Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Landstrænerens blog

 

Her kan du læse indlæg fra landstræneren. I perioder, hvor landsholdsaktiviteten ikke er stor, vil den ligge lidt stille, andre perioder vil der være hyppige indlæg. 

Kaptajnsrapporter kan læses under de enkelte landshold.

 

Flot weekend i Herning

Opdateret 11. marts 2019

De 4 landsholdstrupper i Danmark samledes til en forlænget weekend i Herning. Der var seriøs træning på programmet, men der var fredag aften også tid til en meget hyggelig Pro/Am turnering, som vi kalder det, når en elitespiller bliver makker med en knap så rutineret spiller.

Vi spillede en turnering på 21 spil, som forløb aldeles gnidningsløst og med godt humør. Efterfølgende blev der serveret en lækker middag, hvor stemningen var høj og snakken gik lystigt.

Det kan nævnes, at Niels Rasmussen – Mads Krøjgaard løb med sejren foran Jeanet Normann – H.K. Sørensen, men det vigtigste var trods alt den gode stemning. Det må vi gentage.

Se de endelige resultater fra Pro/Am her.

 

Efter denne fine start på weekenden fulgte en benhård eliteturnering lørdag-søndag over 102 spil, hvor de 4 landsholdstrupper suppleret med 7 dygtige og talentfulde juniorer spillede alle mod alle. Turneringen blev på dygtig vis ledet af Henrik Hven, Peter Lilholt og Steven Basnow. Vindere blev Michael Askgaard og Kasper Konow, næppe nogen stor overraskelse. Et gammelt seniorpar, H.C. Nielsen og Knud-Aage Boesgaard besatte andenpladsen. Et juniorpar, Christian Lahrmann og Andreas Plejdrup blandede sig længe i topstriden, men faldt en smule tilbage til sidst. Flot indsats.

Se resultaterne fra træningsweekenden her.

Alt i alt en både hyggelig og givende weekend før der skal foretages udtagelse til de forskellige landshold. En KÆMPE tak til Herning Bridgeklub for dette arrangement. Fin service og excellent forplejning hele weekenden igennem. Vi kommer gerne igen:)

Peter Magnussen
Landstræner.

 

 

Pro/Am og observationsturnering for de 4 landsholds trupper i weekenden

Opdateret d. 6. marts 2019

DBf og Eliteforum afholder en såkaldt Pro/Am turnering i Herning på fredag den 8. marts.

Turneringen er lagt inden vores observationsturnering for de 4 landsholdstrupper den 9. – 10. marts

26 spillere fra landsholdstrupperne stiller op til en turnering, hvor de bliver parret med en klubspiller.

Turneringen løber over 21 spil og afsluttes med en hyggelig middag for deltagerne. 

Resultatet fra Pro/Am'en kan ses her

 

I weekenden afholdes så en observationsturnering for vores landsholdstrupper samt de bedste af vores juniorspillere, vores såkaldte ”boblere”.

Det bliver en turnering over 102 spil med 17 runder a 6 spil pr. runde.

Hele turneringen bliver bragt på BBO, idet Jan Nielsen og Claus Lund rapporterer/taster fra 2 borde i samtlige runder. Resultaterne kan også ses her.

Så hvis I har lyst til at følge med i, hvordan alle vores allerbedste par klarer sig mod hinanden i weekenden, bliver der rig lejlighed hertil.

Selve turneringen skal blandt andet bidrage til at give UK til de 4 landshold et godt grundlag for den senere udtagelse til NM i Norge i juni samt VM i Kina til september.

Der er altså meget på spil for parrene, som vi alle forventer, vil præstere på topplan, så husk at sætte tid af til at se BBO i weekenden.

Peter Magnussen 
Landstræner

 

Christina Lund Madsen vinder bronze ved åben VM i Orlando

Opdatering d. 8. oktober 2018

Igen en flot dansk indsats og placering ved VM i Orlando.

VM i Orlando er forbi, og sørme om ikke det blev til endnu en medalje til Danmark. Vores DANSK BRIDGE redaktør Christina Lund Madsen vandt i nat bronze ved VM i Orlando sammen med sit hold FERM.

Christina har gjort det utrolig godt ved VM for mixed hold. Hun har spillet på hold Ferm med sin hollandske makker, Bas Drijver. Først kvalificerede Christina sig blandt de bedste til at deltage i knock out fasen med 64 hold. Dernæst gik det slag i slag frem til semifinalen, hvor de dog måtte strække våben over for de senere verdensmestre fra hold Manfield. Efter en skidt start i kampen om bronze, kom Christina og holdkammeraten tilbage i flot stil, og de vandt kampen sikkert med 154 – 114.

