Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
15. april 2020

Spil bridge på nettet

 

Al klubbridge i Danmark er lukket ned, men du behøver ikke at sætte dig selv i kortkarantæne af den grund. Rigtig mange spiller allerede bridge på nettet. Og hvis du ikke har gjort det før, er coronasituationen måske en god anledning til at prøve. På nettet risikerer du i hvert fald ikke at blive smittet.

Hvis du ikke har prøvet bridge på nettet før, kan du se en udførlig guide til at komme i gang her. Vi hjælper også gerne klubber og spillere med vejledning om bridge på nettet. Kontakt sekretariatet på dbf@bridge.dk eller ring til Erik Wied, 2052 2059.

BBO og Funbridge tilbyder begge elektronisk bridge. BBO har både almindelige borde, turneringer og spil mod robotter, mens Funbridge primært tilbyder robotturneringer. Du finder BBO her og Funbridge her. På BBO kan du spille helt gratis, om end nogle turneringer koster penge. På Funbridge koster turneringerne et mindre gebyr, når de gratis introduktionsspil er opbrugt. På Funbridge har du også mulighed for at spille turneringer, som er sanktioneret af DBf, og vinde bronzepoint. Læs mere her.

DBf arrangerer turneringer hver dag kl. 15 og 20 på BBO. Læs mere her. Vi har desværre ikke mulighed for at oprette turneringer for klubberne. Det er i øjeblikket svært at blive oprettet som turneringsadministrator på BBO, da sitet oplever stort pres. En mulighed er til gengæld at spille holdkampe på BBO. Holdkampe kan oprettes gratis i ubegrænset omfang af alle. På den måde kan klubberne eksempelvis gennemføre en holdturnering. Blot skal den samlede stilling i holdturneringen administreres manuelt. Der kan også oprettes klubturneringer på Funbridge, hvis medlemmerne har meldt sig til. Se en guide her.

Kommunikationen på BBO foregår primært på engelsk. Bertel Lund Hansen har udarbejdet en ordbog over gængse bridgeudtryk på engelsk (og tysk). Du kan se ordbogen her.

Nogle klubber har også indført en ordning, hvor en gruppe personer hjælper mindre it-kyndige medlemmer med at komme til at spille bridge på BBO. Gruppen opretter BBO-profiler for medlemmerne efter et særligt system og vejleder i at bruge BBO. Kontakt eventuelt Fin Hüttel fra Herning for mere information, telefon 5136 1666.

Hvis du bliver træt af at spille, kan du også læse om bridge på nettet. I forbindelse med coronakrisen giver forlaget Le Bridgeur gratis adgang til to magasiner på nettet: BeBRIDGE og BRIDGERAMA. Begge blade er på engelsk og indeholder masser af godt bridgestof, blandt andet interviews, meldeteori og quizzer. Du kan læse BeBRIDGE her og BRIDGERAMA her.

En anden mulighed for at få bridgesulten stillet er dagensbridge.dk, som du finder her. Siden bringer to daglige spil på to niveauer, hvor alle meldinger forklares grundigt, ligesom der er quizzer, meldetræning, brevkasse og meget andet. Dagensbridge.dk bestyres af den rutinerede landsholdsspiller og underviser Lars Blakset. Den første måned er gratis, og ellers koster tjenesten 365 kroner om året.

Har du lyst til at ugle, kan du også følge med i de danske landsholds træning på BBO. Se en video om, hvordan du gør her.

Hvis du kender til andre gode muligheder for at læse om eller spille bridge på nettet, hører vi gerne om det. Skriv til sekretariatet: dbf@bridge.dk.