Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
03. september 2022

Danskerhold sejrede i VM-finale

 

Opdateret lørdag den 3. september kl. 19.30: Så har vi fået en dansk verdensmester: Christina Lund Madsen har vundet det åbne VM for mixed hold på holdet Ferm. Ferm besejrede Miniter 237-184 i finalen. Stort tillykke!

Verdensmesterskabet kom i hus efter en sidstedag, hvor Ferm trak fra i begyndelsen. Modstanderne nærmede sig lidt i sidste sektion, men rigtig spændende blev finalen aldrig. Og da Christina Lund Madsen og hendes hollandske makker, Bas Drijver, vandt 1ut redoblet med et overtræk med få spil tilbage, var kampen afgjort. Taksten var 1160, mens modstanderne blot havde 110 for to spar med otte stik i det andet rum.

Guldvinderne er: Barbara Ferm fra USA, Daniella von Arnim fra Tyskland, Bas Drijver, Sjoert Brink og Simon de Wijs, alle fra Holland, samt Christina Lund Madsen fra Danmark.

Thomas Berg og Geert Jørgensen opnåede også et flot resultat ved det åbne VM for seniorpar. Berg og Jørgensen sluttede som nummer fire, lige uden for medaljerne. I mixed par blev det til en 11.-plads for Signe Buus Thomsen og hendes svenske makker Mikael Rimstedt.

Se alle resultaterne fra VM her.

- - -

Opdateret fredag den 2. september kl. 21.10: Ved halvvejsmærket i finalen i det åbne VM for mixed hold ser situationen lovende ud for Ferm, som har danske Christina Lund Madsen i startopstillingen. Ferm fører med 25 imp, 112-87, mod Miniter. Ferm er kommet skidt fra start i mange kampe, men denne gang lagde danskerholdet godt ud og tog spidsen fra første fløjt. Siden gik det lidt op og ned, men Ferm sluttede dagen med luft ned til modstanderne.

Lørdag afvikles de sidste 48 spil i tre sektioner a 16 spil. Starttidspunkterne er kl. 10, 13.30 og 16.15. Den uden tvivl spændende afslutning kan følges på BBO her.

I det åbne VM for mixed par har vi også en dansker med fremme. Efter tre ud af seks sektioner ligger Signe Buus Thomsen på syvendepladsen sammen med sin svenske makker Mikael Rimstedt. I alt deltager 54 par. Og i VM for seniorpar sluttede Thomas Berg og Geert Jørgensen semifinalen som nummer 11 og er dermed klar til finalen lørdag.

Se alle resultaterne fra VM her.

- - -

Opdateret torsdag den 1. september kl. 23.40: I weekenden har vi chancen for at få en dansk verdensmester. Christina Lund Madsen er i finalen om det åbne VM for mixed hold på det internationale mandskab Ferm. Ferm besejrede torsdag det franske hold Coriandre i semifinalen med cifrene 147-126. Christina Lund Madsen spiller sammen med hollandske Bas Drijver. De øvrige på holdet er Sjoert Brink og Simon de Wijs, ligeledes fra Holland, samt tyske Daniella von Arnim og amerikanske Barbara Ferm.

Modstanderen i finalen bliver et andet internationalt hold, Miniter, som rummer nogle skrappe navne, heriblandt Geir Helgemo fra Norge og Joe Grue fra USA. Finalen spilles over to dage, fredag og lørdag, med tre sektioner a 16 spil hver dag, i alt 96 spil. Finalen kan følges på BBO her.

Men også andre danskere er finaleklare. I det åbne VM for mixed par er Signe Buus Thomsen og Jan Pedersen begge klar til at spille om titlen med hver sin udenlandske makker: Signe Buus Thomsen med svenske Mikael Rimstedt og Jan Pedersen med norske Lise Blågestad. Semifinalen blev i øvrigt vundet af Sabine Auken og Roy Welland, der stiller op for Tyskland, men har nære forbindelser til Danmark. Sabine Auken har boet mange år i Danmark, og parret spiller i den danske 1. division.

Hos seniorerne har Thomas Berg og Geert Jørgensen kvalificeret sig til A-semifinalen efter en flot sjetteplads i kvalifikationsrunden.

Du kan se alle resultaterne fra VM her.

- - -

Opdateret torsdag den 1. september kl. 10.40: Christina Lund Madsen er i semifinalen ved det åbne VM for mixed hold i Polen. Lund Madsens hold, Ferm, besejrede det polske mandskab Bridge24 140-121 efter at have været bagud fra start. I semifinalen møder Ferm det franske hold Coriandre. Semifinalerne spilles torsdag og kan følges fra kl. 10 på BBO her.

Også i par-VM'erne er der dansk succes. I seniorrækken ligger Thomas Berg og Geert Jørgensen nummer fire efter tre ud af seks sektioner. Og i det åbne VM for mixed par sluttede danske Signe Buus Thomsen og svenske Mikael Rimstedt som nummer fire i kvalifikationen. Nadia Bekkouche og Flemming Danielsen blev nummer 28. Begge disse par skal spille A-semifinale. og det samme gælder Jan Pedersen i makkerskab med norske Lise Blågestad. Det heldanske par Katrine Martensen-Larsen og Flemming Poulsen er i B-semifinalen.

- - -

I øjeblikket spilles det åbne VM i Wroclaw i Polen. En del danskere har taget turen sydpå, heriblandt Christina Lund Madsen, som nu har spillet sig frem til kvartfinalen i mixed hold på det internationale mandskab Ferm. Christina Lund Madsen spiller sammen med hollandske Bas Drijver. Ferm vandt ottendedelsfinalen over polske Sieja med 71-25 og skal i kvartfinalen onsdag møde et andet polsk hold, Bridge24. Mange af kampene ved VM transmitteres på BBO. Du finder BBO her.

Også tre andre danskere nåede frem til knockout-kampene, nemlig Signe Buus Thomsen, Flemming Danielsen og Nadia Bekkouche. De to sidstnævnte, der spiller sammen på holdet Blaksets Bin, blev dog slået ud i 1/16-delsfinalen, mens Signe Buus Thomsens hold, Wilson, tabte i ottendedelsfinalen. Du kan se alle resultaterne fra VM her