Også andre danskere klarede sig fint ved Mixed VM. Mens Dennis Bilde måtte strække våben mod de senere verdensmestre fra hold Manfield i ottendedelsfinalen, kom Signe Buus Thomsen til kvartfinalen, hvor de desværre tabte til hold Wilson, der senere vandt sølv.

Alt i alt en rigtig fin præstation af de danske spillere. Og flot - Christina, vi er meget stolte over din præstation.

Peter Magnussen
Landsholdstræner

 

Dennis Bilde på Team Lavazza vinder sølv ved åben VM i Orlando

Opdatering d. 1. oktober 2018

 

Det lykkedes Team Lazazza at vinde sølvmedaljer ved åbent VM i Orlando.

Ud af 96  startende hold kom team Lavazza i finalen, hvor de desværre måtte se sig besejret af Team Zimmermann, som således blev verdensmestre. Zimmerrmann vandt med 79 imp over en finale på 2 dage med 84 spil

På Zimmerrmanns hold spillede bl.a. verdensstjernerne Geir Helgemo og Thor Helness fra Norge. Tillykke til dem og Zimmermanns hold, men også stort tillykke til Dennis Bilde, som endnu en gang viser, at han hører til i verdenseliten.

Det er dejligt, at vi har en sådan repræsentant for dansk bridge. Dennis er overalt særdeles vellidt, ikke bare for hans fremragende bridge, men også for hans meget høje etiske standard og hans behagelige måde at være på, både ved bordet og udenfor.

Godt gået, Dennis. Vi er stolte af dig.

Peter Magnussen
Landsholdstræner

 

Dame og åben række landshold til Neighbour Challenge i Frankfurt

Opdatering d. 17. maj 2018

Så er de 4 hold, der repræsenterede Danmark i German Bridge Trophy, kommet hjem med lidt blandede resultater.

Det så vældig godt ud på et tidspunkt, hvor Denmark Red (Lars Blakset - Dennis Bilde samt Dorthe og Peter Schaltz) lå nummer 1 i A rækken og Denmark Senior (H.C. Nielsen - Knud-Aage Boesgaard samt Steen Schou - Jørgen Hansen) lå nummer to også i A rækken. (se billedet) Vi fik desværre ikke så meget medvind til sidst, men det blev alt i alt til hæderlige placeringer.

 

Næste opvarmningsturnering er i weekenden. Det drejer sig om Neighbour Challenge, der foregår i Frankfurt. Danmark startede for ca. 6 år siden en tradition for landshold fra Sverige, Holland, Tyskland og Danmark, hvor vi konkurrerer i Åben række og Damerække om at blive bedst blandt disse nationer. Det bliver en meget stærk turnering, og den tjener flot sit formål som opvarmning til EM i Oostende fra den 6. juni til den 16. juni.

Der er BBO fra turnering. En kamp hele weekenden bliver dækket, som det nu forligger oplyst. Der er endvidere resultatformidling via denne hjemmeside:

 http://www.bridge-verband.de/web/news/4137

 

Jeg vender tilbage med mere nyt og oplæg til EM på et senere tidspunkt.

Fg. landstræner

Peter Magnussen

 

 

OPDATERING 2. MAJ 2018

Så skal vi i gang med den næstsidste træningsturnering, inden det går løs fra den 6. juni i Oostende, hvor europamesterskaberne for hold foregår. Vi skal til Berlin, der sædvanen tro arrangerer en stærkt besat turnering, German Bridge Trophy. Danmark stiller med 4 hold, et seniorhold bestående af H.C. Nielsen - Knud-Aage Boesgaard og Steen Schou - Jørgen Hansen, et damehold bestående af Signe Buus Thomsen - Bjørg Houmøller og Lone Bilde – Helle Rasmussen, et åbenrække hold bestående af Kasper Kunow – Michael Askgaard og Lauge Schäffer – Jonas Houmøller samt et ”blandet” hold bestående af Dorthe og Peter Schaltz samt Dennis Bilde – Lars Blakset. Vi håber, at vi ved denne turnering får en god træning og nogle fine resultater. Vi opdaterer på Facebook, så følg med der fra lørdag den 5. maj til mandag den 7. maj. Der er endvidere BBO fra hele turneringen, men vi ved ikke om, eller i givet fald hvornår, der vil være danskere at kigge på.

