Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

DM for åbent par 2024


 

Velkommen til danmarksmesterskabet for åbent par 2024

Det nye format havde premiere sidste år og afvikles i år i weekenden d. 21. - 22. september 2024. Nedenfor har vi samlet en række spørgsmål og svar om åbent par. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på dbf@bridge.dk.

 

Hvem må spille hvad?

Superligaen og 1. division: Berettiget til deltagelse er par, som har kvalificeret sig fra DM for åbent par 2023. Indplacering i divisioner foregår efter et system med kvalifikationstal. Læs mere her. Du kan se en oversigt over kvalifikationstal opnået i 2023 her. Endvidere har elitepar mulighed for at opnå forhåndsudtagelse i henhold til turneringsreglementet (§357 C). Læs mere her.

2. division: For at spille med i 2. division skal mindst den ene spiller i et par have deltaget i et distriktsmesterskab for åbent par. Dette gælder ligeledes for par, som er rykket ned fra 1. division, eller som har spillet i 2. division 2023 uden at rykke op. Der kan være tale om et åbent par-mesterskab i et hvilket som helst distrikt, ikke nødvendigvis spillernes hjemdistrikt, og placeringen har ingen betydning. Spillerne er fortsat spilleberettiget, såfremt et distriktsmesterskab bliver aflyst, og parret har været tilmeldt. I tilfælde af aflysning bedes distriktet indsende tilmeldingslisten til sekretariatet.

Desuden gælder naturligvis, at alle spillere skal være medlem af en DBf-klub.

 

Hvor bliver DM for åbent par 2024 spillet?

Superligaen bliver i 2024 spillet i Herning Bridgeklub, og 1. division spilles i Blaksets Bridgecenter i København. 

2. division spilles i tre heats, som finder sted i Herning Bridgeklub, Bridgehuset i Odense og i Blaksets Bridgecenter.  

OBS: 2. division spilles som udgangspunkt med to heat vest for Storebælt i Herning og Odense. Hvis det ligesom i 2023 bliver nødvendigt at slå disse to spillesteder sammen, spilles dette heat i Vejle. Dette vil senest blive udmeldt umiddelbart efter udløbet af tilmeldingsfristen

 

Hvor meget koster det? 

Prisen for at spille med er 700 kroner pr. par i alle tre rækker.

Bemærk ved tilmelding til 2. division, at nogle distrikter refunderer hele indskuddet eller en del af det for de bedst placerede par i distriktsmesterskaberne. Forhør dig om betingelserne i dit distrikt.

 

Hvordan tilmelder jeg mig? 

Du tilmelder dig via vores tilmeldingssystem. 

Hvis du gerne vil spille med i Superliga/1. division skal du tilmelde dig her.

Hvis du gerne vil spille med i 2. division skal du tilmelde dig her

Tilmeldingsfristen for alle rækker er søndag den 25. august 2024.

 

Hvem er tilmeldt?

Du kan se deltagerlisten her. 

 

Hvor mange par er der i rækkerne?

I 2. division er der ikke nogen øvre grænse.

Fra 2024 vil Superligaen som udgangspunkt få deltagelse af 24 par og 1. division af 40 par. 

 

Hvordan foregår op- og nedrykning?

På bedste fodboldmanér er der op- og nedrykning mellem rækkerne. I Superligaen er nummer 1-18 garanteret forbliven i rækken. I 1. division er nummer 1-6 garanteret oprykning til Superligaen, og nummer 7-30 er garanteret forbliven i rækken. 10 hold fra 2. division er garanteret oprykning til 1. division. Der kan dog blive tale om flere oprykningspladser fra 1. og 2. division, hvis par for eksempel går i opløsning. Et par kan ikke vælge at sige nej til oprykning til en højere division.

 

Hvad med nydannede par?

Hver spiller får et såkaldt kvalifikationstal baseret på placeringen i seneste DM for åbent par (startende fra 2023). Hvis to spillere danner et nyt par, lægges de to spilleres kvalifikationstal sammen, og tallet afgør, hvilken division parret har ret til at spille i. Spillere, som ikke før har deltaget i DM for åbent par, har kvalifikationstal 0. Hvis en spiller ikke deltager i DM for åbent par i to år eller mere, reduceres kvalifikationstallet gradvis.

 

Må der bruges substitutter?

Substitutter kan anvendes. Dog kan et par blive rykket til en anden division, hvis de meddeler en ny opstilling inden turneringsstart. Der kan også være begrænsninger i anvendelsen af substitutter i forhold til, at substitutter skal have tilsvarende spillestyrke som den oprindelige spiller, samt (for 2. division), at de skal have deltaget i et distriktsmesterskab.

 

Er nogen par forhåndskvalificerede?

Spillere, som har repræsenteret Danmark ved VM eller EM i åben række inden for de seneste to år, har ret til at spille i Superligaen – forudsat at mindst en spiller ikke har noget kvalifikationstal. Desuden vil spillere på hold, som har placeret sig som nummer 1-10 i den åbne 1. division, have adgang til at spille i Superligaen. Nedrykkere fra den åbne 1. division samt spillere på hold, som har placeret sig som nummer 1-9 i den åbne 2. division, har adgang til at spille i 1. division i DM for åbent par.

Endvidere er de regerende danmarksmestre automatisk kvalificeret til Superligaen.

Du kan læse mere om forhåndsudtagelse her.

 

Vi håber, at mange har lyst til at spille med i DM for åbent par 2024.