Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » RE: handicap

RE: handicap

E-mail notifications
 
 

Er der en der kan forklare, hvorledes handicapreguleringerne som foretages på baggrund af overførsel af resultater fra Real Bridge foretages ?

Her tænker jeg både på holdturneringer og parturneringer

Da man startede med at regulerer handicap ved holdturneringer, tror jeg det kom bag på en del, at man ikke bare var afhængig af makkers præstationer, men endnu mere holdmakkernes. Ja man kan vel lidt groft sige, at man kun havde 25 % indflydelse på eget handicap,

Nu har jeg kigget lidt på handicap reguleret efter parturneringer de sidste par uger. Hvordan er de beregnet ? Mærkeligt og forkert ser det ud

 

Mvh

 

Lars Peter Damgaard

Reply

Replies

 
 
 

Hej Lars Peter

Det letteste er, at du sender mig et eksempel på noget underligt i både par- og holdturnering. Så kigger vi på det.

 

/ Morten, DBf

 

(Det er lidt flot at skrive "vi". Men jeg kan nok finde en, der har forstand på det)

Reply
 

Hej Lars Peter,

hvis det er en parturnering over flere aftener beregnes hcp forkert ved overførsel fra realbridge ...

 

Første aften er ok, aften 2 beregnes fra dit samlede resultat for 2 aftener, aften 3 for dit samlede resultat fra 3 aftener ... osv

 

vi gjorde opmærksom på det for et par måneder siden (Studenterforeningen) og fik svaret at det var sådan realbridge leverede resultaterne - så parturnering over flere aftener/sektioner bør spilles uden hcp beregning

 

mvh

Lars

Reply
 

Hej Lars Peter

Hvis man sætter turneringen i RB op som monrad(Swiss) turnering, vil den forventede score blive udregnet(i BC) efter de par du har mødt og dermed kan det se lidt mystisk ud, da par med samme handicap(og næsten samme slutplacering) får forskellig forventet score og dermed en forskellig handcapregulering.

 

Kim Nielsen 

Reply
 

Hej Lars

 

I forhold til online-DM turneringer var en automatisk handicapberegning med data fra RealBridge ikke helt på plads, da de første turneringer blev udbudt. Derfor foreslog jeg som turneringsansvarlig, at vi brugte en sjældent anvendt regel i handicapreglementet, således at handicap blev beregnet på baggrund af kampresultatet. 

Det endte også med at blive sådan man gjorde.

 

Efterfølgende er en beregning baseret på data fra RealBridge og BBO kommet på plads, og den fungerer så vidt jeg ved som hvis turneringen var blevet afviklet i BC3 (mere teknisk kyndige kan sikkert supplere, hvis der reelt er små forskelle).

 

I par reguleres som vi kender det fra turneringer, når der spilles alle-mod-alle.

Mange turneringer på Realbridge (fx dem som afvikles af Aarhus Bridgeklub), spilles dog som Monrad-turneringer, hvilket betyder, at handicap beregnes i forhold til de modstandere man reelt har mødt.

 

I holdturneringer beregnes også handicap som normalt udfra en Butler-beregning. Det var også på plads da der blev afviklet online DM for Mixed hold i Bededagsferien.

 

Der burde derfor ikke længere være forskel på handicapberegning, om en turnering er spillet fysisk med resultatindsamling i BC3 eller online på RealBridge eller BBO.

 

 

Som Lars så skriver, er der noget med turneringer over flere aftener, som jeg ikke kender til. Her kunne en mail til Morten være en god ide.

 

 

Torsten

Reply
 

Tak for svarene

Jeg valgte at skrive herinde, for at andre kan blive gjort opmærksom på at der er problemer.

Hvis Lars for et par måneder siden har gjort opmærksom på det, var det måske en ide at offentligøre problemerne. Beklager hvis det er sket og jeg har overset det.