Vi mangler så kun en enkelt turnering, før det går løs ved europamesterskaberne. Det er Neighbour Challenge, en traditionsrig turnering med deltagelse af landshold fra Holland, Sverige, Tyskland og Danmark. Vi stiller et damehold bestående af Lone Bilde – Helle Rasmussen og Christina Lund Madsen – Fie Houlberg samt et åben række hold bestående af Dennis Bilde – Lars Blakset og Kasper Kunow – Michael Askgaard. Turneringen afvikles i Frankfurt fra lørdag den 19. maj til søndag den 20. maj. Vi forsøger også med lidt update ved denne turnering på facebook. Der vil formentlig ikke være BBO fra denne turnering.

Jeg vender tilbage med en opdatering efter hver turnering og naturligvis fra hele EM fra den 6. juni og frem til den 16. juni.

Peter Magnussen
Fg. elitetræner


 

OPDATERING 12. JULI 2017

Vores bridgedamer er eftertragtede

Udover guldet, glimmeren og glansen har EM-guldet fra Montecatini allerede givet afkast for DBf i form af en uventet, men kærkommen invitation. 3 damepar skal til Kina og spille Beijing Hua Yuan Cup 15.−22. oktober og kæmpe om 215.000 $.

Spillerne lægger ud med to dages parturnering (23 runder af 3 spil), hvor der kæmpes om samlet 50.000 $. Herefter følger 4 dage med holdturnering. Alle dage er lange bridgedage. Der spilles fra 8.30 (holdturnering) eller 9.00 (parturnering) til kl 17.50 hver dag.

Pigerne har virkelig noget at spille for udover æren denne gang. Samme dag som invitationen kom (i tirsdags), havde 5 af de 8 piger da også sagt ja til at deltage..

Modstanden bliver dog ikke den letteste. Udover medaljetagerne fra 2015 ( Beijing Hua Yuan, Itaien og Frankrig) deltager Kina, europamestrene fra England, verdensmestrene fra USA og bronzevinderne Skotland fra World Mind Games.

Pigerne skal finde spillet fra Montecatini frem og måske endda lidt mere end det, for modstanden bliver ikke bedre. Jeg er sikker på, at alle 3 par vil gøre deres yderste for tage stik hjem og måske endda ende på skamlen i Kina. Så snart det er afklaret og besluttet, hvilke par vi stiller med, bliver det offentliggjort på bridge.dk.

Turneringerne bliver formentlig transmitteret på BBO. Sker det, kommder der meddelelse herom på bridge.dk og på Facebook.

Det samme gælder planerne for træning op til turneringen. Vi vil publicere tiltagene på hjemmesiden, inkl. eventuelle planer for træningskampe på BBO. Vi har allerede følere om kampe på BBO ude hos Tyskland, Israel eller Skotland i perioden op til turneringen og vender tilbage, når der er nyt at fortælle.

Mad og ophold er betalt af værterne for op til 8 personer, og DBf skal udelukkende bekoste fly til og fra Kina. Vi sørger for og dækker flyrejse til holdet samt en eventuel kaptajn og coach. Vinder parrene præmiepenge, er den faste aftale, at spillere skal tilbagebetale 50% af deres præmiepenge, dog højst det beløb de har fået i tilskud.

Præmiepengene er dog nogle, jeg under spillerne, og de må gerne vinde mange af dem. Jeg hører jævnligt, at nu bliver der brugt så mange penge på den og den spiller fra DBfs side. Virkeligheden er desværre en anden. Vi er meget langt fra at kunne give spillerne de vilkår, de egentlig fortjener. Jeg taler ikke om tabt arbejdsfortjeneste eller lignende. Slet ikke. Normalt er vilkårene, at spillerne selv spytte i kassen for at komme ud at spille.

Ved EM i Montecatini fik hvert hold eksempelvis et tilskud på 18.000 kr. De 5.000 kr forsvandt hurtigt til indskud for turneringen. Efter transport, hotel og leveomkostninger er betalt for 4 personer i en uge, kan de fleste godt regne ud, at kontoen slutter med et minus for hver af spillerne, så de foruden ferie også selv må spæde til, hvis de vil ud og gøre DBf og hele Bridgedanmark ære.

Derfor er det både for spillerne, DBf, medlemmerne og landstræneren rart, når tilbud som denne turnering tikker ind. Medlemmerne får god bridge at se med dansk deltagelse på BBO, spillerne får en oplevelse og mulighed for at sikre sig en indkomst, så de ikke har udgifter på deres sport og Dbf og landstræneren får bedst mulig og billigst mulig træning mod topmodstand af stærkeste kaliber.

Win/win for alle parter. Det er altid den dejligste deal at få; hvadenten det er som landstræner, spiller eller medlem af DBf.

Landstræner & Sportschef

Jacob Røn

Guld til damerne ved åbent EM i Montecatini 2107 (27. juni 2017)