn: Morten Bilde

 

U20:

Søren Christian Bune - Victor Todd-Moir

Malene Holm Christensen - Sophie Laura Bune

Oliver Rosager - Søren Caspersen

Kaptajn: Morten Bune Rasmussen

 

Coach for begge hold:

Dennis Bilde

 

Mentaltræner for begge hold:

Stig Farholt

 

U25-komiteen glæder sig til at følge begge hold, der en god blanding af rutinerede kræfter og par, der er forholdsvis nye på den internationale bridgescene. Vi har stor tiltro til, at alle i truppen kan være med til at sørge for, at alle spiller op til deres bedste, så vi får nogle gode bridgeoplevelser og fornuftige resultater med hjem fra Tromsø.


April 2015

Sidste nyt om landsholdene

 

Ved NM i Vejen klarede Danmarks sig fint, men ikke prangende. U25-holdet vandt bronze, og det er et forventeligt resulat, når vi tager i betragtning, at det danske hold dels for nylig har sagt farvel til nogle meget rutinerede kræfter, der er faldet for aldersgrænsen, dels har haft afbud pga. udlandsophold. I U20 rækken var det rigtig fint af vores meget unge hold at kvalificere sig til finalen. Desværre tabte vi til et stærkt spillende norsk hold og måtte nøjes med sølvmedaljerne.I Pigerækken klarede vi os rigtig flot i de indledende runder, hvor vi samlet set spillede lige op med alle fire U20 hold. Desværre slap kræfterne op i finaledelen, hvor vi tabte til det norske pigehold. 

 

Du kan se de samlede resulater fra NM her

 

Februar 2015

Så er holdene til de første turneringer udtaget. Det blev lidt senere end forventet, da vi dels har ventet på tilbagemeldinger fra spillere, dels besluttede at vente på at se, hvordan nye par fik det til at fungere. Til Nordiske Mesterskaber for juniorer i Vejen d. 3.-6. april sender vi tre hold:

U25:

Majka Bilde - Peter Jepsen
Andreas Plejdrup - Søren Bilde
Kaptajn Morten Bilde

U20:
Søren Bune - Victor Todd-Moir
Christian Lahrmann - Søren Caspersen
Kaptajn Morten Bune

PIGE:
Sophie Bune - Malene Holm Christensen
Amalie Koch-Palmund - Rikke Capion
Kaptajn Julie Hald Nielsen

Coacher for hele truppen:
Emil Jepsen og Dennis Bilde

Derudover er det besluttet at vi stiller med følgende hold til invitationsturneringen White House juniors, der afholdes i Amsterdam umiddelbart inden NM

Søren Bilde - Andreas Plejdrup
Søren Bune - Victor Todd-Moir
Malene Holm Christensen - Sophie Bune
Kaptajn Morten BuneNovember 2014

Så er sæsonen 2014/2015 i gang, og følgende par og enkeltspillere har meldt sig til bruttotruppen. U25-komiteen opfatter bruttotruppen som en samlet trup, hvorfra vi udtager hold til både U25, U20 og når vi finder det muligt også et pigerækken. I træningsøjemed betyder det, at al træning tilbydes hele truppen.

Puslespillet i forhold til at udtage hold til både NM og EM er allerede begyndt, så I vil også opleve andre konstellationer end dem, I ser her.BRUTTOTRUPPEN BESTÅR AF:

Victor Todd Moir-Søren Bune
Oliver Rosager-Søren Caspersen
Andreas Plejdrup-Søren Bilde
Majka Bilde-Peter Jepsen
Malene Holm Christensen-Sophie Bune
Christian Lahrmann - Tobias Hinz
Rikke Capion Justesen-Amalie Koch-Palmund
Johanne Bilde-Laura Sellebjerg Nielsen
Jon Brodersen
Emil Thomsen
Rasmus Jepsen

 

 

Aktivitetskalender for 1. halvår af 2015

 

Her kan du læse om junioraktiviteterne i foråret/sommeren 2015. Der opdateres med spillernavne efterhånden som de udtages. Der er to mesterskaber, at træne til, nemlig Nordiske Mesterskaber i påsken og EM i juli.
 

16.-18. januar: Radisson Blu IMP par (København)
29.marts -3.april : White house International Juniorturnering i Amsterdam
3.-6. april: Nordiske Mesterskaber i Vejen
4.-6. april: JuniorCamp sideløbende med NM i Vejen
1.-3. maj: German Bridge Trophy i Berlin
23.-25. maj: Gro Cup i Tyskland
4.-5. juli: Juniorcamp på Svendborg festival 
6.-8. juli: Vinoble Open i Svendborg 
17.-25. juli Junior EM i Tromsø


 

Juniorlandsholdene 2015

Baseret på et oplæg fra U25-komiteens formand Morten Bilde kan du her læse om planerne for juniorlandsholdsarbejdet.
 

Træningsaktiviteter og forventninger til spillerne

Træningsaktiviteterne vil bestå af:

 • Udarbejdelse af meldesystem
 • Træning 1 gang om ugen på BBO
 • Meldetræning 1 gang om ugen på BBO
 • Deltage i Juniorlandsholdstræningsweekends
 • Træne på BBO mod andre juniorlandshold fra fx USA, Canada og Tyrket
 • Deltagelse i nogle af de træningsturneringer, der fremgår af kalenderen

Hvad forventer U25-komiteen af spillerne?

 • At I prioriterer makkertræning og træningsarrangementer meget højt
 • At I hver måned sender en træningslog til Morten Bune Rasmussen (I kan få sparring omkring loggen hvis I har brug for det)
 • At jeres familie bakker op og kender de datoer I har træning
 • At I deltager som undervisere ved vores juniorcamps
 • At I repræsenterer Dansk Juniorbridge på værdig vis, så I er med til at markedsføre juniorbridge på bedste vis
 • At I overholder retningslinjerne for opførsel og alkohol

Hvad tilbyder U25-komitten?

 • Forskellige former for bridgerelateret træning
 • Kost, fysisk træning og mentaltræning
 • Træning med og mod andre juniorlandshold
 • Træning i udenlandske turneringer
 • Vi dækker jeres omkostninger til kost og logi i forbindelse med træningsarrangementer
 • Når vi er i udlandet, dækker vi også transportomkostninger

 

Procedure for udtagelse til NM i Vejen og EM i Tromsø:

Tilbagemelding fra parrene/kaptajner medio januar. Holdene udtages hurtigst muligt med foreløbige udtagelser. Det vil sige, at U25-komiteen melder ud, hvem de forventer at sende afsted, men hvis man ikke lever op til den forventede indsats, kan holdopstillingen ændres.

Claus Lund, Morten Bune Rasmussen, Julie Hald Nielsen, Trine Binderkrantz og Morten Bilde kommer med deres vurderinger af hvert par, og derefter stemmer hver person på de par, de mener, skal udtages til hvert hold. 

Kriterierne/retningslinjerne for udtagelse aftales på næste U25-komitee møde midt i januar. Umiddelbart herefter offentliggøres de på bridge.dk

Når udtagelserne er foretaget informeres alle i bruttotruppen, og de udtagne par skal bekræfte, at de gerne vil deltage. Straks herefter offentliggøres holdene på bridge.dk.