Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
05. marts 2021

Online-turneringer giver fulde mesterpoint

 

Turneringer på BBO og RealBridge giver nu mesterpoint svarende til almindelige, fysiske turneringer. Tidligere har der været tale om en vægtet tildeling.

Den fulde tildeling er en af ændringerne i den nye udgave af mesterpointreglementet, som netop er trådt i kraft. Ændringen betyder, at eksempelvis en almindelig klubturnering på RealBridge eller BBO med 24 spil giver fuld tildeling af bronzepoint. Ligesom ved fysisk bridge er der 100 procents tildeling for turneringer med mindst 18 spil, mens turneringer på mellem 12 og 17 spil giver 50 procent. Der er endvidere indført en reducering for store turneringer som eksempelvis Danish Dynamite på BBO, så vægtningen af bronzepoint aftrappes med flere end 40 deltagende par. Du kan læse mere om reglerne her.

Også handicapregulering for net-turneringer er på vej. På RealBridge er handicapreguleringen allerede i gang, om end vi tager forbehold for begyndervanskeligheder. På BBO er det endnu ikke teknisk muligt at regulere handicap, men vi arbejder på sagen.

Både handicapregulering og tildeling af mesterpoint kræver imidlertid, at spillerne husker at indtaste DBf-medlemsnummer. Alle, som har angivet korrekt nummer, får tilskrevet bronzepoint. Men handicap kan kun beregnes, hvis mindst 80 procent af spillerne har indtastet medlemsnummer. Turneringsledere på RealBridge skal huske at kontrollere Avanceret-siden for fejl og mangler, herunder spillernes indtastninger, samt ordne eventuelle justeringer, inden sessionen lukkes.

På Funbridge vil der ligeledes fortsat være bronzepoint. Tildelingen for robotturneringer er dog vægtet, således at tildelingen svarer til 20 procent af turneringer med menneskelige modstandere. Denne vægtning er uændret i forhold til tidligere.

Mesterpoint vundet på BBO og RealBridge tæller med på diverse ranglister samt i tildelingen af guld- og bronzepokalen. Mesterpoint vundet i robotturneringer tæller ikke med, da disse lister og pokaler skal afspejle spil mod menneskelige modstandere.

Du kan finde det nye mesterpointreglement her