Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
29. maj 2022

Åben række-holdet vinder NM i Finland

 

Opdateret søndag den 29. maj kl. 20.40: De danske spillere er nu på vej tilbage fra Finland - for åben rækkes vedkommende med guldmedaljer i kufferterne. Andreas Marquardsen, John Norris, Kasper Konow og Michael Askgaard er de første nordiske mestre i åben række i 36 år. Atter engang tillykke til dem samt til kaptajn Peter Westrup og coach Morten Rasmussen Bune!

Det danske hold startede sløjt med to nederlag, men kom fantastisk igen med en stribe sejre. Holdet kunne tåle at tabe den sidste kamp mod Norge med 26 imp og stadig blive nordiske mestre. Det blev godt nok til et nederlag, men kun på to imp, så mesterskabet var ikke for alvor i fare. Imponerende nok sluttede de to danske par endda som nummer et og to i butlerberegningen. Andreas Marquardsen - John Norris var bedst med et plus på 0,78 pr. spil, mens Kasper Konow - Michael Askgaard havde 0,61.

Norge, som Danmark mødte i sidste kamp, sluttede som nummer to. Sverige tog bronze.

I damerækken måtte det danske hold affinde sig med sidstepladsen. Danskerne kom ellers imponerende igen i andet gennemløb efter en grum start, og holdet var ikke langt fra at kravle flere pladser frem i slutstillingen. Sophie og Amalie Bune sluttede også sidst i butlerberegningen med minus 0,68 pr. spil. Men der var tale om debut på det voksne landshold for parret, og især i andet gennemløb havde juniorpigerne adskillige gode halvlege. Det andet par, Helle Rasmussen og Lone Bilde, endte lidt under middel med minus 0,18.

Finland vandt NM i damerækken relativt sikkert. Sverige blev nummer to foran det andet finske mandskab, som erstattede Færøerne, der ikke kunne stille hold.

Du kan se alle resultaterne fra NM her.

Den danske præstation i åben række lover godt for det kommende EM på Madeira, som begynder den 12. juni. De nykårede nordiske mestre udgør to tredjedele af det danske hold. Ved europamesterskaberne bliver de to par fra NM suppleret af Lars Blakset og Christian Lahrmann.

Opdateret søndag den 29. maj kl. 14.30: Danmark har vundet det nordiske mesterskab i åben række! Guldmedaljevinderne er: Andreas Marquardsen, John Norris, Kasper Konow og Michael Askgaard. Stort tillykke til alle. Mere info og dagbog fra kaptajn Peter Westrup følger senere.

Opdateret søndag den 29. maj kl. 0.20: Danmark ser ud til at skulle gøre op med Norge om sejren i åben række ved NM. Efter to indledende nederlag er holdet kommet fantastisk igen og har vundet alle kampe siden. Danmark ligger ni kamppoint foran Norge inden de to afsluttende kampe søndag. De to hold mødes i sidste runde fra kl. 12.10, og opgøret kan formentlig følges på BBO. Dameholdet har også vist god moral med flere sejre efter en dårlig start. Holdet ligger dog stadig sidst, men har chancen for at undgå at slutte som bundprop. Se alle resultaterne her. Og læs kaptajn Peter Westrups dagbog her.

Opdateret fredag den 27. maj kl. 23.45: Det danske hold i åben række revancherede sig efter en sløj førstedag ved NM og ligger nu på andenpladsen - kun to kamppoint efter de førende nordmænd. Holdet var tæt på maksimumgevinster over både Sverige og Island. Damerne er desværre stadig sidst. I dagens første kamp fik dameholdet igen et nul, men kom dog pænt igen i anden kamp med uafgjort mod Island. Se alle resultaterne her. Og læs kaptajn Peter Westrups dagbog her.

Opdateret fredag den 27. maj kl. 2.15: Danmark har lagt sig på lur i begge række ved VM. Faktisk ligger de danske hold sidst i både åben række og damerækken, men der er masser af tid til at vende kajakken. Dameholdet kom ellers fint fra start med en sejr over Norge, men måtte så indkassere et æg mod Finland 2. Åben række-holdet tabte relativt klart til både Norge og Færøerne. Se alle resultaterne her. NM fortsætter fredag med to kampe i begge rækker - og forhåbentlig bedre resultater.

- - -

Danmark er blandt guldfavoritterne i åben række ved NM, som finder sted i Kristi himmelfarts-ferien fra den 26. til den 29. maj. Danmark er godt kørende landsholdsmæssigt for tiden, og desuden stiller Danmark i åben række op i noget nær stærkeste opstilling, mens mange af de øvrige nationer benytter NM til at give spillere fra andet geled en landsholdschance.

Danmarks hold i åben række er: Michael Askgaard og Kasper Konow samt Andreas Marquardsen og John Norris. Begge par er også med på det landshold, som vi om få uger sender til EM på Madeira. Ved EM suppleres holdet af Christian Lahrmann og Lars Blakset. Askgaard og Konow var i øvrigt også på det hold, som var snublende tæt på en kvartfinaleplads ved VM tidligere på foråret i Bermuda Bowl.

Det danske damelandshold har også gode chancer. Holdet består af Lone Bilde og Helle Rasmussen samt søskendeparret Sophie og Amalie Bune. Bilde og Rasmussen er et af ankerparrene på damelandsholdet og var med til at spille Danmark i kvartfinalen ved VM, ligesom parret er udtaget til EM. Juniorerne Sophie og Amalie Bune er et lovende par. Begge har flere juniormedaljer, og søstrene er et spændende nyt indslag på landsholdet.

Kaptajn for begge rækker er Peter Westrup, mens Morten Rasmussen Bune er coach.

NM bliver afviklet i Kuopio i det centrale Finland, og første kamp fløjtes i gang torsdag kl. 18.05 dansk tid. Du kan se programmet og alle spillerne her. Der bliver transmission på BBO fra flere af kampene, men det vides endnu ikke, hvornår danskerne kommer på. Du finder BBO her. Endvidere kan du følge med i Peter Westrups dagbog fra NM her.

 

Andreas Marquardsen og John Norris spillede guldmedaljer ved NM hjem til Danmark: