Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
23. august 2022

Bliv turneringsleder på forbundsplan

 

Du har erfaring som turneringsleder på klubniveau – men har lyst til at prøve kræfter med TL-gerningen på højere niveau.

Danmarks bridgeforbund udbyder nu er kursus, som klæder dig på til blandt andet at dømme i divisionsturneringen. Kurset finder sted over to weekender i efteråret – den 29.-30. oktober og 26.-27. november. Begge weekender foregår i DBf’s lokaler i Herlev.

Underviser på kurset er Jacob Duschek, international turneringsleder og formand for Turneringskomiteen.

Kurset giver dig en grundig indføring i, hvordan du behandler tilkald vedrørende ubeføjede oplysninger (for eksempel tøvesager) eller forkert forklaring. Hvor en klubturneringsleder kan gøre et fornuftigt arbejde uden at være stærk i disse emner, er de ikke til at komme uden om, når man dømmer på forbundsniveau.

Vi tager også nogle af de mindre kendte paragraffer omkring standardemner som utilstrækkeligt bud og kulørsvigt under behandling. Herudover ser vi på en række uregelmæssigheder, som ikke er rutine for en klubturneringsleder, for eksempel viste kort i meldeforløbet, samtidige meldinger af to spillere eller en spillers samtidige tilspil af to kort. Vi tager naturligvis også problematikker omkring spil med skærme op.

Størstedelen af kurset består af praktiske øvelser, hvor du bliver tilkaldt til bordet og skal løse et problem, som spillerne har været skyld i. Dette er den bedste måde at lære tingene på i en metier, hvor du aldrig på forhånd ved, hvorfor spillerne kalder på dig.

Forudsætninger: Du bør på forhånd have et fornuftigt greb om håndteringen af de hyppigste uregelmæssigheder på klubniveau såsom udspil uden for tur, kulørsvigt, melding uden for tur samt utilstrækkeligt bud. Derudover er det en fordel at have en vis spillestyrke, cirka handicap 25 eller bedre.

Kurset koster 500 kroner pr. deltager. Tilmelding foregår via Flexbillet.