Jeg havde nok gennemskuet problemet, da det fremgår af oversigten, over den enkelte spillers handicap regulering, at der er spillet 64 spil efter 2. aften. Så den har nok taget den samlede score efter 2 aftener og beregnet handicap som om det er for 1 aften. Og ja det er en løbende parturnering (ala uendelig Howell ) 32 par

I RealBridge kan man også kun se den samlede score og ikke scoren for den enkelte aften.

I april havde jeg lavet en tilsvarende turnering over 4 aftener med 16 par, og her syntes problemt ikke at eksisterer. Her står også 28 spil efter aften 2 og ikke 56

hmm

Nogen må have skruet lidt på knapperne,

:Torsten: Når man er 33 par som skal spille en parturnering over 4 aftener, er det jo noget pjat at lave en monrad, så det har vi selvfølgelig ikke. Er handicap genberegnet  i DM online ? således at butleren danner grundlag, eller har man fastholdt det andet pjat med holdregulering efter kampresultatet ?

 

LP

Reply
 

Hej

 

Angående forkert antal spil fra RealBridge:

 

Århus BK's "Majturnering" fra 10/5 og 17/5 er ramt med forkert spilantal (32 den første aften og 64 den anden aften).

 

En overfladisk gennemgang af de ca. 1300 andre turneringer fra RealBridge viser mig ikke klart andre turneringer med samme problem, men jeg kan nemt have overset noget - giv gerne bridgecentral(a)bridge.dk et praj hvis andre turneringer fra RealBridge er ramt af samme "fler-afteners-fejl".

 

Anyway, nørderne kan se RealBridge's XML her:

 

https://play.realbridge.online/output/1/extract/DBf/2021-05-12.xml

https://play.realbridge.online/output/1/extract/DBf/2021-05-18.xml

 

(Det er den XML vi indlæser. Datoen er angivet i link'et... Søg efter "Majturnering" på de to datoer. )

 

Den 12/5 fortæller RealBridge os at der spilles 32 spil. Nørderne kan søge efter <BOARDS_PLAYED>32</BOARDS_PLAYED>.

 

Den 18/5 fortæller RealBridge os at der spilles 64 spil (søg efter <BOARDS_PLAYED>64</BOARDS_PLAYED>)

 

Det ser sgu ikke rigtigt ud :) ... det ser ud som om at RealBridge ikke "ved" at turneringen afvikles som 2x32 spil.

 

Scoren som man handicap beregnes ud fra angives også i XML'en. RealBridge giver os så vidt jeg kan se en samlet procentscore for hele turneringen, hvilket også er forkert.

 

Jeg kan godt se fejlen, men jeg har altså svært ved at tolke dette anderledes end, at det er en fejl i RealBridges XML - de fortæller os at der er spillet 64 spil den 18/5 hvor der naturligvis kun er spillet 32 spil.

 

Jeg tager det op med Andy Bowles fra RealBridge - jeg skal nok rette den ramte turnering når jeg får de rigtige tal.

 

m.v.h Lars

 

Reply
 

Et PS.

 

Jeg har haft fat i Andy Bowles/RealBridge og vi har at gøre med en tilståelsessag :)

 

Der er en fejl i noget af XML'en fra RealBridge. De giver os nogle gange det forkerte antal spil for fler-sektioners par.turneringer, dvs. samlet antal spil for turneringen i stedet for antal spil for den enkelte sektion. Det er den sidste information vi skal bruge til MP+HAC.

 

Alle 1-sektioners turneringer - og det er heldigvis langt, langt hovedparten - er okay.

 

Det er kun fler-sektioners par turneringer som måske er ramt, men underligt nok virker fejlen ikke konsistent. Nogle fler-sektioners par turneringer er åbenbart okay - siger min overfladiske kontrol.

 

Så det hele er lidt mystisk - men RB retter op på dette felt i XML'en fremadrettet og jeg kigger på de par-turneringer som er ramt.

 

m.v.h Lars

 

 

Reply