Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Værd at vide om Skolebridge

 

Danmarks Bridgeforbund har siden 2013 arbejdet seriøst for at få bridge på skoleskemaet. En projektgruppe har fra september 2013 arbejdet målrettet med at få gennemført pilotprojekter, udarbejdet materiale til undervisningen samt undersøgt hvor og hvordan, bridge kan spille ind i forhold til folkeskolen. Med indførelsen af skolereformen fra august 2014 blev døren for alvor slået op i forbindelse med det, undervisningsministeriet benævner den åbne skole. Her forpligtes skolerne til at indgå i et samarbejde med det lokale foreningsliv, som bridgeklubberne jo er en del af. Derudover indførtes den understøttende undervisning samt valgfag på alle skoler. Begge dele er netop områder, hvor bridge i høj grad har sin berettigelse. Vores erfaringer fra pilotprojekterne viser også med al tydelighed, at rigtig mange af de skoler, vi er i kontakt med er interesserede i at få Skolebridge i gang, så det er bare med at klø på derude!

I marts måned 2015 tog Skolebridge endnu et stort skridt fremad, idet Morten Bilde dannede foreningen "Dansk Skolebridge", hvor Morten selv arbejder fuldtid for Skolebridge. Det har medført en stor fremgang i antallet af skoler, der har bridge med på skoleskemaet, særlig i Jylland, hvor Morten bor, men også i andre steder i landet.I efteråret 2016 var der f.eks. et samarbejde med Københavns Kommune, der kulminerede med Københavnsmesterskab i Skolebridge på Københavns Rådhus d. 2. november 2016. Generelt er Skolebridge i utrolig fremgang, og der afholdes næsten ugentligt introkurser for op til omkring 150 elever på skoler landet over, oftest med hjælp fra Dansk Skolebridge. Mange steder udvikler samarbejde mellem skole og bridgeklub sig til enten temauger eller valgfag. Du kan læse mere om Dansk Skolebridge på hjemmesiden skolebridge.dk, og du er altid velkommen til at kontakte Morten Bilde, hvis du vil vide mere om Skolebridge og de uanede muligheder, der er.

Formålet med Skolebridge i DBf-regi er at udbrede kendskabet til bridge og at medvirke til at sprede forståelse for, at bridge er for alle, uanset alder, køn, socialklasse og religion. Derudover håber vi, at Skolebridge kan være medvirkende til at skabe et større elitegrundlag i juniorbridge.

Hvad kan DBf hjælpe med?

Materialer til Skolebridge


Læs en artikel om et af vores forløb her


Vil du vide mere?
Kontakt sekretariatet på dbf@bridge.dk eller på tlf. 48 47 52 13