Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
18. juni 2020

Juniorer giver Tyrkiet baghjul

 

Danmark har fået et sæt nye verdensmestre. U26-landsholdet slog Tyrkiet klart og hjemtog dermed VM i online-bridge for juniorer. De nye verdensmestre er: Sophie Bune, Søren Bune, Christian Lahrmann og Søren Caspersen (billedet er fra en tidligere lejlighed, foto: Charles).

Finalen var en ensidig affære, hvor danskerne bragte sig i front fra start. Allerede i spil 3 meldte Christian Lahrmann og Søren Bune en god 6 klør, hvor tyrkerne stod i 3 ut ved det andet bord, og herfra så danskerne sig aldrig tilbage. Første sektion blev vundet 41-11, og Christian, Sophie og 2 x Søren tog også anden sektion med 33-14. Tredje sektion sluttede uafgjort 24-24, og dermed var en samlet sejr på 98-49 en realitet.

Finalen blev afviklet den 18. juni på BBO over 42 spil. Holdkaptajn for de nye verdensmestre er Claus Lund.

Juniorerne mødte ligeledes Tyrkiet i sidste runde i grundspillet. Selv om den kamp også blev vundet klart, tog tyrkerne førstepladsen i grundspillet, og faktisk var det meget tæt på, at Danmark slet ikke kom videre. Trods sejren over Tyrkiet var danskerne afhængige af, at Serbien ikke måtte tage maksimumpoint i en anden kamp mod Indonesien, og det var lige ved at ske. Men heldigvis kom indoneserne igen i de sidste spil, så semifinalepladsen til danskerne blev sikret.

Semifinalen mod Frankrig var til gengæld spil til ét mål. De danske juniorer tog føringen fra start og vandt 1. halvleg 53-13. I 2. halvleg blev tempoet sat en smule ned, men anden omgang blev dog også vundet sikkert, 36-10. Tyrkiet vandt den anden semifinale over England.

Se resultaterne fra online-VM her.